Jaké množství prvního příkrmu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
První příkrm - množství
Ahoj maminky, měla bych dotaz. V sobotu jsem začala s příkrmama - zeleninou. Synovi je 5,5 m, do té doby jinak plně kojený. Začala jsem mrkví a teď zkouším dýni. Myslela jsem si, že sní pár lžiček a budu postupně přidávat. Ale hned od začátku snědl vždy vše a pořád otevírá pusu, že chce ještě
Už včera jsem mu dala 100g dýně. Kupuji skleničky od Hippu, protože jsem si myslela, že se mi ze začátku nevyplatí vařit
Mám mu pořád přidávat, když chce? Plná dávka by měla být těch 150-200g? Zdá se mi to právě moc brzy, když jsem začala teprve před 5 dny, aby třeba snědl už celou tu malou skleničku 125g. Taky se mi v noci často budí, tak nevím, jestli už mu nestačí MM a nemám zkusit na noc kaši? Ale tu jsem chtěla zavést až tak za 2 měsíce. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Lucek35 Dávala bych tolik, kolik si řekne. A s tou kaší nvm. Můžeš to zkusit, ale taky ti to nemusí pomoci vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za začátku má spís ochutnávat, zvykat si na jinou konzistenci atd. Víc bych mu zatím asi nedávala a kdyžtak ho jeste dokojila. Děti se v noci casto budi, kaši bych ještě určitě nedávala, klidně až v 10 měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky teď začínám s příkrmy a malej je to samý. Už druhý den by do sebe klidně nacpal tři čtvrtiny skleničky.
U nás je to ještě složitější, že je alergik a bojím se mu u nevyzkoušenýho dát víc (třeba dýni zkouším teď podruhý a má po ní průjem, takže to vypadá, že neprochází). Na kontrole jsem se na to ptala doktorky a ta říkala, že zezačátku určitě víc nedávat, i když chce. První dva týdny jsem tak od všeho dávala půlku skleničky (cca těch 60 g) a teď jsem to zvedla na 90 g a nový věci míchám aspoň první dva dny s těmi, co už prošly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak kaše nevím, to jde zatím mimo a neřeším - nechci ji do toho ještě míchat. V noci se mi budí cca po těch 3-5 hodinách, tak dostane mlíko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy jsem příkrmy nevážila a dávala jsem tolik, kolik chtěl.
- Citovat
- Upravit
Zezacatku bych s tim fakt brzdila, i kdyz chce. Pro streva je to velka zmena a zmeny je dobre delat pozvolna. Kasi bych zatim nedavala, buzeni v noci na kojeni je normalni.
Pak bych zacala bezlepkovou bez cukru, i kdyz ja ji teda davala k snidani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaše je lepší k snídani, na večeři dej spíš taky zeleninu/masozeleninu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na začátku jsem dávala vždy jen pár lžiček, takový „ochutnávky“ kvůli reakcím. Změna druhu vždy po 2-3dnech. Ale taky máme jedlika a byl to někdy boj o další sousta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se právě syn v noci budí i každou hodinu
A po příkrmu vždy dokojím. Včera jsem teda dala asi 70 g a dnes 80 g, ale přijde mi, že by si fakt ještě dal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávej co sní, já po příkrmu ještě dokojila. Ale zatím nové duhy by měl jen ochutnávat a moc nemíchat, aby jsi přišla na případnou alergii.
Jinak domácí strava je určitě chutnější. Kdyby si hledala nějaké recepty, tak spoustu jich je tady ve skupince Vaříme pro kojence a batolata ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit