Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Jdu pro Vaše zkušenosti, dcera to poprvé dostala /13 let/, dnes to má třetí den a zatím je to nejsilnější, co se týče krvácení…kolik dnů to Vaše dcery měly při prvních cyklech a měly to již silnější? děkuji za zkušenosti…
pardon za anonym
Je to 26 let
, ale bezpečně si pamatuju, že první menstruace trvala 10 dní a nejsilnější byla první 3 dny a pak to pomalu sláblo.
Mojí dceři je 9, taknapíšu svou zkušenost..
Poprvý jsem to měla už docela silný, pamatuju si, že to trvalo 9dní a sláblo to tak cca 5.den, bolesti ustávaly taky tak nějak. bylo mi 14, skoro nic jsem o tom nevěděla a neměla komu to říct, fuj ![]()
Holky já jí nechala první dva dny doma, aby se s tím zžila…přeci jenom je to nová zkušenost…jen mi přijde, že to má na poprvé docela silné…od rána do 16,00 hodin 3× měnila vložku…
Já měla první čerstvě v jedenácti, trvala dva týdny, slábla asi tak po deseti dnech
od dalšího měsíce sice pořád nechutně silná, ale aspoň už v normální délce
@Anonymní píše:
Holky já jí nechala první dva dny doma, aby se s tím zžila…přeci jenom je to nová zkušenost…jen mi přijde, že to má na poprvé docela silné…od rána do 16,00 hodin 3× měnila vložku…
Tak to mi zas tak dramaticky silné nepřijde
tak to buď mooooc ráda, že až ve 13!!!
jedno z mých dvojčat letos v srpnu v 10letech a 4měsících.. nebylo mi z toho vůbec dobře na duši..
no nic.. pravidelnost zatím nic moc, ani intenzita… má to tak 4 max. 5 dnů, ale spíš málo..
co píšeš o intenzitě je teda víc jak u nás, ale určitě běžně v normě..
byly prázdniny, takže ok, kdyby byla škola, tak bych ji nechala doma jen první den prvního cyklu.. jinak ne, holt to není nemoc..
@Anonymní píše:
To není tak hrozný. Já dostala svou první v necelých 12. Trvala 11dnu, silná byla 5dnu.
Já ve 13 letech a začalo to jen takovým silnějším špiněním. Mamka mi strčila Děvčátka na slovíčko a bylo. Po pár cyklech to začalo nabírat na intenzitě. Na gymplu mi vložky pravidelně protékaly. A ještě naprosto nepravidelné. Ve škole jsem vstala a už jen cítila, jak to teče. Cyklus 15 - 70 dnů. Upravilo se to až po porodu ve 30 letech.
@Anonymní píše:
Já ve 13 letech a začalo to jen takovým silnějším špiněním. Mamka mi strčila Děvčátka na slovíčko a bylo. Po pár cyklech to začalo nabírat na intenzitě. Na gymplu mi vložky pravidelně protékaly. A ještě naprosto nepravidelné. Ve škole jsem vstala a už jen cítila, jak to teče. Cyklus 15 - 70 dnů. Upravilo se to až po porodu ve 30 letech.
Tuhle knihu jsem taky dostala, četla jsem ji několikrát a bylo to před první menstruací, bylo mi 11. Když jsem to ve 12 konečně dostala, byla jsem nadšená a pyšně jsem kráčela do školy, kde jsem kamarádkám taktně naznačovala, že já už taky.
![]()
Ja v 11 letech, na táboře, to byl teprve boj
Starsi kamaradka mi dala tampon, nemela vložky. U zavádění jsem brecela
Rodiče prijeli s vlozkama. Trvalo to asi 5 dní a bylo to slabé.
@Anonymní píše:
Ja v 11 letech, na táboře, to byl teprve bojStarsi kamaradka mi dala tampon, nemela vložky. U zavádění jsem brecela
Rodiče prijeli s vlozkama. Trvalo to asi 5 dní a bylo to slabé.
Nezávidím
Dcera začala menstruovat teď v sobotu. Za 14 dní jí bude 11. Dnes jsem musela do práce, ale prý má stále vložku co si dala ráno. Snažila jsem se s ní o tom mluvit, ale teď má pubertální stav „ježiši co zase chceš“
tak jsem si toho moc neřekli. Ale mluvila jsem o tom s ní už dřív, tak snad něco pochytila i přes protáhlý obličej. Já sama si že svojí první MS vybavuji, že jsem na ní přišla během tělocviku a dodnes přemýšlím proč nebo jak to, že to nezaregistrovala tělocvikářka. Pomohly mi až dvě holky z devítky, já byla v šestce. Doma mi máma jen zabalila vložky do novin
Před chvilkou jsem dceři ukazovala látkovky, vypadají pěkně, některé mají obrázky, ale ty ceny
jedna slipová za 129,– testovací set 4 ks různých velikostí za 497,– Mimochodem chodí každé úterý na plavání, tak nevím jestli jít už takhle brzo do tamponů, já sama s nimi začala až v šestnácti. A v létě chce na skautský tábor.
@NovápaníA Látkový vložky?
V dnešní době, kdy je tak veliký výběr vložek, i tamponů, bych do tohohle nešla ani omylem. Jsou i tampony pro panny, jestli ještě není na tampon připravená, tak by holt jedno úterý plavání vynechala. V tomhle věku, nemusí mít menstruaci ještě vůbec pravidelnou, takže bych počkala a pak se podle toho zařídila.
@NovápaníA látkový vložky pro 11 letou holku?? Tos ji ukazovala jako retro ne?
Jdu pro Vaše zkušenosti, dcera to poprvé dostala /13 let/, dnes to má třetí den a zatím je to nejsilnější, co se týče krvácení…kolik dnů to Vaše dcery měly při prvních cyklech a měly to již silnější? děkuji za zkušenosti…
pardon za anonym