Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@LenaNell To kazdopadne, musim rict ze me to samotnou dost prekvapilo ale byla jsem upozornovana nasim detskym lekarem, ze by to mohlo prijit.Jen sem necekala ze tak brzo. Rozhodne se na gynekologii obratim
@LenaNell Není to brzy, první menstruace může začít kdykoliv mezi 8 - 16 roky (a je to ještě v pořádku).
@evasafkova píše:
Zdravim, koukam na diskusi a chtela bych se tedy spise zeptat.Me dceri je 10 let a ma menstruaci.Ze zacatku to bylo v pohode odmentruovala a pak zase az za mesic.Ale tedka spini a jiz to trva pres tyden, chtela jsem se zeptat zda to muze byt tim, ze si telo nejak zvyka nebo bych mela zavolat na gyndu? Dekuji za odpovedi
Ja mela prvni ms mesic pred 12 narozeninama. Mela jsem klidne i ms 10dni. Srovnalo se mi to okolo 15-16roku. Do te doby jsem klidne mela ms po 3-4mes.
@novakova.t Vim,ze to ma kazdy jinak..ja to mela prvne ve 12 a ze sem si to fakt uzila ale nezazila jsem prave, ze bych to mela vic jak tyden..proto me to znepokojilo. Rikala jsem si, ze by to mohlo byt tim nez se to srovna proste ty zacatky.Jen nechci nic zanedbat a nez zacnu plasit u doktora tak sem chtela zjistit jestli nema nekdo zkusenosti
Já to měla prvně v necelých devíti letech
.Vůbec nevím, jak donutím svojí dceru aby nosila vložku ![]()
Měla jsem spolužačku, která to dostala krátce před 11. narozeninami. Někdo to má brzo, někdo to má později. Jako první bych se nebála se zeptat jejího pediatra a dle toho, co řekne on, se obrátit na dětskou gynekologii.
Ahoj prosím potřebuji pomoc, bylo mi 13 let a před spaním jsem dostala menstruaci. Mámě jsem to nedokázala říct prosím poraďte co mám dělat má si dát vložku na noc? Já nevím ale jinak předem děkuji za odpověď
ahoj
Upaluj si vzit vlozku nebo vzbud mamcu a ta ti ji da.Rano by taky mohlo maminku klepnout, az by videla lozni pradlo.
Nemas se za co stydet, je uz z tebe velka zenska
![]()
@Fezomi to jsou otázky
Mámě to řekni. Jinak ano, vložku si vezmi, máma to asi stejně zjistí, jestli si ji nevezmeš, podle postele ![]()
Ahoj, chtěla by jsem se zeptat.. Jaký je rozdíl mezi TAMPAX POKET PEARL a TAMPAX COMPAK PEARL?? ![]()
Tak mě je čerstvě 12, první MS jsem dostala asi 2 měsíce před 12 narozeninami. Byla velice slabá, ale byla. Vložku do školy, proč ne, ale spodní prádlo- nevím, nevím ![]()
@Anonymní píše:
Tak mě je čerstvě 12, první MS jsem dostala asi 2 měsíce před 12 narozeninami. Byla velice slabá, ale byla. Vložku do školy, proč ne, ale spodní prádlo- nevím, nevím
tak když si spodní prádlo schováš k vložce, tak to nezabere o moc místa než ta vložka, ne? ![]()
Nevím co mám dělat je mi 13 a ještě sem neměla MS je to normální? Moje mamka mi měla v 12 nevím co mám dělat prsa nemám žádný jen trochu pupínky
![]()
Příspěvek upraven 21.03.17 v 19:24
@Dodinka nwm píše:
Moje dceramá 13 a ješte nema prsa ale vubec žádné ani košíčky a zatím nemá chloupky ani v podpaží tak nevím kdy přijde MS pořadí někdo co mám dělat.
Navíc se mne ptá co má dělat že to chce nevím proč
spíš já ne? Nevěřím, že toto psala dospělá ženská ![]()