Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Dodinka nwm píše:
@Kotatko03 opravila sem to styděla sem se sorry
A v kolikati se to dostava a jaky sou priznaky vim jenom ze boleni v podbrisku a zvraceni
![]()
@Dodinka nwm já jsem teda nezvracela, měla jenom tu bolest v podbřišku. nějak po 14. narozeninách.
@Mahora píše:
Ahoj holky, doma mám desetiletou slečnu, už jí rostou chloupky v podpaží, ale prsa prozatím ne. Chtěla jsem se zeptat, kdy měly vaše dcery poprvé menstruaci, zda jste jim třeba do školy dávaly náhradní prádlo a vložku, „kdyby náhodou“…Já už si přesně nepamatuji v kolika letech jsem ji měla já, ale včera se mne má dcera na to zeptala, tak nevím, jestli v „dnešní době“ menstruace chodí o něco dřív, než např. před 15-20 lety.
Ahojky mám malou otázku před týdnem jsem dostala první MS tedy nejsem si jistá trvala jeden den a jen jsem špinila (je mi 12)
Je to MS? ![]()
První MS může být různá. Počkala bych na další měsíc pokud nebudeš mít nějaké problémy, to bys pak měla radši zajít na gyndu. Určitě ale teď MS nemusíš mít pravidelně.
Ze začátku je MS nepravidelná a různě dlouhá, takže je to normální, neboj. A máš štěstí, já ze začátku měla moc dlouhé, třeba i deset dní, a to byl opruz ![]()
Je to normální. Ze začátku může být menstruace fakt jen kratinká a slabá, jen takový zbarvený výtok. A taky ji nemusíš znovu dostat za měsíc, ale třeba až za 3 měsíce. Začátky jsou různé. Však když budeš mít nějaké dotazy, neboj se zeptat i maminky. ![]()
Mě by docela zajímalo, jestli dáváte dcerám něco na bolest břicha. Co já si pamatuju tak jsem docela dost trpěla a léky mi nikdo nedal. Do dneška si první den menstruace musím vzít prášek na bolest.
@Mína47 píše:
Mě by docela zajímalo, jestli dáváte dcerám něco na bolest břicha. Co já si pamatuju tak jsem docela dost trpěla a léky mi nikdo nedal. Do dneška si první den menstruace musím vzít prášek na bolest.
Nám už tenkrát na základce říkali, že musíme mít pohyb. Mě to pomáhá, když to dostanu, mám nejvíc uklizeno
tím se rozhýbu a nemám křeče. Ale když zůstanu ležet v posteli, je to v pr…a není mi taky dobře.
Z vlastní zkušenosti jsem to dostala v 11 letech
a říká se že v dnešní době to slečny mývají dříve než tehdy ![]()