Jaká je první pomoc při selhání dýchání u kojenců?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6160
10.11.13 16:08
@Nainuva píše:
Sids- většinou stačí zatřást s dítětem. Případně začít KPR. Zavoláš hned na 155, nebo 112, je to jedno. Dýchací cesty by se měly uvolnit trojhmatem- vysunutím bradičky nahoru a pootevření čelisti. Pokud se po vdechu nebude zdvíhat hrudníček, otočila bych dítko hlavou dolů přes koleno a zabouchala na zádíčka. Vdechuje se do něj přes pusu i nos.
Do novorozence se nefouká objem z tvých plic, ale množštví cca jen z tvých úst.
 http://is.muni.cz/…rozenec.html

Na telefonu tě navedou

Řekla bych, že si docela vystresovaná a zbytečně. Neboj se. Lepší, když zpocená nebude, zkus jen lehčí čepičku, nebo žádnou- doma. Děti dýchají různě a někdy dokonce mají apnoickou pauzu pár vteřin (nedýchají), neděs se.

Jak, že je ten trojhmat?
Leží mimino na zádech nebo na boku?
Jak vysunutí bradičky nahoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.11.13 16:10

@zvědavá borůvka mrkni na to video z odkazu  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
10.11.13 16:10

Nemůžu na netu nikde najít do kdy je to riziko SIDS, kdy si budu moct konečně oddechnout?
Do půl roku miminka?
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1203
10.11.13 16:13

Když je potřeba volat záchranku tak přes 155!
112 je všude propagované, ale primárně je to číslo na dispečink hasičů a oni teprv vyhodnotí o co jde a přepojí stejně na záchranku. Člověk tak přijde o minutu, která v kritické situaci může být rozhodující.
Jinak 112 je na rozdíl od klasických 15× dobré v tom, že dokážou najít odkud člověk volá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.13 16:14

@zvědavá borůvka ahoj, no hlavně nad tím nesmíš moc přemýšlet, jinak budeš vyřízená. s malou je všechno v pořádku a tak to i zůstane. hlavně si pořiď monitor dechu, ten je báječný. malé se možná hůře dýchalo, protože můžeš mít doma suchý vzduch. pokud topíš, hoď jí nad postýlku vlhké plenky, ale tak, aby to na ni nemohlo spadnout! s tím ublinkáváním a možným zadušením jsem taky měla šílenou hrůzu až do té doby, než mě doktorka uklidnila tím, že tak malé miminko by se zvratky zadusit nemělo, je to prý vetším poměrem jazyka a pusinky. stresovala jsem se i tím, že když jsem v noci kojila a malý si neodbrkl, prostě jsem zvýšila polohu pod hlavičkou a netrápila ani sebe a ani spící miminko. tu čepičku bych asi dávala, už je chladno i doma, ale zase záleží jak doma máš, ale myslím, že lehkou čepinu unese. když dáš overálek a zavinku, potit by se ti nemělo, jen ho nebambuš zbytečnýma duchnama. co se té pomoci týká, slyšela jsem že by maminka měla svojí pusou při dýchání schovat i pusinku i nosánek miminka, n jen pusu tak jako u dospělého. a žádné šílené nádechy, jen x za sebou jakoby fouknout vzduch do plic. neboj to ale potřebovat nebudeš. já v porodce dostala papír, jak to dělat, ale už ho nemám, poslala bych ti ho, ale myslím že se to dá dohledat na netu, možná na stránce s monitory dechu. hlavně miminku zvyš polohu spinkací, podlož postel třeba knížkama a nebo pokud máš doma anatomický klín, ten je parádní. já ho měla pro jistotu i v porodce a teď ho využívám, když má malý rýmu.
hlavu vzhůru a nestresuj a užívej si toho zázraku co máš doma :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
10.11.13 16:14

Radsi volat 155. Na 112 nekolikrat prepojujou, trva delsi dobu nez se dovolas kam chces. A jinak opravdu, nemusis tak plasit, zkus byt vic v klidu, ikdyz chapu, ze touto dobou s clovekem cvicej hormony. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
10.11.13 16:16

