Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den.
Jmenuju se Lucka a je mi 12.
Už asi rok mám výtok, a v posledních dvou měsících se přidaly křeče v břiše a podobné bolesti. Mám strach ze se mi blíží první menstruace ![]()
Jde o to ze mamka+tatka už jednou měli podezření ze ‚to‘ dostanu, mamka se me zeptala jestli máme výchovu ke zdraví nebo tak něco (ano máme) a dala mi nějakou komiksovou knížku „Titteufova sexuální výchova“… Na téma mesicky tam toho bylo jen trochu. Jinak mi mamka k tomu nic neřekla a já se stydim přijít a říct ji to… Vždyť ani nevím jak přesně se používá vložka :/ to bylo samý „Az budeš větší, dozvis se to“ a tak :/ takže mám čím dal tím větší strach ze to přijde ve škole
vždyť na to nejsem připravena
+ prsa už mi taky rostou
@Lucka Luc Trápíš se něčím, co stejně neovlivníš a ano, je možné že menstruace brzy přijde. Viděla bych to tak, že máš dve možnosti:
@Kotatko03 Dobře… Pokusim se to mamce říct co nejdřív. Abych pak nebyla překvapena. Jediné co vim tak, ze sestra (16) to dostala ve 14ti- když jsme byly u doktorky, máma ji to říkala. Ono nevím proč ale o tomhle tématu se stydim mluvit jen před mamkou, jinak to zvladam
Tak děkuji sama bych nevěděla co mám dělat ![]()
Nevím kdy ji to zvladnu říct ale snad do konce týdne bude čas a dam tu vědět jak to dopadlo
(nejlepší bude když ji to budu říkat aby tady nikdo kromě me a mamky nebyl
)
@Lucka Luc píše:
@Kotatko03 Dobře… Pokusim se to mamce říct co nejdřív. Abych pak nebyla překvapena. Jediné co vim tak, ze sestra (16) to dostala ve 14ti- když jsme byly u doktorky, máma ji to říkala. Ono nevím proč ale o tomhle tématu se stydim mluvit jen před mamkou, jinak to zvladamTak děkuji sama bych nevěděla co mám dělat
Nevím kdy ji to zvladnu říct ale snad do konce týdne bude čas a dam tu vědět jak to dopadlo(nejlepší bude když ji to budu říkat aby tady nikdo kromě me a mamky nebyl
)
A nebo se poraď se sestrou, ta by ti určitě také mohla poradit, pomoct. ![]()
@Kotatko03 píše:
A nebo se poraď se sestrou, ta by ti určitě také mohla poradit, pomoct.
Dobrý nápad, ale myslím ze nevyjde
se sestrou nemáme nejlepší vztah, kor když je teď táta urazenej na celou rodinu…
Takže dobra rada ale bohužel u mě nepomůže ![]()
Ahoj holky, prosim dcera 12 let dostala prvni menstruaci, pred 14 dny by mela dostat dalsi a nic. Je to normalni, prosim poradte
Uplne normalni, ze zacatku ji to to bude habrovat, nez se cyklus srovna. Nekdy to dostane driv, nekdy dyl. ![]()
@Sedlarovie Co to je za dotaz??? Věta „před 14 dny by měla dostat další“ nedává smysl. Nicméně pokud tomu dobře rozumím, tak ano, je to normální. Zpočátku je menstruace velmi nepravidelná.
@Halka píše:
@Sedlarovie Co to je za dotaz??? Věta „před 14 dny by měla dostat další“ nedává smysl. Nicméně pokud tomu dobře rozumím, tak ano, je to normální. Zpočátku je menstruace velmi nepravidelná.
To si musis domyslet ![]()
@amka.82 píše:
To si musis domyslet
Pardon, by tam samozrejme nepatrilo
. Jinak moc dekuji
Zdravim, koukam na diskusi a chtela bych se tedy spise zeptat.Me dceri je 10 let a ma menstruaci.Ze zacatku to bylo v pohode odmentruovala a pak zase az za mesic.Ale tedka spini a jiz to trva pres tyden, chtela jsem se zeptat zda to muze byt tim, ze si telo nejak zvyka nebo bych mela zavolat na gyndu? Dekuji za odpovedi
Asi bych zavolala na dětskou gynekologii, ale ono to bývá nepravidelné ze začátku, než si tělo zvykne. Ale už v deseti…to má brzy
@evasafkova Ale stejně…jsou to ještě děti
a musí se potýkat s menstruací v tak brzkém věku. Doufám, že dcera to dostane později
. Ale jak říkám, dětská gynekologie, tam bych se obrátila, neteř tam chodila od jedenácti a dávali ji nějaké prášky a pomohlo ji to a to měla jen příznaky menstruace, jako takovou ji neměla