První příkrm, je to normální?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Mi taky dcera hned snědla na poprvé hodně… Jedla by dal ale nedala jsem.
A jen začíná se jednodruhovou zeleninou. Lepší nemíchat ať pak víš alergii, z čeho bolí bříško. A mrkev s bramborem staví, pozor na zácpu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale má rodina, která je také na emimi jsou proti prikrmum před 6m, tal radši anonym, abych to od nich nemusela poslouchat.
Včera jsem dala dítěti první příkrm (brambor s mrkví), snědl mi asi dvě malé lžičky, pak si dal mlíčko. No dnes ne a ne přestat, snědl mi tři velké polévkové lžíce.jinak mi brečel. Je to normální?
A kolik si chtela aby snědl? Však mu dej jak chce
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč to řešíš? Já hned od začátku dávala dítěti tolik, kolik chtělo.
- Citovat
- Upravit
Jo je to normální. Mě dcera první dva až tři dny ochutávala po 50g - víc jsem nedala. A pak už jela celé porce. Už Teda bez mléka, jen zeleninu. Ale za to hodně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normalne mu dej kolik chce. Z druhým dítětem jsem neresila nějaký nemíchání zeleniny, žádnou intoleranci ani alergii doma nemáme. Vlastně ani neznám dítě co by se třeba po dýni osypalo. ![]()
- Citovat
- Upravit
Praveze jsem všude četla, že dítě příkrm nechce atd… „návod“ na to, co dělat, když dítě jídlo nechce, ale nikde není návod, co dělat kdzy dítě chce jíst.
To bude tou dobou internetu. ![]()
- Citovat
- Upravit
Moje děti taky jedly příkrmy hned ve velkým
Normálně jsem jim dávala celou porci. Už jsou to puboši, žádné následky to podle všeho nezanechalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Praveze jsem všude četla, že dítě příkrm nechce atd… „návod“ na to, co dělat, když dítě jídlo nechce, ale nikde není návod, co dělat kdzy dítě chce jíst.To bude tou dobou internetu.
To je tím, že když dítě chce jíst, tak není co řešit. Prostě se mu dá jídlo.
Naopak, když nechce je třeba to řešit. Zvlášť, když nechce jíst ještě v roce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mackA159 píše:
Normalne mu dej kolik chce. Z druhým dítětem jsem neresila nějaký nemíchání zeleniny, žádnou intoleranci ani alergii doma nemáme. Vlastně ani neznám dítě co by se třeba po dýni osypalo.
Tak stát by se mohlo, třeba děti se sklonem k atopii nebo k bolesti bříška můžou citlivěji reagovat, ale tak tam si asi člověk dá bacha. Jen teda zrovna mrkev třeba alergen je, u malých dětí překvapivě silný, a brambora je zas samý složitý sacharid, tak je to asi trochu náročnější kombinace, ale tak to samozřejmě nemusí znamenat reakci. A ono zas když se člověk drží třeba i těch dvou druhů první 3 dny, asi pak není tak těžké vysledovat, na co ta reakce vlastně byla, takže určitě žádná hrůza se nestala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvl buď ráda ne
moje dítě do teď nesni víc jak 100g přikrmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Praveze jsem všude četla, že dítě příkrm nechce atd… „návod“ na to, co dělat, když dítě jídlo nechce, ale nikde není návod, co dělat kdzy dítě chce jíst.To bude tou dobou internetu.
Já myslím, že návod na to, co dělat, když dítě chce jíst, je dát mu.
Buď ráda, že mu chutná. Ze zeleniny tlustý nebude, tak bych mu dala, kolik sní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V pohodě, moje dcera byla taky žrout od prvního dne
ale začala jsem také jedním druhem zeleniny, za mě nejlepší pro začátek je dýně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prikrm
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mohu mojemu 3,5 měsíce dát už příkrm? 26. 8 má 4 měsíce
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NatalieNemcova-12 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mohu mojemu 3,5 měsíce dát už příkrm? 26. 8 má 4 měsíceDěkuji
jaký je k tomu důvod? Miminko je kojené na UM? Prospívá? Pije dost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se za anonym, ale má rodina, která je také na emimi jsou proti prikrmum před 6m, tal radši anonym, abych to od nich nemusela poslouchat.
jinak mi brečel. Je to normální? 
Včera jsem dala dítěti první příkrm (brambor s mrkví), snědl mi asi dvě malé lžičky, pak si dal mlíčko. No dnes ne a ne přestat, snědl mi tři velké polévkové lžíce.