Radsi volat 155. Na 112 nekolikrat prepojujou, trva delsi dobu nez se dovolas kam chces. A jinak opravdu, nemusis tak plasit, zkus byt vic v klidu, ikdyz chapu, ze touto dobou s clovekem cvicej hormony. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
10.11.13 16:17

Díky za video, připraveným štěstí přeje.
Neumím si představit, že by se mojí berušce něco stalo :,(
Dost mě to namodralé čelíčko rozhodilo, možná na tom mají i svůj podíl hormony po porodu.
Ale jsem teď díky vám mnohem klidnější, děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
10.11.13 16:19
@Irčina píše:
Když je potřeba volat záchranku tak přes 155!
112 je všude propagované, ale primárně je to číslo na dispečink hasičů a oni teprv vyhodnotí o co jde a přepojí stejně na záchranku. Člověk tak přijde o minutu, která v kritické situaci může být rozhodující.
Jinak 112 je na rozdíl od klasických 15× dobré v tom, že dokážou najít odkud člověk volá.

Děkuji, tohle jsem nevěděla. Jsem ráda, že jsem se něco nového přiučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.11.13 16:20
@zvědavá borůvka píše:
Nemůžu na netu nikde najít do kdy je to riziko SIDS, kdy si budu moct konečně oddechnout?
Do půl roku miminka? :nevim:

Holka, teď už si neoddechneš nikdy :mrgreen: Pořád bude něco, jinak ano, do půl roka je to riziko největší, nicméně dusit se ti může začít kdykoliv - pak třeba u příkrmů, u nemoci.. Ano je dobré být připravená, ale není dobré být dopředu vyplašená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
10.11.13 16:20

Tak já zas slyšela že momentálně se doporučuje volat hned 112 protože tam vše zajistí- ale to asi jen v případech kdy přijedeš k autonehodě atd- protože odtamtud zavolají sanitku, hasiče i policii a ty se nemusíš starat…
takže jo, v tomto případě si 155..
Jinak já nanny pořídím stoprocentně- akorát tedy bazarovou- od známé :nevim: tvrdí se, že tak do roka se to může stát +- samozřejmě to není vypočítané.. a stát se to může všem dětem, procentuálně momentálně nedokázali vyčíslit, zda se to víckrát stane nedonošeným nebo tak.. prostě to překvapí i úplně zdravé dítko který nemusí mít ani rýmu.. a říká se, že jak to začně houkat tak se prcek lekne a nadechne sám, že povětšinou není nutné ani dýchání a „oživování“.. (hlavně já tedy si myslím, že né každá mamina v tu chvíli je schopná něco udělat, já bych asi zůstala v šoku stát a bulet :nevim:.. nevim, nedokážu říct jak bych se zachovala.. nanny si pořizuju pro klid duše)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.11.13 16:23

@Terulisekk to si jen myslíš, člověk v té chvíli jede na automat. Malá se mi začala dusit, když byla nemocná, vůbec jsem nepřemýšlela, popadla jsem jí a bouchala do zad. Po chvilce ten hlen vykašlala a já se až pak rozklepala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
10.11.13 16:25

@Sibyla0 no, tím líp.. já si to fakt nedokážu představit- on asi nikdo dokud to nezažije.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.11.13 16:28

@Terulisekk no hele byla u toho i moje máma - ta teda začala hystericky ječet a pak jsme si to prohodily, na mě to padlo a ona pak byla v klidu. U nás na chatě kdysi železný vrata ušmikly malý holce prst, táta okamžitě omdlel, její máma běžela do hospody pro půlitrák plnej ledu, aby prst uchovala. Fakt nekecám, prostě jsme tak zařízené :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
10.11.13 16:36
@zvědavá borůvka píše:
Do půl roku miminka? :nevim:

holka neblbni - neoddychneš si nikdy - do roka SIDS, pak držkopády, za pár let, lítání po ulici, samostatné chození do školy, na kroužky, pak bude vyžadovat chodit ven samo kvůli druhému pohlaví, večery v kině, taneční, diskotéky, zábavy…toho strachu se nezbavíš nikdy, ale je potřeba aby to byly normální obavy a ne abys kvůli tomu šílela.
Btw. vy jste se nikdy ve škole neučili první pomoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí