Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lentilkaaa83 my budeme mít od darce mražené. Tak prý je icsi lepší, protože rozmražené spermijky jsou líné. Už víš jak bude stimulace probíhat?
Vím jen ze mam dlouhý protokol co jsem vyčetla na netu. Na poslední konzultaci mi dr řekl ze mam přijít 20 DC, zastaví mě a cca za 14 dní odběr. To je zatím vše co vím ![]()
@HankaS82 Taky si nemyslím, že ICSI se používá z důvodu věku, ale z důvodu horšího spermiogramu
. Na to bych se asi poptala ještě
. Já mám Gonal a pak budu aplikovat Cetrotide. Stimulace na mě nějak zvlášť nepůsobí, ale asi je ještě brzy. V pátek jdu na kontrolni UTZ a další krev, tak uvidíme.
Ahoj, já mám své první bohužel neúspěšně za sebou, ale teď jdu na IUI, tak bych se ráda přidala k vám a společně prožívala období čekání na další výsledek..
Mě nejde do hlavy, proč nejdřív dr nenavrhl zkusit IUI. A hned přišel s ICSI. Sperma od dárce by mělo být v super kvalitě, ne? Tak i rozmražené spermijky by měli být dobře pohyblivé. Se ho na to musím zeptat.
Tak poslušně hlásím, že v pátek bylo na UTZ vidět 9 folikulů, na tak krátkou dobu stimulace až moc velkých - 9-11 mm. Vypadalo to, že odběr bude už 10. den, ale dnes po další kontrole se to tam nějak uklidnilo, růst se zpomalil a odběr je naplánován na pátek, což je 12 DC. Gonal snáším dobře, ale po aplikaci Cetrotidu se mi chce hrozně chrnět
. Jak se daří Vám ostatním? ![]()
@Lvice1985 hezkýý
já jdu v pátek. A tak mě tak napadlo, jestli před začátkem stimulace dělají nějakou kontrolu, zda se třeba náhodou na poslední chvíli nezadařilo
. Mám akorát po ovulaci a v pátek budu 21 DC
@Lentilkaaa83 Před začátkem stimulace a během ní každou kontrolu berou krev, tak myslím, že by z výsledků mělo být vyčtitelné i to, jestli se náhodou nezadařilo
. Ty budeš mít dlouhý protokol?
@Lvice1985 jj mám. Jak jsem to neřešila taj začínám být čím dál víc zvědavá ![]()
Ahoj všem, ráda bych se k vám přidala, protože mám před sebou také první IVF. Momentálně jsem ve fázi, kdy čekám na MS, abych od 2. dne začala aplikovat injekce Menopur. Také mi navrhují ICSI, ale asi kvůli věku - spermiogram přítele dopadl v pořádku, jen trochu horší viskozita (podrobnější výsledek zatím nemáme). U mně proběhly jen základní testy na ovulaci, víc se toho nestihne (průchodnost vaječníků a pod), protože nás tlačí čas. Tak dlouho jsme doufali, že se podaří, až je mi 38 a půl a najednou je času pomálu.
A na tu finanční stránku nechci ani myslet - mám něco našetřeno na rekonstrukci pokoje a asi vše padne na IVF. Ovšem jak jsem koukala do ceníku CARu, tak to vyjde tak na jeden a co bude dál to fakt netuším.
Nezbývá než doufat, že se podaří. Všem vám držím palce
@Ledge Ahoj,vítej mezi námi. Já taky čekám na MS, nikdy jsem se na ní tak netěšila
.Mám začít stimulovat cca od 10,9.Teda pokud mi to CAR neodloží. Volala jsem tam cca 5dní před plánovanou MS a řekli mi, že mají plno. Ať si skusím zavolat až MS přijde. Tak mám strach, že mě vykmitnou s tím, že nemají volný termín. A hlavně netuším zda se stimulační léky objednávají nebo je mívají běžně. Pojišťovna vše schválila, tak se snad zadaří. Budu píchat Gonal a Zoladex.
@HankaS82 docela mě znervózňuje, že všichni pomalu víte co vás čeká. Já vůbec netuším jaké budu mít léky a už vůbec ne, jak je to s pojišťovnou. No zítra budu moudřejší ![]()
@Lentilkaaa83 Já akorát vím jaké budu mít léky. Ale to je tak vše. Navíc začínám být nějak nervozní, protože porát na něco čekám, nic se neděje a nikdo mi nic pořádně neřekne. ![]()
@Lentilkaaa83 Neboj, vše se dozvíš. Zatím taky vím jen ty léky a info k aplikaci - jak, kolik, kdy…
O celém procesu mám nejvíc informací tady z diskusí a z webu CARu. Zatím třeba vůbec netuším, jak to bude celé finančně. Např. doporučují mi PGD (Preimplantační genetická diagnostika) a dostala jsem papíry s informacemi k souhlasu. V těch píšou, že není hrazen pojišťovnou, v ceníku mají částku 0,– Kč a na webu, že v některých případech existuje možnost částečné úhrady. Pak se v tom vyznej. Takže zatím googlím, pročítám diskuse a pak to s chlapem probereme, protože nejsme žádní boháči.
@Ledge Tak to jádostala první cenník. Icsi a vše kolem nás vyjde cca na 20tis. Mazec