Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@KatieBea no jooo, oni mají taková období, naše ted má vztekací
…ale už má 7měsíců, tak se s ní tak neprdím
ale zase leze, takže jsou všude drobky z křupek, rozházené psí granule a co? mám jí zabít! tak to uklidím, až jí dám spát no, fakt to nijak nehrotím a neboj, ono čím bude větší, tím to bude lepší..alespon s tím pláčem teda ![]()
@KatieBea píše:
Milé maminky,pokud se některým bude chtít, ocením když napíšete své zážitky, stavy, nálady a pocity v druhém měsíci života vašeho miminka. Mám doma měsíční holčičku a vyhovět všem jejím požadavkům se mi ne vždy podaří bez záchvatů pláče, máme doma šílený nepořádek a sem tam i umírám hlady. Jediné co máme štěstí, že malá spí klidně alespoň v noci. Mnohdy se cítím bezradná a říkám si, jak dlouho ještě a proč miminka nemluví?Píšu sem a prosím o zážitky, abych se uklidnila, že je to normální a přestala propadat zoufalství. Ocením jakýkoliv příběh. Děkuji
je to normální a mně teda nespí pořádně ani v noci
![]()
Ahoj, malé budou 10.8. tři měsíce. A můžu ti říct, že jsem prožívala úplně to samé. Myslela jsem že se zblázním. V noci byla hodná, vzbudila se pouze jednou za noc, ale přes den to bylo šílené a ještě ke všemu jsme blinkající a ze začátku se nám i párkrát dusila, tak jsem si to šestinedělí opravdu užila. U nás se to uklidnilo asi tak kolem toho osmého týdne, už spolu kamarádíme a já zvládnu i něco udělat. Už nás trápí jen to blinkání. Držím palce ať spolu brzo kamarádíte ![]()
Tak asi tak, mám třetí dítě a nějak se to zvládnout musí, malý je hodný, ale občas ma takové období nebo nálady, že mi celý den pobrekává a já se snažím ho utěšit, ale zároven, jak se říká nezkazit, protože mám hromadu jiných poviností, které je třaba udělat, tím hlavně myslím starší dvě dcerky a nemyslím vypulírovaný barák, prostě v tom má malý a holky opravdu přednost, jen mi nesmí přijet babičky nebo jiné návštěvy, které se mi ho snaží zkazit za každou cenu, viz. chovaní, drnkání atd. Jinak mi pláče, když je pokakaný, když má hlad, když je mi příliž horko, když se mu dlouho nevěnuji a hlavně když už se cítí unavený a neví, jak má usnout, nehoupám, nenosím, jen mám na spaní stejný rituál a to trochu zatemnit místnost, dát do oblíbené polohy na bříšku, dát dudlík a pustit slabounko rádio, na to je už zvyklí u toho mi snadno usíná a navíc večer máme projektor, který svítí n zed hvězdičky a měsíček, to se mu moc líbí ![]()
Neboj, to je úplně normální a já vím, že tuhle větu spoustu matek nesnáší, ale fakt bude líp. Já u prvního říkala, že bych příště rodila rovnou 3-měsíční.
Syn byl nespavec, věčně řval, celé dny jsem ho nosila na rukách, doma ze začátku bordel jak v tanku, já neumytá, nečesaná, v pyžamu… pak se to zlomilo. Chtělo to zkrátka čas, já se taky lépe zajela a hned to šlo. Takové ty pocity neschopnosti má asi každá prvomatka, které nespí dítě 20 hodin denně. A mimochodem - teď bych už 3-měsíční nerodila, neboť náš druhorozený je miminko vyloženě za odměnu. Pohodové, celé dny spí a když nespí, tak se krmí. Pláče, jen když má hlad, v noci k němu vstávám jednou. Myslela jsem, že taková mimina nejsou, ale jsou. Při prvním jsem si to už vybrala. ![]()
@KatieBea je to normální, já první dva měsíce zas prokojila, malej byl na prsu i hodinu a půl v kuse, měla jsem pocit, že jen kojím. U nás velký zlepšení (nejen kojení
přislo, když měl skoro 4 měsíce.
Děkuji všem za podporu
, dneska koupání, to jí vždycky krásně unaví před nočním spinkáním. ![]()