První příkrmy

175
26.9.10 20:31

První příkrmy

ahojte,
hylfe, začali jsme s prvním naším příkrmem (obídkem). Začínáme s mrkvičkou. Vypadá to, že Emce docela chutná. Ale nevím, kolik jí toho pro začátek vůbec dávat. Jestli stačí 2, 3 lžičky nebo kolik a pak ještě mlíčko. Pořád jen kojím, takže po mrkvičce dostane MM. Jo a mám tu zeleninu mixovat nebo to stačí jen vidličkou na minikousičky rozmělnit. A jak pak vypadá stolička? Je tam něco vidět po mrkvi? :-)
Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
26.9.10 20:37

Ahoj. Zezačátku se doporučují 2-3 lžičky. Mixovat nemusíš, naopak je lepší od začátku jen mačkat vidličkou. Ovšem třeba naše Maruška nemixované odmítá. Stačí sebemenší kousek a už to nechce (masozeleninu, u ovoce jí to kupodivu nevadí). Já taky po příkrmu kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
26.9.10 20:46
Stolička byla první dny docela v pohodě, ale teď už máchá rukama, nohama a povídá u toho, takže mrkvička je všude :lol:

já tou stoličkou myslela jako vyprazdňování :lol:
to mi je jasné, že to bude všude, to taky čekám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
26.9.10 20:53

já mu dávala dokud otvíral papulu, na začátek snědl pár lžiček a další dny už půl skleničky a dneska (už tedy vařím) zbaští plnou misku, ze začátku to zapíjel MM, ale teď už nechce, vyzkoušej a uvidíš :wink: teď bych ještě mixovala a až okusí vícero zeleniny a naučí se jak polykat, tak potom rozmačkat, ale sama ti dá najevo kdy je připravená kousat :-D a stolička od zavedení příkrmu mi přejde jak modelína :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
26.9.10 21:03

Ahoj,já jsem pro začátek kupovala skleničky od Hami „První lžička“je to malinká sklenička,můžeš jí mít na 2×.Dělají různé varianty-mrkev,brokolice,květák,mrkev s brambory.
Nech jí,kolik toho sní,a pak dokoj,nenuť,pokud nechce,začátky bývaj těžký.Mě malej začal pořádně jíst,až když to bylo s masem,prevít jeden :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
26.9.10 21:09

Dávala jsem, co zvládla, mačkat vidličkou nemůžu, zkusila jsem to jednou a veru štosovala při těch kouscích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.9.10 21:10
hkac píše:
Ahoj. Zezačátku se doporučují 2-3 lžičky. Mixovat nemusíš, naopak je lepší od začátku jen mačkat vidličkou. Ovšem třeba naše Maruška nemixované odmítá. Stačí sebemenší kousek a už to nechce (masozeleninu, u ovoce jí to kupodivu nevadí). Já taky po příkrmu kojím.

A stolici má doteď - tj šest týdnů po zavedení příkrmů - podle toho, co sní. Příjem a výdej vypadá skoro stejně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
26.9.10 21:18

Tak u nás jsme zatím taky jen na mrkvičce a pak dokojím, dnes prve jsem zkusila, nabídnout čajík místo prsa bo už toho sní docela dost, tak to zapila trochou čaje a kojila jsme pak až za hodinu. Prý se to tak má dělat aby si děti uvědomili že je to místo mlíčka, ne k mlíčku. JInak já se s tím už nepářu první den jse jí dala půl té malé sklenky a teď dostává 5kostek mražené vařené do hladka rozmixované bio mrkve. Tj asi ta malá sklenka. Už bychom měli přidat brambor, ale bohužel teď žádný in nemám, takže asi zas nakoupíme sklenky :lol:
Na mačkání vidličkou je dle mě čas, i u kluků jsem začínala do hladka rozmixovaným jídlem a postupně přidávala kousky, ono všechno má svůj vhodný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
26.9.10 21:20

Jo a stolička nám teda docela zhoustla, smrdí to jak hrom, ale kadí každý den, což je podle mě výhoda, neb plně kojená kadila tak co 7-10dní a už mě kolikrát bral nerv jestli je vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2163
27.9.10 14:12

Ahojky, já přikrmuju 4tý den, první den jsem mu zkusila dát domácí namixovanou mrkvičku, ale asi jsem to nemixla, tak jak by si představoval a kopalo ho to na zvracení chudinku, tak jsem hned otevřela ještě kupovanou a ta byla ůplně do hladka rozmixovaná, to už ho tolik nekopalo, dneska, tj 4tý den, jsem mu dala jenom tu kupovanou a snědl už tak 10 lžiček a tvářil se už docela normálně jupííí :dance:
Vypadá to že domácí mu nejede, tak nevim co do tý kupovaný dávaj, pacholci, ale budu to zkoušet, stolička zatim beze změn, ale je fakt, že po těch pár lžičkách neí divu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
15.4.13 10:23

Ahoj holky, potrebovala bych malicko poradit :) Zaciname s prikrmy, konkr. s dyni. V patek snedl 5 lzicek, v sobotu dojel cely zbytek te male 125 g sklenicky, no a v nedeli jsme nedavali nic, protoze jsme byli cely den pryc a nebylo mozne dat prikrm :? A chtela bych se zeptat – dnes byste daly jeste tu dyni (a kolik byste ji ohraly?), nebo uz muzu dyne+brambory (a zase – kolik toho ohrat?)? Dekuju za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
15.4.13 10:40

Já už bych dala dýni s bramborem. A jestli to máš v té malé skleničce, ohřej půlku. Zbytek vždycky můžeš přihřát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.4.13 10:43

Ohrala bych pulku sklenky a kdyztak dohrala. A pokud dite nema na sobe zadne pupinky, cervenou prdelku ci jine znamky reakce na dyni, tak bych dala ten brambor taky, oboji je to velice dobre snasene obecne, tak bych se nebala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
15.4.13 10:44

@Hančíí tu dyni s bramborem mam ve vetsi, 190 g sklenicce. Muzu ji nechat na 3 obedy? Nebude to uz ten 3. den stare? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
15.4.13 10:49

Diky, holky :kytka: Reakci jsem zadnou nevypozorovala, tak snad OK :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie