První IVF srpen - září 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8066
14.8.16 14:31

@Renuls Ahojky, my čekali přes dva měsíce, než nás vzali na první iui.. měsíc trvalo než jsem šla na konzultaci (chodíme do natalart a mají věčně plno), nabrali mi po konzultaci krev, protože jsem měla zrovna ms, tak že je to prý lepší, pak čeká náběr krve partnera, tobě budou dělat vyšetření na kultivace (to jsou různé bakterie, záněty, nemoce), mě z krve zjistili štítku, takže honem rychle k doktoru pro léky, tak se to opozdilo, přítelovi z krve nezjistili nic, udělají ti utz pak asi 10-15dní po ms, podle toho jak máš dlouhé cykly, podívají se jak rychle ti rostou folikuly, jestli je vše v pořádku atd.. je toho hodně a postup může být různý, někomu dělají i vyšetření na neprůchodnost vaječníků.. pak další cyklus by ti to mohli udělat.. ale tak uvidíš kdy přesně no :) my jdeme ted na poslední iui, v út mam utz a st nebo čt se bude dělat iui.. tak když nevyjde, jakože nevyjde, tak v září ivf, nevím ještě přesně nic.. ještě bych se vrátila k iui, když třeba nedochází k dozrávání vajíček aj, tak se podporuje např. clostylem, nosifolem, těsně před iui se může píchnout pregnyl do břicha.. je to různé.. každopádně přežít se to dá a není to bolestivé, mě to bolí až ted poslední dvě, asi jsem víc ve stresu jak to nejde, tak mě to bolí čím dál tím víc. mimochodem já jsem jinak úplně zdravá, štítka nijak extra neovlivňuje těhotenství, dr vidí problém hlavně v té morfologii.. otěhotněli jsme po druhé iui.. v 6tt konec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
15.8.16 17:55

@Pavucinkaa děkuji za info. Mně dělala hormonální profil i folikulometrii moje gyndařka a dala mi výsledky do té žádanky do CAR, takže je možné, že tohle už mám za sebou a nebudou to potřebovat znovu. Přítel u nich dával vzorek, takže i jeho výsledky mají. No mám z toho obavy, když čtu, že vám se iui nezadařilo se šťastným koncem a máme stejnou diagnozu. Můžu se zeptat jestli už víš, jak to pak přibližně cenově vyjde, když byste šli na to ivf?
Nedokážu si ani představit, jak ti bylo, když jsi našla // a pak konec, to muselo být děsné období :( hlavně, že zkoušíte dál. Jednou to přece vyjít musí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8066
15.8.16 19:56

@Renuls heled já zažívala naprosté peklo.. našla jsem na testu dvě čárky, měla jsem pak ještě 2× utz.. ve čt jsem byla na utz vše ok a v pátek v noci mega velkej hematom (je to něco jako krvavá modřina v břiše) nikdo neví jak se to mohlo vytvořit tak rychle, bylo vše ok, dokonce jsme měli už srdíčko a den na to byl konec.. v pondělí jsem měla kontrolu na gyndě a nikde jsme nic nenašli.. pak přišlo ještě to horší, potrat který trval přes měsíc.. protože jsme čekali jestli to vyjde samo, nic, pak jsme čekali znovu, zase nic a pak bud revize nebo ukončovací tabletka, revizi nevěřím, ani mi nedokázal slíbit, že mi ve mě nic nepoškodí a navíc bych musela pod narkózu, tak jsme vyplázli 3500 za tu tabletku, zažila jsem zatím nejhorší tři hodiny mého života, návaly horka zimy, nemohla jsem dejchat, nevěděla jsem co dělat, příšerný bolesti, v jednu chvíli jsem krvácela, zvracela a měla průjem najednou.. po třech hodinách už mi bylo drobet líp a mohla jsem v klidu ležet.. byla jsem z toho úplně urvaná.. jako kdybych pracovala 24 hodin v kuse :D :D :D :D :D heled nám ivf spočetli na 14tis a máme v caru možnosti splátek.. jinak bychom na to neměli, jsme po rozsáhle rekonstrukci.. ale jedeme dál, ono to vyjde :) problém jsou ty spermijky, ale posílí se, ted bere přítel nějaký nový vitamíny, tak tomu věříme, bude to oukej :) důležitý je, že je zdravá žena, protože u ní toho může být rozbitýho dáááleko víc :D :D :D to je pak pakárna!! takže jedeme dál a nevzdáváme se :) 8) :mrgreen: ty jsi teda ok a jen přítel stejnou diagnózu jako u nás jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
16.8.16 16:56

@Pavucinkaa jsi silná žena, že jsi to všechno zvládla a hlavně, že jsi na to nezanevřela. Muselo to být horší než peklo a jen při čtení tvé zprávy mi běhal mráz po zádech.
My právě plánujeme rekonstrukci teď na podzim, tak se také obávám, kolik penízků nám zůstane, ale na tohle musíme našetřit, popř. využít ty splátky.
Jaké vitamíny užívá tvůj přítel a myslíš, že má cenu si kupovat třeba nosifol nebo něco i pro nás? Já jsem ho totiž měsíc brala, ale teď jen kyselinu listovou. Ty sama něco užíváš na podporu, když je u tebe vše ok? Myslíš, že je to třeba?
Já jsem v pořádku právě, ikdyž nevím jestli mám průchodné vejcovody, tohle vyšetření jsem zatím nepodstoupila. A přítel stejně jako vy..
Snad pro nás obě bude září plodné :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8066
16.8.16 21:33

@Renuls ahojky, potesilo me, ze se dokazes vcitit.. Je to mile :kytka: moznosti splatek nemaji vsude, ale nekde to jde.. No my se stehovali do sveho a vyplazli jsme uz pres 300tis a jeste nekoncime.. :roll: to byla komplet rekonstrukce, od bourani po malovani aj.. Copak ceka vas? Muj pritel uzival dva mesice folandrol, jsou to sacky a je tam nejaka latka, ktera neni asi nikde jinde. Ted mi poradila slecna tady fertilan, je to 3×1 prasek a jim to pomohlo behem dvou mesicu, meli stejnou diagnozu.. Ja uzivam listovku ve forme chytre miminko superfolin, i kdyz jsem zdrava tak listovka je na podporu poceti.. Po nosifolu by meli rychleji rust vajicka, to se pozna jen na utz.. Cenove folandrol shanim z lekarnaave.cz kolem 300 a mimino maji kolem 200 ted v akci.. Fertilan mam odjinud, uz nevim odkud a stal pres 400 a je to na 20 dni. Ostatni je na mesic.. Take jsem nebyla na vysetreni vajecniku, ale asi to nepovazuji za dulezite, kdxz jsem uz otehotnela a jsem mlada. Asi to v nasem pripade neni potreba. Ani pred ivf me to neceka.. Uz jsem dostala domu nejake papiry o ivf a souhlasy a 29.8 jdu na krev zdali se nahodou posledni iui nepodarila.. Kdyz nic tak 2dc zacnu se stimulaci.. Musi pro nas byt zari plodne.. Jak se rikalo, i kdyz v jine souvislosti, hvezdy zari v zari :mrgreen: :mrgreen: :lol: jdeme do toho prece ne? :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
17.8.16 10:00

My budeme rekonstruovat cele patro, kam pujdeme s pritelem a jeho rodice pujdou do prizemi. Taky zacneme s bouranim a od podlah kompletne vse az po strop. Nejake vybaveni uz mame, ale koupelna a kuchyn budou asi vysokou polozkou.
Dekuji za rozepsani tech vitaminku. Objednam teda priteli take ten fertilan, kdyz to ma osvedceny vysledek, tak je velka nadeje i u nas :-) Docela jsem se obavala, jestli tem spermijkam muze neco pomoci, tak jsi me potesila, ze muze. Jinak primo v CAR vam nic nedoporucili?
Treba vam vyjde tohle posledni iui :-). Kdyz jsi predtim otehotnela, poznala jsi to? Mela jsi nejake priznaky a kdy jsi to zjistila? Testovala jsi nebo z krve?
A kdy mas popr. termin mrchy? Ja uz za tri dny, ale neocekavam, ze bych mela takove stesti a zadarilo by se to..
Jeste se chci zeptat kdo u vas vi, ze se snazite a co v praci, rekla jsi to tam nebo jak vysvetlit caste odchody..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
25.8.16 12:35

Stimulace

Ahoj holky. Jestli to nevadi, pridam se sem za Vama. V zari by nas melo cekat 1.IVF. Problem je na me strane, endometrioza, kardiolipinovy syndrom, prilis nepruchodny levy vejcovod a myom v deloze. V pondeli mela dorazit MS a 1. DC jsem mela volat do CARu, abych prisla pro injekce. Je ctvrtek a MS porad nikde, tak jsem se chtela zeptat jestli nektera nevite, jak se v CARu resi, kdyz MS dorazi treba o vikendu, ale se stimulaci je potreba zacit 2DC? To se o mesic cele posune? Omlouvam se za mozna blby dotaz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
25.8.16 16:05

@Lvice1985 Ahoj, často v CAR bývají i o víkendech nebo aspoň v sobotu. Nejlíp si tam asi zítra zavolej a informuj se v konkrétním CAR. Měla jsem stejný problém. Jinak se myslím ani nic neděje, když stimulace začne 3 DC. Aspoň náš CAR to připouští (FN Brno). Mrkni ještě do diskuse IVF 2016, tam je to živější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
26.8.16 06:33

@Nili Nechtěla jsem být za blbce, ale nakonec jsem tam zavolala. Pokud MS přijde dnes dopol.,tak je to OK, ještě dnes mě vezmou. Pokud dojde mezi 14-15 hod., pak to bude trochu problém, protože mě vezmou až v pondělí a to je prý na rozhodnutí lékaře, jestli se stimulace neposune o měsíc a pokud MS přijde až kolem 18 hod, v so nebo ne, tak je to OK - hotová alchymie :mrgreen:. Ty už máš IVF za sebou nebo Tě to teprve čeká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
26.8.16 09:51

@Lvice1985 Tak to moc držím palce, aby MS přišla ve vhodnou dobu a i na cely IVF! Já už mám 1. IVF za sebou a zatím to vypadá jako úspěch. Jsem 20 dní po embryotrasferu a test z krve je pozitivní, hcg pěkně stoupá. Příští týden v úterý jdu na první ultrazvuk, tak snad vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
26.8.16 13:01

@Nili Jee, tak to Ti moc gratuluju a držím pěsti pro štěstí ať vše nadále klape jako doposud. :kytka:. MS zatím nedorazila, tak uvidíme jak to dopadne o víkendu. Jestli se můžu zeptat - byl problém u Tebe nebo u partnera, že jste šli do IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
29.8.16 21:50

Ahoj všem, taky se k Vám přidám. Čeká nás první Ivf. Já jsem OK, manžel trpí po chemo azoospermii.Tak budeme využívat dárce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
30.8.16 11:19

@HankaS82 :mavam: Vítej v klubu :). Tak budu držet palce ať Vám to napoprvé klapne. Já dnes zahájila 1. den stimulace. Jaký CAR navštěvujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
30.8.16 20:28

@Lvice1985 Chodíme do Pronatalu. Já si na stimulaci musím ještě počkat, až cca 10.9 si budu vyzvedavat léky. Gonal a Zoladex. Zatím pořádně nic nevím. Dle utz jsem v super kondici, doktorka si slibovala jak mám hezké vaječníky a stimulace půjde jak po másle. Tak jsem zvědavá na realitu. Akorát mě zarazilo, že doktor rovnou rozhodl o icsi. Takže si celkem připlatíme. Ale je to asi z důvodu mého věku, bude mi 35.Působí na Tebe nějak ta stimulace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
30.8.16 20:58

@HankaS82 já tomu moc nerozumím ale z toho co jsem vycetla není podle mě icsi o věku ale o spermiich. Taky do něho jdeme, ale právě proto, že přítel má špatné spermie. Jinak budeme začínat stejně. Já začínám 9 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí