Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, dostala jsem první mesicky a ted jsem je dostala o 14 dni později. Teď máme jet se školou na rafty a jak se mi ty mesicky posunuly, tak mi to vychází přesné na ten týden!
Máma rika, ze ze začátku jsou nepravidelné a já ted nevím, jestli mám jet na rafty a doufat, že se mi posunou nebo jet na ty rafty!??
Prosím o odpověď děkuji!!
@karolinajanuskova nic moc s tím neuděláš. Jestli to je první ms, tak je možné že další příjde za 3 nebo také za 6 měsíců. Ustálí se to cca do dvou let. Já bych jela, vezmi si sebou tampony/vložky a uvidíš no. asi by se vyplatilo začít zkoušet tampony, už proto že s nimi můžeš do vody.
@karolinajanuskova píše:
Dobrý den, dostala jsem první mesicky a ted jsem je dostala o 14 dni později. Teď máme jet se školou na rafty a jak se mi ty mesicky posunuly, tak mi to vychází přesné na ten týden!Máma rika, ze ze začátku jsou nepravidelné a já ted nevím, jestli mám jet na rafty a doufat, že se mi posunou nebo jet na ty rafty!??
Prosím o odpověď děkuji!!
Tak nějak se v tom úplně nevyznám, takže pro upřesnění. 1. MS jsi dostala řekněme před 1-2 měsíci, nyní máš 2. MS (ale o 14 dní zpožděnou?). A za nějaký ten měsíc máte se školou jet na rafty a podle základní periody (28-30 dní) ti na tu dobu vychází menstruace.
Rozhodně se nespoléhej na to, že když se ti zpozdila jednou, zpozdí se i po druhé, samozřejmě se to může stát, ale jisté to zdaleka není. Může klidně dorazit i dřív, může trvat 4, ale klidně i 7 dní, těžko říct.
Pokud se ptáš, na to, jestli ji lze nějak oddálit, tak v tvém případě ne. To lze ve většině případů pokud by jsi pravidelně užívala hormonální antikoncepci.
Já osobně bych v situaci, když by mi MS vycházela na datum raftů, bych nejela. A to hlavně kvůli hygieně, pochybuji, přece jen na takových akcích jako je voda, člověk málo kdy má k dispozici teplou vodu 24 h denně a pak bych se bála bolesti, to sama až časem vycítíš, jak budeš MS snášet, jsou ženy co o ní „skoro neví“ a jsou i ženy co trpí obrovskými bolestmi, někdy i zvracením a jsou rády, že dojdou do školy.
Pokud by si se rozhodnula jet, vezmi si sebou dostatečné množství intimních potřeb, ať se ti nestane, že budeš muset řešit problém, že nemáš vložky. Druhá možnost je, spolehnout se na tampony, ale to pokud nemáš je vyzkoušené, opatrně. Říká se, že časté používání tamponů MS prodlužuje a hlavně se nedoporučuje je používat během celé MS. V tomhle směru si přečti i něco o tzv. Syndromu toxického šoku.
Rozhodnutí se nakonec, ale stejně jenom na Tobě.
Ahojte
už mi rostou chlupy v podpaží a tam dole
ještě nemám menstruaci…už mi rostou u prsa nosím podprsenky s kosticemi
někdy mě bolí v podpříšky někdy až mooc
nevím kdy to dostanu co myslíte??
@Anonymní píše:
Ahojteuž mi rostou chlupy v podpaží a tam dole
ještě nemám menstruaci…už mi rostou u prsa nosím podprsenky s kosticemi
někdy mě bolí v podpříšky někdy až mooc
nevím kdy to dostanu co myslíte??
Hoj, nooo uz se neco chysta
radsi tampon, vlozku a kalhotky s sebou mit v kabelce nebo batohu
ono se to neda takhle rict kdy presne, ja to dostala v 15 poprve bez jakovkoliv priznaku ![]()
U mně až ve 14. Neřikejte mi, že dnes desetileté holčičky menstruují…
to snad ne!
Ahojky Lidičky♥
Nevíte kdy bych mohla dostata prvni menstruacii???
Rostou chlupy v podpaťí a tam dole!!
Tedka půjdu do 6.
Nosím lambáduxi podprdu nk jak kdy ![]()
A mám asik výtok tak co myslíte?
Rika se, ze se prvni MS dostavi cca dva roky po objeveni vytoku ![]()
Takze je ti 12?
Ale moc to neres, ber s sebou pokazde tampony/vlozky a intimku a uvidis
Ahoj, před pár dny jsem, myslím, dostala menstruaci. Trvalo to ale jenom 1 den a bylo to jen takové „špinění“. Je to už tedy menstruace? Pokud ano, kdy mám čekat na další? ![]()
Ahoj, před pár dny jsem, myslím, dostala menstruaci. Trvalo to ale jenom 1 den a bylo to jen takové „špinění“. Je to už tedy menstruace? Pokud ano, kdy mám čekat na další? ![]()
Pokud to opravdu byla menstruace, tak další očekávej +/- 28 dní od té předešlé, ale vzhledem k tomu, že to byla tvoje 1. MS, je hodně možné, že to bude nějakou dobu trvat, než se ti cyklus ustálí, takže dlší může přijít klidně i třeba za 43 dní, stejně tak jako klidně za 20
Já měla první MS jako špinění a ta opravdová přišla cca za týden. Takže je lepší očkekávat cokoli.
Starší dceři je 13 a dostala menstruaci asi před měsícem mladší dceři je 11 a ještě měsíčky nemá..