První mimčo 4,7kg, druhé kolik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30632
18.3.17 09:16

První dítě mělo 3,95, další 2,90. Tvrdila jsem sestře, že se musela o kilo seknout 8)
Poslední 3,23.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
18.3.17 09:17

Ahoj já sice neměla velké děti, ale mezi prvním a třetím tehotenstvim sem zhubla 18 kilo. První měl 3.3kg a druhé a třetí 3.5 kg. Všechny tři šli císařem. U prvního dítěte se mi porod nerozjel ani po 4 dnech vyvolavani, druhé dítě sem týden přenášela a opět nic. Vyvolávat sem už nechtěla a šla sem raději na sekci. U třetího sem šla na sekci týden před termínem.
Takže suma sumárum, i když sem mezi jednotlivými tehotenstvimi hubla děti byly vždy o fous větší. U druhého prcka říkali ze přirozený porod by mi doporučili pouze pokud by vahovy odhad byl méně jak 3.5kg, takže v tvem případě bych počítala s druhou sekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
18.3.17 10:15

Sice nemám tak velké děti ale v prvním těhu jsem přibrala 18kg a malý měl 3610g a 50cm. Dostala jsem se během chvíle na váhu před těhu. Do druhého těhu jsem šla s 65kg, nejdříve jsem zhubla na 63kg a rodit jsem šla s 69kg. Dcera měla 3900g a 50cm.
Obě děti šly o 14dni dřív. První porod trval 5hod a druhý 1,5hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.17 10:15

@Jitka G ahoj ja jsem 168/58, v tehotenství jsem přibrala jen 7 kg. Vahový odhad byl max. 3kg takže jsem se porodu nebála… nakonec katastrofa, VEX a kleště. kluk měl 4100. nyní jsem těhotná podruhe, přibrala jsem daleko víc, ale odhady jsou zase max 3kg… už tomu nevěřím a desim se porodu. Být Tebou jdu určitě na císaře. jizvu už tam stejne mas tak proč riskovat a být potrhaná když si mužeš zachovat pěknou pipku i přes 2 deti…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.17 14:01

Já v prvním těhotenství začínala na 53kg, přibrala jsem 30kg, taky jsem cukrovku neměla a syn se narodil ve 40+6tt s 4980g a 53cm. A taky císařem, otevřená jsem byla, ale on asi věděl, že neproleze, takže akutka. Teď jsem těhotná podruhé - 21tt. Začínala jsem na 49kg a jsem zatím na 60ti, takže +11kg. Cukr podle krve ok, glukózu jsem ještě nepila.

Taky jsem zvědavá, kolik zas přiberu, kolik bude druhý syn vážit a jak vůbec budu rodit. Zhruba za 20tt napíšu :mrgreen: M.

• Citovat
  • Upravit
6942
18.3.17 14:19

Sice nesplňuju zadání, ale stejně se sem nacpu :jazyk:
Obě děti měly 4,2kg, první s nástřihem, druhý bez poranění doma. U obou těhotenství jsem přibrala 9kg, jedla jsem hodně (to já jím ale pořád, nadváhu nemám, popř. jen velmi mírnou) ale bez přecpávání, cukrovku jsem neměla, vitaminy jsem nezobala.
Jsem zastáncem přirozených porodů, ale jít po sekci s takhle velkým dítětem do přirozeného, bych měla asi obavu (ono lepší plánovaný císař, než akutní). Ale když si to jídlo budeš hlídat a ke konci těhotenství bude rozumný váhový odhad (i když pořád je to jenom nepřesný odhad, že), tak to můžeš zkusit, určitě není pravidlo, že každé další dítě bude větší. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
18.3.17 14:26

On je předpoklad že prostě budeš mít další dítě taky velké, takže bych do přirozeného nešla, porodit se to dá, ale s tou jizvou už bych si netroufla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.3.17 14:40

Já se obávám, že pokud bude váhový odhad víc než ty 4kg, tak tě stejně nikdo přirozeně rodit nenechá.
Já měla největší dítko 4950g (šesté), sedmé bylo 4400g, pak sekce s dvojčaty a pak jsem desáté rodila přirozeně. Váhový odhad 3900g, nakonec měl syn 4100g/54cm. Uvidíš, jaký bude váhový odhad a co ti na to řekne MUDr. Rozhodně si nemyslím, že by to musel být zase takový pořízek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
22.3.17 14:44
@Dermabion píše:
Ja porodila 4,1kg takže budu diskuzi sledovat protože u druhého kdoví kolik to bude

Nemějte strach, já měla první dítě 4,240g, druhý 4,160g a třetí 3,500g - při všech jsem jedla úplně stejně, nechápu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
22.3.17 14:45
@fragola píše:
Já se obávám, že pokud bude váhový odhad víc než ty 4kg, tak tě stejně nikdo přirozeně rodit nenechá.
Já měla největší dítko 4950g (šesté), sedmé bylo 4400g, pak sekce s dvojčaty a pak jsem desáté rodila přirozeně. Váhový odhad 3900g, nakonec měl syn 4100g/54cm. Uvidíš, jaký bude váhový odhad a co ti na to řekne MUDr. Rozhodně si nemyslím, že by to musel být zase takový pořízek ;)

Máte 10 dětí? Tak to Vás obdivuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
22.3.17 14:50

@YesVeverka no strach mám protože nikdo nechápe proč byla malá tak velká. Já važila před otětotněním 53kg…odhad těsně před porodem 3700g max no pak se narodila malá s 4100g…ale vzhledem t tomu, že zatím nejsem těhotná tak jen zbytečně plaśím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
22.3.17 14:58
@Dermabion píše:
@YesVeverka no strach mám protože nikdo nechápe proč byla malá tak velká. Já važila před otětotněním 53kg…odhad těsně před porodem 3700g max no pak se narodila malá s 4100g…ale vzhledem t tomu, že zatím nejsem těhotná tak jen zbytečně plaśím

Já vážila 48kg, taky nikdo nevěděl proč jsou tak velký, vždy po porodu mi ještě brali cukr, jestli jsem neměla těhu cukrovku a vždy dopadli OK, tuším, že prvnímu synovi ještě dělali testy, zda nemá nějakou poruchu metabolismu, ale taky vše OK, prostě byly velký..Ale je fakt, že je to od mala pěknej jedlík.. Ale je i celkově na svůj věk velkej, každý si myslí, že je tak o 2-3 roky starší.. už ve 2 letech ho maminky na hrišti okukovali s tím, že „tak velkej kluk“ a ještě nemluví.. :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.3.17 15:06
@atominnka píše:
Známá měla první 3,7 adruhé 5,2kg as 55cm. :nevim: Rodila přirozeně, byla „jen“ víc potrhaná a malá se nalokala plodovky. Váhový odhad měla kolem 4kil, možná prý lehece přes 4kg.
Váží už několik let stejně, i má stejný životní styl.

pak k čemu ty odhady vlastně jsou.
Jinak k tématu. Známá měla všechny čtyři porody s dětmi necelých 5 kg, jen nejmladší mělo pět a třičtvrtě (necelých šest kilo). Vše vaginálně. porody těžké. Těhu cukrovku neměli, životní styl má paní běžný. Paní má můj obdiv, já bych si po jejích zkušenostech vydyndala císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.3.17 15:09
@fragola píše:
Já měla největší dítko 4950g (šesté), sedmé bylo 4400g, pak sekce s dvojčaty a pak jsem desáté rodila přirozeně. Váhový odhad 3900g, nakonec měl syn 4100g/54cm. Uvidíš, jaký bude váhový odhad a co ti na to řekne MUDr. Rozhodně si nemyslím, že by to musel být zase takový pořízek ;)

jsi dobrá :palec: Já jsem proti tobě ukňouraná hysterka, ač mám děti lehčí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
22.3.17 15:18

@Jitka G prtě mělo 4,72 kg a 55 cm… rodila jsem normálně, jaké by bylo další, to raději nezkoumám… naštěstí to bylo poslední, čtvrté v pořadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí