Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
nám se pan doktor strefil, ale pokaždé se zapřísahal že to nikdy není na 100% a jistota je až když se to narodí, tak ať mu pak nepřijdu omlátit růžové dupajdy o hlavu když se nám narodí kluk ![]()
Ahojky,
mám dvě dětičky a přibližně po 16 tt podle UTZ dr poznala v prvním případě naší slečnu a v druhém našeho klučinu.Teď čekám třetí a stejně to do porodu nevydržím a říct si to nechám,pokuď to bude vidět. ![]()
Pravda ale je,že mi holčičku na 100% říct nechtěla,řekla ,že zná osobně příklad u kolegyně,kde se všichni na oddělení shodli na holčičce a narodil
se kluk jako buk. ![]()
Pa Stáňa
ahoj holky, taky přidám příspěvek, ještě jsem nerodila, ale mé kamarádce tvrdily celou dobu těhotenství že to bude tak na devadesát procent kluk a minulý týden se jí narodila holčička. Takže jsou opravdu i případy, kdy se Dr. seknou. Mě zatím tvrdí dva kluky, za 2 týdny jdu na UTZ, tak jsem zvědavá, co budou tvrdit. Třeba to bude páreček nebo dvě holky??? Tak se mějte a nezoufejte, pohlaví miminka není tak důležité, hlavně aby bylo mimčo zdravé a v pořádku. Papa všem těhulkám, snažilkám a maminkám také. ![]()
Ahoj holky,
díky za názory. Já vím, že je nejdůležitější, aby mimi bylo zdravé. Je mi v celku jedno, co to bude, ale jsem zvědavá. No do porodu už je chvilka a tak uvidim v porodnici, co se z mimíska vyklube. Mějte se Karolína
Ahojky, kamarádka porodila před pár dny holčičku a na UTZ ji dr. taky potvrdil holčičku
.
Ptala se jaká je možnost, že se třeba z holčičky vyklube klučík (prostě, že se splete) a on ji odpověděl něco na ten způsob, že kluka se stydkými pysky ještě neviděl
. A od druhé kamarádky vím (taky má holčičku a na UTZ ji ji potvrdili), že viděla i dělohu již na UTZ takže to je taky 100% holčička.
Osobně neznám nikoho komu by se nestrefili, ale jak to tady čtu je toho dost …
Alusha
Ahojka,
mě ve 20tt řekl dr. že to bude kluk (to jsem byla na kontrole na srdíčku a prý se tenhle dr. skoro nikdy neplete). Pak mi to bylo potvrzeno ještě 2 krát od sestry která mi natáčela utz na kazetu a ještě mi to řekl dr. ve 30tt na velkém utz. - ale ten tedy nechtěl říct - řekl že si to nechám jako překvápko. Jenže já ho převezla, že už to víme že to bude kluk. Tak potom neochotně přiznal, že to tak je.
To mi připomíná - u tohodle dr. jsem byla i na prvním velkém utz (tuším taky 20tt), a on mi nechtěl říct co to bude, a ještě měl poznámku o tom, že se v Praze za to platí 350 kč. No pěkně mě namíchnul, jestli myslel že mu za to něco dám … ale nepochopila jsem proč mi to nechtěl říct. No, naštěstí se našli jiní.
U druhého dítka to třeba vydržím, a bude to překvápko. Ctěla bych holčičku, ale mám takový pocit, že to bude(jestli bude) zase kluk jak buk.
Andělka
tak mě prvně řekli, že to bude kluk - a byl…
Podruhé dle amniocentézy 100% holky
a potřetí jsem to vědět nechtěla ale vnitřně jsem čekala kluka - a byl…
Jinak s tím placením, někde to opravdu chtějí zaplatit, ale pak jsem také slyčela (nebo četla?) teď už nevím, že potom při chybném určení pohlají by měli peníze vracet. Ale nevím co je na tom pravda
Ahoj, ja jsem si nechala zjistit pohlavi z krve a vyslo to. Je to na 100%. Ale moje zname rekli s urcitosti, ze to bude holcicka, cele tehotestvi ji to potvrzovali. Nakoupila vecicky, ruzove, zlute atd pak nastal den D a porodila kluka
Chudak mela takovy sok, ze brecela celou noc. No trochu ji to vzalo, byla natesena na holcicku a skutek utek. Nyni je ale rada, ze je prcek zdravy ![]()
Iri
prosím a jaké vyšetření se dá udělat z krve k určení pohlaví?
díky
Všechny babské pověry a náznaky u nás ukazovali na holčičku, v 19tt jsem podstoupila amniocentézu a na 100% jsme se dozvěděli, že čekáme kluka!
Vím , že doktoři se někdy mílí co se týče UTZ, ale třeba můj doktor mněl kvalitní UTZ a klučík se nám pěkně ukazoval a dost zřetelně jsme viděli tu jeho okrasu. Ale znám vyprávění, že třeba dva doktoři někomu potvrdili holčičku a byl to kluk!!!
Myslím, že pokud bych neměla 100% potvrzeno amniocentézou pohlaví, tak raději si nechám malé procento, že to může být jinak!!!!
Všem hlavně přeji zdravé miminka, ať je to kluk či holka ![]()
Danny a Davídek
U nás se doktor taky trefil, ale říkal, že si kluky občas plete s holkami, protože při nekvalitním UZV ho plete pupeční šnůra.
Nechala jsem si to dělat u kamarádky, která pracuje ve výzkumným ústavu chemie… Podrobnosti ti můžu sdělit mailikem.
Pa
Tak u nás se nespletli zatím ani jednou,máme dva kluky a vždy už kolem toho 20tt jsem to věděla ,takže žádné překvápko se nekonalo.
Vzhledem k tomu,že jsme už po třetí v očekávání rozhodli jsme se do třetice všeho dobrého si to nenechat říct
.Ale je pravda,že gyn mi řekla,že mimís jde snadno identifikovat tak nějak tušíme......
Andynka a Vetřeleček 25tt ![]()
Našim známím celou dobu těhotenství tvrdili, že je to holčička a nakonec se z holčičky u porodu vyklubal kluk…
Nám teď ve 20tt řekli, že to bude kluk, ale jenom podle pindíka, kouličky vidět nebyly… tak nevím, zda už je to 100%, nebo se z toho může vyklubat ještě holčička…