První botičky pro syna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
27.2.17 12:01

@unuděná @Marie432875 Naše mladá se mě taky chtěla pár dní chtat. Tu ruku jsem jí prostě nedala, protože i když byla unavená, tak nevěděla, kdy má dost a zbytečně se přetěžovala, protože nadšená novými možnostmi prostě chtěla chodit. Ve výsledku by se za tu ruku akorát vešela nebo pak padala.
Navíc byla vcelku pohodlná a moc se sama snažt nechtěla. Jsem matka Herodes, takže si mohla vybrat, že bude lézt po kamenech, nebo zkusí sama chodit. Běhm tří dnů to najednou šlo a nikoho nepotřebovala. Dát ji ruku, tak na mě visí minimálně další 2 měsíce, než nabrala pořádnou jistotu a tu chůzi vypilovala.

Je to věc rodičů. Nedávala jsem ruku ani jednomu dítěti, oba se naučili chodit spíš později, zato od začátku nebyl problém vzít je do lesa, na louku, na kameny. Protože si uměli samy s „problémy“ poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.2.17 12:05

@Svistice Hm, tak to moje děti uměly taky, a to syn začal ve 13m a dcera ještě před 10m ;) Ale jak sama píšeš, je to na rodičích, ti :mrgreen: nejlépe umějí zhodnotit, jak na tom jejich dítě je. Můj syn je takový opatrný od malička a kdybych ho nepodpořila občasnou chůzí za ruku, tak snad nechodí ještě ve třech letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
27.2.17 12:15

Ja teda ruku taky nikdy nenabidla a starsi syn zacal sam chodit v 11m (a to byl posera, patniky slezal po zadku jeste snad ve 2 letech). Druhy syn ted obchazi a taky mu ruku nenabizim, az se bude chtit sam pustit, pusti se. Jestli to bude taky v 11, v 15m nebo v 18m je mi fuk. Nikdy jsem deti v nicem nepodporovala, nechala jsem jim uplne volny vyvoj a necham i nadale.
Stacilo mi, kdyz starsi syn se odhodlal k samostatne chuzi a po 2 dnech co tak ucinil byl na jeden den u tchanu, ti s nim samozrejmne letali jen za ruce a maly se mi na tyden uplne bloknul a nechtel sam chodit. Nastesti ho to po tydnu preslo, protoze tu ruku jsem mu proste nedala a zacal zase pekne sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
27.2.17 13:21

@Svistice já ruku nedávala, přesto mladší ani po roce samostatné chůze po nerovném povrchu chodit neumí a padá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6022
27.2.17 19:19

Tak máme nové botičky :) je tu Fare obchod a první, které mi prodavačka nabídla, padly synovi jako ulité. Jsou hodně pružné :)

@Svistice
jo s tou chůzí přes překážky je to u nás to samé, úplně čumím, jak si poradí a přejde přes hračky nebo malé věci, které si naházel na zem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková