První menstruace u dívek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15575
20.11.21 15:01

Když jsem ještě používala jednorázové pomůcky, tak ze začátku Always a pak jsem přešla na Naturella, jsou mnohem příjemnější a hezky voní. Tampony jsem pak používala OB. No a pak kalíšek a na noc pod kalich látkovky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.11.21 05:45

Ahoj chtěla bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti s Norethisteron zentiva? Beru ho 4 dny a zda se že pokaždé když jsi vemu prášek mám nafoukle břicho a bolesti jako při menstruaci Je to problém nebo to je ok? Měl to někdo prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
3.2.22 13:31
@LussyB píše:
Nebylo by lepší pro dívky s první MS používat Menstruační kalhotky? Přijde mi to jako nejpohodlnější řešení.

Myslím si to taky. Dneska už je jich docela velký výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.22 18:32

Ja osobne mela az od 15. :think: ale od 8 tridy jsem nosila sebou par vlozek kdyby nahodou… no :nevim: menstruaci nesnasim

• Citovat
  • Upravit
2
15.3.22 18:04

Já1 má dostala v11 a bylo to spíš takový špinění a byla sem hodně ráda že nebyla silná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.3.22 18:05

Já1 má dostala v11 a bylo to spíš takový špinění a byla sem hodně ráda že nebyla silná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.22 00:25

Dcera 13 let nepravidelná menses

Ahojte, moje dcera ( 13 let ) má cca. Rok a půl menses. Když jí měla naposledy tak byla slabounká něco jako špinění, a ta další byla hodně silná měla jí 7 dní (většinou mývá 5 dní ) a teď poslední 2 dny zase jak by špinila ( přes odpoledne je trochu víc). No skratka chtěla jsem se vás zeptat jestli by jsme se měly bát nebo je to normální :* :)

• Citovat
  • Upravit
5413
15.8.22 00:58

Je to normální. Zezacatku, než se ustali cyklus, tak ji třeba může dostat znovu az po pul roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.22 01:55

Já je dostala ve svých 12ti. Dceři je skoro 9 a od minulého měsíce má vždy týden bolest v podbřišku, trvá ji to cca 7 dní, ale ještě nekrvácí. Byli jsme s tím břichem u 4 doktorů a všichni se shodli na tom, že se tělo připravuje na menstruaci a od teď to může přijít kdykoliv. Takže už začínám dceři vysvětlovat, proč a jak a kdyby náhodou to přišlo ve škole, aby věděla co dělat a nezačala panikařit. Celkově je z toho znechucená, :mrgreen: nejradši by je nechtěla dostat vůbec :D Uvidíme, kdy to nakonec přijde. Moc se mi tomu nechtělo věřit, ale dětská doktorka mi říkala, že už to pro ně není žádné překvapení, že má 6 holčiček, co to poprvé dostaly v 8, 9 a 10 letech, takže… :nevim: Přijde mi to strasné, jako v 8 letech menstruace, v životě by mě to nenapadlo, jako jó, nějaká výjimka, 1 ku tisícům, ale ani prd, je jich pry opravdu dost. Nevím, jestli je to tím, že jsou ty holky v dnešní době vyspělejší.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1074
24.11.22 21:02

Holky poradíte prosím. Existuje na menzes pro 12 letou dceru něco jiného než Ibalgin? diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
24.11.22 21:32
@baculkaji píše:
Holky poradíte prosím. Existuje na menzes pro 12 letou dceru něco jiného než Ibalgin? diky

Třeba něco s paracetamolem? A zapít šumivým hořčíkem. Na velké bolesti se doporučují Algifen kapky, ty jsou ale na recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
24.11.22 21:57

Dětská doktorka většinou předepisuje Algifen kapky. Mám kamarádku a Algifen ji detska v té době předepisovala, bylo to jediný, co ji na menstruační bolesti pomáhalo. Popros dětskou doktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.23 23:31

Ráda, bych oživila diskuzi. Většina příspěvků je tu cca 12 let starých.

V kolika letech teď např. od roku 2020 dostaly vaše holčičky první menstruaci?
A měly před tím nějaké projevy dospívání (výtok, chloupky, prsa apod.)?

Mám dcerku (březen 2023 - 9 let). Od léta 2022 výtok - řešeno s Dr. (i když byl nález, uzavřela to, že dcerka dospívá). Nemá chloupky, prsa, nic.
Teď ale jakoby na kalhotách větší špinění.
Nevím, zda se zhoršil výtok či je to počátek MS.
Nechce se mi uvěřit, že by například od 9 let měla mít měsíčky. Je ve 3. třídě. hooodně hubená (25 kg, 136 cm)

Jak to mají teď děvčátka?
Moc děkuji.
P. S. Asi na to nejsem tak brzy připravená - je to takové naše " srdíčko malinké". Vůbec ne, jak některé její spolužačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
26.2.23 23:46

Klidně ji už sem tak tu vložku do tašky dej. Já to poprve dostala až ve 14, a kamarádka třeba v 9 letech. Nikdy nevíš.

Edit: sakra, reagovala jsem na starší diskuzi. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
27.2.23 08:29
@Markétakytka píše:
Ráda, bych oživila diskuzi. Většina příspěvků je tu cca 12 let starých.

V kolika letech teď např. od roku 2020 dostaly vaše holčičky první menstruaci?
A měly před tím nějaké projevy dospívání (výtok, chloupky, prsa apod.)?

Mám dcerku (březen 2023 - 9 let). Od léta 2022 výtok - řešeno s Dr. (i když byl nález, uzavřela to, že dcerka dospívá). Nemá chloupky, prsa, nic.
Teď ale jakoby na kalhotách větší špinění.
Nevím, zda se zhoršil výtok či je to počátek MS.
Nechce se mi uvěřit, že by například od 9 let měla mít měsíčky. Je ve 3. třídě. hooodně hubená (25 kg, 136 cm)

Jak to mají teď děvčátka?
Moc děkuji.
P. S. Asi na to nejsem tak brzy připravená - je to takové naše " srdíčko malinké". Vůbec ne, jak některé její spolužačky.
řešte s dětskou doktorkou, možná vás pošle na dětskou gynekologii - je to hodně brzy, kor když není holčička velká a silná
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí