Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky,
chtěla jsem se zeptat, teď mi doktor sdělil pohlaví miminka, měla by to být holčička, ale řekl mi, že má tak nožky u sebe, že to není vidět na sto procent, jen na devadesát. Nevíte z doslechu nebo ze zkušeností, jestli se doktoři často pletou? Dík Karolína
Známé tvrdili až do konce těhu uobou dětí holku a má dvakluky a podle toho co slyřším tak se pletou celkem často a to v obou směrech,třeba i z kluka je nakonec holka…
No, mě řekli (u prvního), že to bude chlapeček a byl… teda je ![]()
Myslím, že doktoři se splést můžou. Kamarádka „prý“ čekala holčičku a má kluka jako buka ![]()
Ahoj
Mně taky řekli, že budu mít další holčičku. Ve 20tt, tak 80-90%. Máš jen 9týdnů do porodu. Však to uvidíme na sále. ![]()
Doktoři se můžou splést.
Ahojky,
tak já obecně slyšela, že se pletou víc s holčičikama, že se ten pindík dá lehko přehlídnout, ale když určí chlapečka tak se nepletou tak často:-)
Já měla překvápko a snad budu mít zase…je to krásný!!!
Ahoj Karolino ![]()
nam rekli pri prvnim tehu, ze budeme mit holcicku a trefili se
ted mame mit kluka, ale myslim, ze jestli se trefi zalezi hodne na doktorovi.
S.
Ahoj,
na velkém UTZ mi řekli, tak na 90% děvčátko, ale že je tak otočená, že to není vidět. Pak i u mého lékaře na UTZ to samé. Brala jsem to jako velikou nespravedlnost, protože u syna jsme to vědět nechtěli a teď, kdy jsme se těšili na holčičku tak to zase nebylo vidět. Takže jsem šla do porodnice s tím, že to nevím. A byla to holčička!! To bylo radosti, určitě větší než kdybych to věděla na 100%.
Tak se nech překvapit ![]()
nám to vyšlo, neb to dr. viděl dost zřetelně, ale z doslechu vím, že se pletou fakt docela často…příště si to říct už nenechám a bude aspoňpřekvápko, pak jsem toho litovala, že pohlaví vím:)
K.
Mě doktorka ve 27. týdnu řekla, že naprosto jasně vidí…holčičku.
Holčička to opravdu byla. Ještě mi to znovu potvrdila na utz ve 30. týdnu. A to už si nepamatovala, co mi řekla minule, takže trefa.
Peťula a Juli
Ahojík,
tak nám řekli, že to bude kluk a taky byl. Druhé si ale říct nenecháme, přeci jen překvapení je překvapení:-))
Ahoj, mam 2deti (7l a
) pri obou tehu mi byly sdeleny holky a mam 2holky. Vesmes deti mych znamych vysly podle sdeleni z UTZ ale samozrejme UTZ neni 100% napr. se memu znamemu nedavno narodila holka a podle UTZ to byl kluk az do porodu. Sany.
Ahojda, mě od začátku říkají, že budu mít holku. Řekl mě to můj doktor při Uz ve20tt, pak jsem byla na podrobném Uz u jiného lékaře, který také „stanovil“ holku. Při hospitalizaci mě doktorka také říkala, že to je holka a teď na posledním Uz mě to opět můj lékař potvrdil a hlavně jsem to viděla na vlastní oči sama.
Nechci být vulgární,ale…
ty stydký pysky by poznal každej
, takže se za pár dní uvidí… ![]()
Ahoj,
na klasickém UTZ mi můj Dr. kolem 20tt řekl, že si není jistý, ale pindíka nevidí a že v tuhle dobu je to ještě trochu brzo na jistotu.
V asi 26tt jsem byla v Praze na 4D UTZ a tam byl krásně vidět pindík, že to poznala i moje sestra, která mě doprovázela, aniž by to Dr. musela říkat.
Pak jsem ve 31tt byla opět na klasickém UTZ u svého Dr. a ten mi řekl, že je mimís dost blbě natočený, ale že tam pindíka nevidí, protože ho má asi překrytého pupečníkem (to jsem mu už hlásila, že vím pohlaví).
No co, stejně to už nikdo nezmění, když je to od začátku rozhodnuté a já bych byla šťastná za cokoliv, ať už by to byla holčička nebo chlapeček, hlavně, že bude miminko zdravé. U tohohle prvního jsem to chtěla vědět, ale příště už to nechám jako překvapení.
Milli + Matýsek 33tt
Ahoj, ja sice nedelam UTZ tehotnych, ale myslim si, ze pokud ma doktor dobry ultrazvuk a je uz trochu zkuseny, mel by to poznat temer s jistotou. Samozrejme, jsou situace, kdy si nemusi byt jisty, nebo je miminko natocene tak, ze to opravdu nelze rici, ale vetsine pripadu je to jiste.
Ja uz jsem jako tehotna nepracovala a protoze jsem se prestehovala dost daleko od byvaleho pracoviste, nemela jsem moznost vyzkouset si to sama na sobe a docela me to mrzelo ![]()
Ve dvacatem tydnu mi na UTZ rekli, ze cekame holku(sama jsem to videla), pak mi to jiny doktor jeste nekolikrat potvrdil, opravdu se nemohl splest, jak jsem se sama presvedcila. Myslim, ze velmi zalezi na kvalite pristroje a zkusenosti doktora.
Mroe
Ahoj,
přesně tak. Záleží na kvalitě uzv a zkušenostech doktora. Popravdě řečeno výrok je to na 80% holka mě dost rozesmívá, protože hermafrodita určitě nečekáš
, takové výroky by si ti doktoři mohli snad odpustit. Jinak třeba na 4D uzv to opravdu poznáš sama, taky je tam víc času, aby se mimís ukázal, my jsme museli vyloženě říct, aby tam nenajížděli se sondou a byla to docela prekérka, děti se chtěly chlubit
Nejkouzelnější je stejně ale překvapení
Cami + 2překvapení 24tt