První třída problém s usínáním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
653
6.10.19 20:39

@Rezii co jí zkusit pouštět nějaké audiopohádky, nebo alespoň bílý šum? Kamarádka řešila něco podobného, a pomohlo jim když pustila pohádky na takovou hlasitost aby to ještě slyšela, ale uklidnila se u toho, a mohla usnout. Já byla podobné dítě, a dodnes se mi nejlíp usíná u potichu puštěného filmu, než v tichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
6.10.19 20:42
@lamicina píše:
Já tě asi nepotěším, bojujeme takhle už čtvrtým rokem. Jediný co trochu zabírá je sauna, to je zrelaxovaná a usne do 10 minut. Jenže choď do sauny každý den. :lol:. A to dodržujeme všechny tipy spánkové hygieny jako klidná činnost před spaním, žádný tablet 2 hodiny před odchodem do postele, stále stejný rituál. No někdy usíná i hodinu a půl. My teda dveře máme otevřené, nechci, aby usínala s pláčem, jsem ráda, že se nám podařilo odbourat aspoň probouzení v noci. No a ráno ji budím naposled až když je všechno připravené a snídá asi 5 minut, takže v případě nutnosti se je schopná vypravit za 15minut. Někdy jen kousne, protože úplně na lačno jít nemůže. Jí až ve škole. Sovičkování máme v rodině hojně zastoupené, já jsem taky přeučená sova.

My máme saunu doma, ale dneska v ní byla, pěkně 3× po 15 min, a pokud se mi zdá, ještě nespí :nevim: Jak jste dokázali, aby snídala pět minut? Dcera je povaha zasněná, zakoukaná, nesmírně pomalá. Zakouká se a nic nedělá, nepomáhá ani metoda cukru, ani biče, řekla bych, že je to prostě naturel, i když od mého zrychleného muže si za to chuděra dost vyslechne. Přitom je chytrá, opakovaně ze školy chválená např. za slovní zásobu a porozumění textu…(že by po mě? Jsem spisovatelka, vše mi trochu trvá, nesnáším vstávání a večer nemůžu usnout:D ale v dětském věku jsem prý také usínala také strašně pozdě, ale vstávala bez potíží, protože jsem byla nespavec. Ona je spavec, ale posunutý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
6.10.19 20:43
@Rezii píše:
Jejda, to už je týrání dětí, ne? veškeré studie ukazují, že 9 by byl optimální začátek…to je mi vás líto. Jógu bych tedy ještě mohla zkusit:)

No nedá se nic dělat. Kvůli autobusům vyučování jinak nevyjde. Ale zase se končí brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
6.10.19 20:45
@Annia45 píše:
@Rezii co jí zkusit pouštět nějaké audiopohádky, nebo alespoň bílý šum? Kamarádka řešila něco podobného, a pomohlo jim když pustila pohádky na takovou hlasitost aby to ještě slyšela, ale uklidnila se u toho, a mohla usnout. Já byla podobné dítě, a dodnes se mi nejlíp usíná u potichu puštěného filmu, než v tichu.

Mohu vyzkoušet ještě po čtení, toho se vzdát nechci. Ale když jí ruší ruchy z domu, nevím jestli to nebude ještě horší, ale vyzkoušet mohu…z čeho pouštíte? nejsem příznivcem elektroniky v ložnici, hlavně ne wifi, tak nejlepší by snad byl obyč CD přehrávač?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
6.10.19 20:47
@P4ja píše:
No nedá se nic dělat. Kvůli autobusům vyučování jinak nevyjde. Ale zase se končí brzy.

To je sice hezké, ale když rodiče pracují, dítě stejně musí do družiny…
bych si asi zkusila vymoct změnu u dopravce:) a potažmo u školy.
Já zkoušela i u nás lobovat za tu 9, ale byla se mnou jen asi třetina rodičů.
Ale jinak moc díky všem za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.10.19 20:47

Tchyne je echt sova a rika, ze trpela cely zivot.  :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
6.10.19 20:48

Co zkusit vecer nejaky caj na zklidneni, nebo mleko s medem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
6.10.19 20:50
@Svistice píše:
Tchyne je echt sova a rika, ze trpela cely zivot. :(

Tak naštěstí jakmile děti později jako starší už vstanou samy, dnes už snad není třeba trpět. Práci si může každý najít s pracovní dobou jakou chce, z domu, podnikat, cokoliv. Dřív to muselo být horší, takové možnosti nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
6.10.19 20:51
@Miška68 píše:
Co zkusit vecer nejaky caj na zklidneni, nebo mleko s medem?

Znám od Leros Klidné sny, ale asi je slaboučký, dává se miminkům. Nevím ale jestli jí můžu už třeba uvařit meduňku, jako vařím sobě? Abych jí neublížila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
6.10.19 20:54

@Rezii taky máme sovu. Musíme vstávat v 5:45, protože musíme v 6:45 z domu. Vstáváme tak třetí rok a není to lepší. Denně penim. Aktuálně se těším, až bude sova chodit do školy a budeme vstávat o 30 minut později.
U nás pomáhá poslouchaci pohádka. Poslouchá a u toho usne.

• Citovat
  • Upravit
7228
6.10.19 20:59

@Rezii Dcera je taky sova, ted už chodí do druhé, před devátou jí do postele teda nedostanu nikdy :) a to má občas i dva fyzicky náročné kroužky v jeden den…

Chodí spát 9-10.30, já vstávám před 7, připravím svačinu a oblečení, čaj kafe a budím děti cca 7.10…jdu se umít 7.20 děti vykopu z postele, donutím oblíknout, vyčistit zuby, učesat, napít čaje a 7.45 se snažím je oblečené se snídaní v ruce vykopávat ze dveří :-) většinou už bývá po 7.45, takže školu stíháme fakt za 5 minut 8, snídani jedí v autě, nejdřív vyhazuju holku před školou, protože ve školce můžeme být i později do 8.30 ;)

Jako frmol je to vždycky, ale už jsem se naučila je permanentně popohánět, takže už moc často neřvu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
6.10.19 20:59
@Rezii píše:
To je sice hezké, ale když rodiče pracují, dítě stejně musí do družiny…
bych si asi zkusila vymoct změnu u dopravce:) a potažmo u školy.
Já zkoušela i u nás lobovat za tu 9, ale byla se mnou jen asi třetina rodičů.
Ale jinak moc díky všem za rady.

Já bych tady devátou nechtěla. To by muselo být plošné a vše tomu přizpůsobené. To se nedá vymyslet jen tak, že se někomu nechce vstávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5122
6.10.19 21:02

Dcera je sice o rok mladsi nez tvoje ale taky neusne driv jak v 21.30-22h. Jsme v zahranici, takze uz chodi do skoly - nastesti na 9. Chodi do postele taky kolem pul 8. Pak si v posteli jeste hraje s plysakama nebo prohlizi knizky, proste neusne. Zkouseli jsme davat spat drive, pozdeji, v 19h v 21h, unavena po vyletu nebo naopak odpocata, nic nepomuze. Zkratka sova :lol: budi se sama v 7, vyjimecne v 8. Nevadi ji vstat brzy, aspon ma vi casu na hrani nez jde do skoly 😀 takze ani ne sova jako spis nespavec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
6.10.19 21:02

@Rezii dostala minutku, co snědla za pět minut to snědla, zbytek se dobalil ke svačině. S minutkou obecně ráda soutěží, jinak se zasnívá u všeho. Dostala na výběr buď zvládnout snídani za pět minut nebo o dvacet minut dříve vstávat, tak je jasný, co si vybrala. Ze začátku jsem jí to usnadňovala koktejly - mix, banán, vločky a jogurt, vypila alespoň půl velké Ikea sklenice, to stačilo, aby jí nebolel žaludek. Je fakt, že časem si zvykla, že prostě spí méně. Rozhodně se nám nepodařilo najít nic co by urychlilo usínání a to jsme zkoušeli kdeco (bylinky, čtení, relaxace, mléko, počítání oveček :mrgreen: ), prostě nic i jsme posouvali dobu odchodu na lůžko. To fungovalo, jenže to zabralo jen, když si šla lehnout až v deset hodin, tak jo do půl jedenáctý usla, ale na to jsem u prvňačky nechtěla přistoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
6.10.19 21:05

Uplne to samé co u nás. Taky jsme sovy, po generace, moje máma, babička, dcera… Konec prostě. Nesnídáme. Max. Actimel nebo něco podobného. To je asi jediná „rada“, co můžu poskytnout :lol: Nebo trochu Ricoré, tam je i trochu kofein.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí