První IVF srpen - září 2016

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
984
1.7.16 13:44

První IVF srpen - září 2016

Zdravím dámy, je tu některá z Vás která podstoupí v následujících 2 měsících z nějakého důvodu své první IVF??? My budem podstupovat své první IVF asi v srpnu nebo nejpozději v zaří.. Asi bude i posledni - z finančních důvodů, takže je to naše posledni šance a i proto jsem nervózní a byla bych ráda kdyby jste se třeba podělili o svoji cestu za miminkem a o své pocity před či při IVF a jak to u Vás bude probíhat.. Díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.7.16 13:59

Ahoj, mám za sebou ivf - nejhorší bylo dát si sama první injekci, člověk to musí udělat rychle a bez přemýšlení… jinak to šlo, nebylo to hrozný, měla jsem krátký protokol a uběhlo to rychle, bohužel se nepodařilo

• Citovat
  • Upravit
6437
1.7.16 14:31

@Nika Nut Ahojky a zkoušeli jste i IUI? Já byla v pondělí na druhém pokusu a pokud i ten nevyjde, tak jsem se dívala na metodu ICSI :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
1.7.16 15:12

@Nika Nut mám za sebou první iui které nevyšlo. Vzhledem k výsledkům spermia se to dalo čekat. Takže se jdeme poptat co a jak ohledně případného ivf. Už máme za sebou i genetiku a čekáme na výsledky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
1.7.16 16:51

@Nika Nut ahoj, ja jeste nevim co nas ceka, v pulce cervence jdu na prvni konzultaci do CARu, ale vzhledem ke spermiogramu je ivf dost mozne. Ale pravda je, ze se na tu konzultaci opravdu tesim :) Ty uz ji mas za sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
1.7.16 18:44

Ahoj Anonymní, tak já jsem zdravotní sestra, tak mi injekce nevadí.. navíc jsem měla obdobnou stimulaci u IUI i u přirozeného cyklu protože jsem vůbec neovulovala.. Snažíme se už od druhé dítko - mám doma dvou a půl letého chlapečka, který se nám podařil na první pokus po 8mi letém braní antikoncepce - což byl zázrak jak jsme se později dozvěděli.. Snažíme se o druhé od začátku roku 2015 a bohužel jen samé problémy.. Od začátku jsem měla velmi bolestivou MS a krvácela jsem mimo cyklus.. postupně se bolesti zhoršovali a byly v průbehu celého cyklu a krvácela jsem bez pár dní taky pořád.. tak jsem se dostala do Caru, kde zjistili, že neovuluji a mám nízkou děložní sliznici, ale horm. profil OK.. Zkoušelo se vše možné, stimulace injekcemi, hormony na růst sliznice, progesteron, IUI.. různá vyšetření.. ale bylo to stále dokoloa, buď nebyla OVU, nebo byla, ale narostla sliznice nebo místo OVU byla cysta a ty pak byly po té stimulce často, jednou mě i musela vést rychlá do nemocnice..no prostě stále víc a víc problémů.. No a tak jsem v říjnu 2015 byla na laparoskopii, kde zjistili, že vejcovody jsou průchodné, ale ža na pobřišnici je endometrioza, která by mohla ty problémy způsobovat.. bylo tam spoustu drobounkých ložisek, které nešly odstranit a tak jsem po novém roce dostala nasazenou léčbu na tu endošku - byl to jakoby umělý přechod.. měla jsem to brát půl roku, ale měla jsem šílené nežádoucí účinky, trpěla jsem jako pes a tak mi to vysadili po 3 měsících což byla minimální účinná doba.. Pak jsem dlouho čekala na MS, kterou nakonec museli i vyvolat, ale po ní to vypadalo dobře.. Samovolně vznikl folikul - 11.DC byl folík 22 mm a sliznice 10,5mm, vše vypadalo krásně.. ale bohužel pak se zjistilo, že v druhé části cyklu mi chybí progesteron a to se v té druhé části cyklu nedá ovlivnit.. A znamená to, že ačkoli proběhne ovulace, tak se vajkíčko nedostane do dělohy a nezahnízdí :( Takže teď v srpnu naposledy asi zkusíme tu stimulaci a IUI, ale moc šancí tam není a pak srpen nebo září IVF… Moc bychom malému chtěli pořídit sourozence, potřeboval by ho jako sůl a moc si ho přeje.. Ale z Finančních důvodů IVF podstoupíme jen jednou, protože 20-25 tisíc je na nás darda :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
1.7.16 18:48

@kanka80 Jak jsem psala na IUI jsme byly, ale to spíš pomůže když jsou špatné spermie a ne problém ze strany ženy.. manžel má super spermio, takže u něj problém není.. Jinak ICSI je součástí „IVF“ no, je to to vpíchnutí spermie do vajíčka.. samozdžejmě to zvýší úspěšnost IVF, ale něco to stojí no v našem CARu 7800,– :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
1.7.16 18:49

@luciiin Tak já do CARu chodím už rok, takže o tom už většinu vím, ale ofiko s manželem pro konkrétní info půjdeme teď v červenci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
14.7.16 21:39

@Musi ty jsi psychicky nemocná, stačí se podívat jak píšeš do všech diskuzí! Pánbíček ti dovolí užívat internet, ten je taky nepřirozenej?! Jo a máš těžkej hřích za ty zlý myšlenky co tu všude píšeš :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
15.7.16 00:07

@Musi To jsou žvásty, to by jeden neřekl. Kdybys úplně jednoduše bez zbytečných urážlivých keců, dala odkaz na tu tvojí zázračnou MUSI-PRO-HELL, udělala bys líp. Lidi by si sice ťukali na čelo, ale nezpůsobila bys tolik zla a bolesti tvýma moudrama. Myslíš si, že spasíš svět tím, že budeš říkat nešťastným a zoufalým ženským o tom, jak jejich vysněné dítě je vlastně „nechutná umělotina“?!? To jako vážně? Ty holčičko, nevíš o IVF zhola nic. Možná ses dočetla, jak to chodí po teoretické stránce, ale nikdy nepochopíš ty pocity, tu bezmoc a zoufalství všech těch, kteří si vyslechli ortel „neplodná/ý“. Zkus to ve své komunitě, ale nech ostatní ženské na pokoji. Trpěli už dost. Tobě, septo Unello, bych přála pořádnýho Horu, ať brzy pochopíš, co tímhle akorát ostatním působíš.

P. S. Na celých tebou reklamovaných stránkách jsem se pořádně nedočetla, v čem spočívá ta údajná úspěšnost. Hovadina. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
16.7.16 20:15

@hakna @EnglishLady Vůbec nevim na co reagujete, mě se žádný prispevek od te osoby co jste ji zminovali nezobrazil.. Co psala???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
16.7.16 21:10

@Nika Nut Vypadá to, že všechny její žvásty na téma umělé oplodnění smazali. Psala asi do 10 různých skupin a je to všechno pryč. Ve zkratce věřící fanatička, která umělé oplodnění odsuzuje a jejím hlavním argumentem je, jak je to nechutné, když se embrya přebírají, vyhazují a mrazí… A jak jsou z toho akorát umělí lidé a bla bla bla. Hnus. :poblion: K tomu hodila odkaz na stránky, kde prosazují „stejně účinnou“, ale přírodní metodu. (Něco ve smyslu věř a víra tvá tě uzdraví). Jinak kecá do života i těm, kteří uvažují o potratu. O moc si nepřišla, akorát to všem hnulo žlučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
18.7.16 09:36

@Nika Nut asi jí to smazali :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8066
7.8.16 15:38

Ahoj děvčata, nás čeká první ivf v září a rádi bychom, aby bylo i poslední, budeme ho splácet. Máme za sebou 6 iui, jdeme ještě na jednu ted v srpnu. Začali jsme v prosinci minulého roku. Řešíme to už prakticky od října minulého roku přes car.. Já mám zvýšenou štítku, nic špatného, beru léky a přítel hodně špatnou morfologii 1-3%, je to náš jediný problém ty spermijky. Na ivf nám dává až 50% šancim vzhledem k našemu věku a také proto, že mě prakticky nic není.. Snad to konečně vyjde. Druhé iui se podařilo, bohužel trvalo jen 6 týdnů… A jak se daří vám? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
14.8.16 13:50

Ahoj, nas ceka v zari prvni konzultace. Holky poradite jak dlouho pak jeste trva nez dojde k „oplodneni“?
Jak se vam dari a co noveho?
@Pavucinkaa Kdy vas to v zari ceka? Jak probiha IUI? My mame stejnou diagnozu jak vy. Partner 2 % :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí