První třída problém s usínáním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1096
6.10.19 21:14
@P4ja píše:
Já bych tady devátou nechtěla. To by muselo být plošné a vše tomu přizpůsobené. To se nedá vymyslet jen tak, že se někomu nechce vstávat.

Načtěte si odborníky..:)
Některé školy už tak učí a dětem se plošně zlepšil prospěch, zmenšila se šikana, zlepšil se vztah ke škole. Bohužel pro nás všechny strašlivě daleko:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
6.10.19 21:20
@lamicina píše:
@Rezii dostala minutku, co snědla za pět minut to snědla, zbytek se dobalil ke svačině. S minutkou obecně ráda soutěží, jinak se zasnívá u všeho. Dostala na výběr buď zvládnout snídani za pět minut nebo o dvacet minut dříve vstávat, tak je jasný, co si vybrala. Ze začátku jsem jí to usnadňovala koktejly - mix, banán, vločky a jogurt, vypila alespoň půl velké Ikea sklenice, to stačilo, aby jí nebolel žaludek. Je fakt, že časem si zvykla, že prostě spí méně. Rozhodně se nám nepodařilo najít nic co by urychlilo usínání a to jsme zkoušeli kdeco (bylinky, čtení, relaxace, mléko, počítání oveček :mrgreen: ), prostě nic i jsme posouvali dobu odchodu na lůžko. To fungovalo, jenže to zabralo jen, když si šla lehnout až v deset hodin, tak jo do půl jedenáctý usla, ale na to jsem u prvňačky nechtěla přistoupit.

To chápu. U nás je minutka symbolem stresu u jídla, už jsme jí používat přestali, nechceme zadělat na poruchy příjmu potravy, začínáme se smiřovat s dceřiným pomalým naturelem, ale ráno je to fakt na palici. ona prostě rychle jíst neumí, klidně se poblinká. Ale to jídlo potřebuje:( Koktejlly zní inspirativně, zkusím. Jediný co sní docela rychle jsou sladké dětské cereálie v mléce, ale to mi nepřijde denně zdravé…ale jako asi jinudy cesta nepovede:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
6.10.19 21:22
@Rezii píše:
Načtěte si odborníky..:)
Některé školy už tak učí a dětem se plošně zlepšil prospěch, zmenšila se šikana, zlepšil se vztah ke škole. Bohužel pro nás všechny strašlivě daleko:(

To já sice chápu, že to pro všechny bude fajn. Nebyla bych proti. Ale pokud to nebude plošně, tak aby na to byly navázané pracovní doby, obchody, kroužky pro děti aj.tak to moc nepůjde. Alespoň na malých městech nebo vesnicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
6.10.19 21:25

@Rezii uvidíte. Mě třeba taky ruší zvuky z bytu, ale když vychytám hlasitost u filmu, že to ještě slyším, ale nebrání mi to ve spánku tak mi to spíš pomáhá. Je to dobrý v tom, že se člověk zaposlouchá, zklidní a neni prostor pro vlastní myšlenky, třeba má dcera hodně podnětů a před spaním myslí na to co bylo ve škole, co bude zítra, co kdo řekl.. A možná jí i stresuje ten pocit že už musí usnout a nejde jí to, tak by se takhle od toho mohla odpoutat. Klasický CD přehrávač bude asi nejlepší. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
6.10.19 21:29

@P4ja Souhlas, ale právě ve velkých městech už hodně lidí pracuje od 9 a pak je stejný problém, ale opačným směrem. Můj muž to rozveze po institucích a pak má ještě třicet minut prostoj, než musí vyrazit do práce. Částečně využije na snídani a pak už zbytečné, mohl by déle spát. Kdyby tam byl dřív, nic mu to nepomůže, domů stejně přijde v sedm, protože večer je tam prostě potřebnější než ráno, ráno tam nikdo není a nikdo nic neřeší. Mnoho lidí tam dokonce dojde až v deset, v jedenáct, a jsou do večera. On má kvůli rodině nejdřívější možný začátek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
6.10.19 21:30
@Annia45 píše:
@Rezii uvidíte. Mě třeba taky ruší zvuky z bytu, ale když vychytám hlasitost u filmu, že to ještě slyším, ale nebrání mi to ve spánku tak mi to spíš pomáhá. Je to dobrý v tom, že se člověk zaposlouchá, zklidní a neni prostor pro vlastní myšlenky, třeba má dcera hodně podnětů a před spaním myslí na to co bylo ve škole, co bude zítra, co kdo řekl.. A možná jí i stresuje ten pocit že už musí usnout a nejde jí to, tak by se takhle od toho mohla odpoutat. Klasický CD přehrávač bude asi nejlepší. Držím palce :kytka:
:srdce: Zkusím co nejdříve, díky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
6.10.19 21:33

@Rezii minutku nemáme k popohánění, ale k ohraničení, nemá dál smysl sedět a soukat do sebe jídlo, co nasouká v pěti minutách to nasouká. Jako každopádně někde budeš muset ubrat z představ o ideálním ráně, ideální snídani atd. Ideální ráno s kovanou sovou v českém školním systému je nedosažitelné. Moje zkušenost ve všech generacích sov, já třeba nesnídám už přes čtyřicet let vůbec. Zkrátka uber, kde vás to bude všechny bolet nejméně. A tu meduňku klidně zkusit můžeš, ale u nás nic, maximálně jsme usnuli jako první my rodiče :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
6.10.19 21:38

@Rezii není zač, když si vzpomenete, tak dejte vědět, jak to dopadlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
6.10.19 21:40
@lamicina píše:
@Rezii minutku nemáme k popohánění, ale k ohraničení, nemá dál smysl sedět a soukat do sebe jídlo, co nasouká v pěti minutách to nasouká. Jako každopádně někde budeš muset ubrat z představ o ideálním ráně, ideální snídani atd. Ideální ráno s kovanou sovou v českém školním systému je nedosažitelné. Moje zkušenost ve všech generacích sov, já třeba nesnídám už přes čtyřicet let vůbec. Zkrátka uber, kde vás to bude všechny bolet nejméně. A tu meduňku klidně zkusit můžeš, ale u nás nic, maximálně jsme usnuli jako první my rodiče :lol:.

Díky. Jako první zkusím nějaký ten koktejl. Snad projde:) (Že je navíc nedůvěřivá k novým formám stravy, už raději nezmiňuji:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
6.10.19 21:45
@Rezii píše:
Díky. Jako první zkusím nějaký ten koktejl. Snad projde:) (Že je navíc nedůvěřivá k novým formám stravy, už raději nezmiňuji:)

Nemáš zač. Třeba si to ještě u vás sedne nebo zabere něco z těch ostatních tipů. U nás bylo vtipný, že mamka byla absolutně vyhraněný skřivan a otec absolutně vyhraněná sova. Moc se nepotkávali :mrgreen:. A máma nás o víkendu budila v sedm hodin, protože přece spíme už dost dlouho, když ona je tři hodinky čilá, svěží a plná elánu. Taky na zabití :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
6.10.19 21:55

Já mám dvě holky, skoro 8 a 5 let, starší vstává i o víkendu v pět a mladší spí klidně do 9:30, s nima jsou ta rána taky hodně výživný :mrgreen: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.10.19 22:46

Na dřívější usnutí buď zkusit pohádky s troškou sugestivních instrukcí na spaní http://www.knihazlin.cz/…rssen-ehrlin

A nebo přímo nějaké relaxačně-imaginativní usínací „kouzlo“ relaxační cvičení.

https://www.kosmas.cz/…pred-spanim/
https://obchod.portal.cz/…timinutovky/#…

https://obchod.portal.cz/…re-jablicko/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.10.19 22:49
@Rezii píše:
To chápu. U nás je minutka symbolem stresu u jídla, už jsme jí používat přestali, nechceme zadělat na poruchy příjmu potravy, začínáme se smiřovat s dceřiným pomalým naturelem, ale ráno je to fakt na palici. ona prostě rychle jíst neumí, klidně se poblinká. Ale to jídlo potřebuje:( Koktejlly zní inspirativně, zkusím. Jediný co sní docela rychle jsou sladké dětské cereálie v mléce, ale to mi nepřijde denně zdravé…ale jako asi jinudy cesta nepovede:(

Hele tak jí dělej vločky v jogurtu či mlíce přes noc, s nějakým ovocem, oříšky a medem. Když to hodně naředíš a rozmixuješ, tak to bude smoothie, když to nehcháš hustější, tak kaše. Ideálěn aby si sama večer vybrala co tam bude, aby to chtěla jíst a klidní ji to oslaď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.10.19 00:11

@Rezii Ja bych treba do 17:30 pracovat nechtela. Muj mentalni zenit je okolo 15:30.
A jak bylo zmineno, museli by se tomu prizpusobit lautr vse - pracovni doby rodicu, jizdni rady, krouzky, otviracky obchodu a instituci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
7.10.19 08:12

Mladší dcera je taky sova, bohužel jediná v rodině. Když bych ji nechala, vstavala by po desáté, spát by chodila v jedenáct. Což samozřejmě nejde. A tak vstává a chodí spát pořád stejně, i o víkendu, volnu, prázdninách. Teď nově všichni vstáváme v 6:35 a holky chodí do postele ve 20:30. Do devíti si můžou číst, nebo si třeba hrát s plyšákama. V devět zhasnout a spát. Starší se otočí a spí, mladší jak kdy, někdy je potichu a za chvíli usne, někdy to zkouší a chodí, že chce čůrat, má žízeň, hlad, je ji zima, teplo a poslední pokus, že se bojí. To na ní musí houknout manžel. Aby se snažila a se spaním tolik nezlobila, má motivaci v tom, že když celý týden zvládne bez scén, jde v pátek ze školky po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí