První pohyby

5
15.3.06 13:44

První pohyby

Ahojky,jsem v 18TT-patřila jsem před těhotenstvím k velmi štíhlým-hubeným.Z mnoha příspěvků jsem se dočetla,že štíhlé cítí pohyby už od 18TT a skoro většina holčin,jak čtu,to opravdu tak cítila.Ale já necítím nic,a začínám být nervozní.Mám placentu na přední stěně,nemohlo by to být tím?Je tu některá z Vás také hubeňour a přesto pohyby cítila až později?Děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1765
15.3.06 13:52

Ahoj.....tak u prvni dcerky jsem mela 48-50kg/173cm a prvni pohyby jsem citila az ve 20tt,prvorodicky je citi pozdeji a i klidne po 20tt anebo to ani nepoznaji ze zacatku :wink: .....protoze deloha je silna a svalnata…ted u druheho opet 50kg,jsem citila pohyby v 15tt,coz je hodne brzo,ale deloha uz neni tak silna a svalnata.
Jestli ale citis,ze to stejne neni v poradku,tak proste zavolej sve doktorce a rekni ji to…ja bych to udelala,uz jenom pro muj klid,protoze ted bys mela byt v klidu,ne se stresovat :wink:

A jeste…koukam,ze mas termin na srpen :wink: tak prijd k nam do srpnatek na pokec.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
15.3.06 16:45

Ahoj,
taky mě kolem 18tt vystresovaly různé články, které popisovaly, že bych už měla cítit pohyby, a to určitě, pokud jsem štíhlá. PRvní pohyby cítím cca od 21tt a ještě několik týdnů jsem je cítila pouze, pokud jsem se soustředila. Teď jsem ve 29tt a už je cítím, i když se nesoustředím, i když třeba pracuju, nebo dělám něoc jiného. Ale v 18tt určitě nestresuj. První pohyby jsou strašně nezřetelné a člověk neví, jestli to je ono, nebo ne… Ale neboj, ono to přijde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
15.3.06 17:17

Ahojda.
Já jsem první pohyby cítila už v 16tt.Teda, když jsem ležela na zádech a ruce měla na bříšku.Pak se postupně zvětšovaly! Moje kamarádka je stejně těhu jako já a první pohyby cítila až ve 21tt. Obě jsme prvorodičky a štíhlé. Myslím, že je to u každého jiný a nedá se to tak brát!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
15.3.06 17:30

He, mě ani doktor nevěřil, že už je v 18tt cítím, jako prvorodička a ne zrovna hubeňour :-D Fakt je, že to bylo spíš výjimečně, když jooo udělal kotrmelec. Pravidelně jsem je začala cítit o dost později. A když jsem na ultrazvuku viděla, jak sebou hází, a přitom necítila nic, tak sebou v té době musí opravdu hodit, aby to bylo poznat :-)
Na uložení placenty samozřejmě záleží moc. A na poloze mimča - když je zády k břichu, je to cítit o hodně hodně míň. A pak jsou mimča prostě aktivnější a méně aktivní - Jáša patří mezi hrozné aktivisty, doufám, že ho to po porodu přejde :-D
Teď jsem 32tt a občas to pěkně bolí, ale to bývá spíš výjimka.
Stejně je to fajn ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
15.3.06 20:38

Ahoj

LILEK - já jsem před těhu byla taky štíhlá ( 49kg ). Jsem prvorodička a první pohyby jsem začala cítit ve 20 tt, sem tam takové bublinky v bříšku. Teď jsem ve 22tt a cítím naší holčičku už pořádně, už je vidět i takové vlnatění na bříšku. Myslím si , že máš ještě čas a může to být i tou placentou na přední stěně, ale pokud máš špatný pocit, tak si za Dr. zajdi, už jen pro ten pocit.

Přeju krásné a pohodové těhu

Bibinka + Vendulka 22 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.22 15:13

Ahojky, já jsem do těhu vstupovala jako hubenější a cítila jsem je opravdu brzy, okolo 16.týdne. Ale měla jsem placentu na zadní stěně. Kamarádka ji měla na přední a taky hubená, ale díky tomu je cítila později. Ptala se na to své gynekoložky, takže to možné je. Nenech se tím stresovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí