Prvorodičky srpen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1345
28.2.12 19:17
jap14 píše:
Nettinka píše:
Jap rozumím… můj přítel přes noc taky vždycky nařeže kupu dřeva :roll: :mrgreen:

ty jo tak mě pokaždé dává na ultrazvuk, což jsem ráda,že vidím prcka,že je vše v pořádku.. a poradna je návštěva u gyndy..

a s tím chrápáním se rozjel až ted.. tak asi nahání, jelikož jsem mu říkala,že pak chudák dítě, že se moc nevyspí:-D tak si asi dělá zásoby.. a nebo má špatné sny..

No mě právě taky UTZ vždycky dělal.. až dnes poprvé nic :| To můj chrupká co ho znám :) Ale naštěstí stačí, když trošku „zamlaskám“, otočí se na bok a mám zas chvíli klid ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
28.2.12 19:20
jap14 píše:
jj.. ale asi nejlepší je to vzít po mateřské a před rodivčovskou, to ti ten zaměstnavatel proplatí, ale ještě vše detailně zjištěný nemám, stejně jsem v pořád v práci.. teď jen řeším, abych nemusela o sobotách na přesčas.. tak snad těhotným to nemůžou přikázat.. to bych se jim šest dní vkuse asi složila:-(

Nn, přesčasy ti přikázat určitě nemůžou, to vím 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
28.2.12 19:20
Nettinka píše:
jap14 píše:
jj.. ale asi nejlepší je to vzít po mateřské a před rodivčovskou, to ti ten zaměstnavatel proplatí, ale ještě vše detailně zjištěný nemám, stejně jsem v pořád v práci.. teď jen řeším, abych nemusela o sobotách na přesčas.. tak snad těhotným to nemůžou přikázat.. to bych se jim šest dní vkuse asi složila:-(

Je tam myslím jen výjimka, jako že z vážných provozních důvodů jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
28.2.12 19:21
Nettinka píše:
jap14 píše:

no to si taky myslím, ale moje šéfová se musí zeptat svojí šéfové.. a já pak tam půjdu ze zákoníkem, že jsem těhotná,že mi to nemůžou přikázat, tak doufám, že budu mít se pak po rodičovské kam vrátit:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
28.2.12 19:24
jap14 píše:
Nettinka píše:
jap14 píše:
no to si taky myslím, ale moje šéfová se musí zeptat svojí šéfové.. a já pak tam půjdu ze zákoníkem, že jsem těhotná,že mi to nemůžou přikázat, tak doufám, že budu mít se pak po rodičovské kam vrátit:-D

Tak jestli to tam máš aspoň trošku v pohodě, tak by to měli pochopit a místo ti určo držet ;) U nás je to hrůza a děs, takže už teď vím, že jestli tam starej šéf po těch 3 letech ještě bude, tak já se tam nevrátím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
28.2.12 19:26

no já bych se tam taky nechtěla vracet, jelikož co se tam teď děje je hrůza… takže to pak budu brát jako takovou záchranu a hledat si něco jiného.. ale to říkám teď…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1922
28.2.12 19:28

Tak to já si taky nějakou dovolenou našetřím,ale všechna to určitě nebude. Můj přítel naštěstí nechrápe a když, tak do něj šťouchnu a jak se převalí, tak je klid :) Ale i tak se mi nespí nic moc, nejvíc mi vadí asi prsa,jak jsou těžká, je to nezvyk, ale začínám se podkládat různě dekou, tak snad se to nějak naučím, aby se mi spalo dobře :) Mojí gyndě taky říkají ženská poradna a ze začátku jsem měla sono každou chvilku, ale téď už ne. Kontrola je 1× z měsíc,ale sono asi 1× za 6 týdnů nebo ještě déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
28.2.12 19:31

Ahoj holky, já jdu zítra na ten triple test. Na žádance je konkrétně napsáno II. screening + integrovaný test. Docela vám závidím, že už na něj nemusíte. Já jsem sice I. screening měla negativní, ale asi kvůli té štítné žláze musím i na tenhle. :cert: Můžu se zeptat kolik vám vyšlo riziko VV? Já jsem měla 1:37950, dr. říkal, že je to v pořádku… Tak čert ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
28.2.12 19:39

No já se teď koukám do průkazky a kolonku biochemického screeningu vvv mám prázdnou… tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
28.2.12 19:42

Vondrýsku a zítra budu držet pěsti, určitě to dobře dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
28.2.12 19:42

Jap, já myslím, že doplněk k velkému UZ, který se dělá kolem 20 týdne, je právě triple test v 16 týdnu a tím, že jsi nebyla na tom prvním screeningu (12-13týden), tak tou genetikou bude myšlen asi triple test.
Nettinko, těhotná chodí do gynekolog.poradny a ne do ambulance :) , přitom je to ta samá místnost a ten samý doktor a říká se tomu tak - prostě se tam asi chodíme radit :).
V Brně na všech pracovištích ten screeening v prvním trimestru stojí 1450 Kč, ale vím, že třeba v Olomouci na FN je pracoviště bez placení, mají na to grant.
Dnes jsem si koupila těhotenskou košilku, je to teda parádní a funkční věc, ale za neprádní cenu - 950Kč - fuj.
S tou dovolenou: určitě máme nárok na celou dovolenou,mateřská se do toho počítá, ale nejsu si jistá tím, když odcházíme v zhruba v půli roku, jestli v tom není nějaký zádrhel a nemusíme se vybrat jen půlku a druhá půlka bude může nastat až po mateřské před rodičovskou dovolenou - zeptám se na to kamarádky, která odcházela přesně takto vloni a pamatuju si, že mohla vybrat jen půlku dovči - zeptám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
28.2.12 19:48

Nettinko, děkuju. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
28.2.12 19:50
Nettinko, těhotná chodí do gynekolog.poradny a ne do ambulance :) , přitom je to ta samá místnost a ten samý doktor a říká se tomu tak - prostě se tam asi chodíme radit :).
:mrgreen: jsem to ale trouba co? :oops: :lol: No mě to právě moc jako poradna nepřišlo, tak mě to zmátlo :), díky za info ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
28.2.12 19:52

tak já ve znojmě taky platila 1500,– za prvotrimestrální screning ale pojištovna přispívá 800 tak to bylo lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
28.2.12 19:54

Jap, těhotná dle zákona přesčasy, noční, rizikovou práci, jezdění na služebky nemusí dělat. Nikdo Tě k tomu nemůže nutit. Já jsem měla letět a jet autem do zahraničí, tak jsem v práci řekla šéfovi narovinu, že na služebky do zahraničí už ne, po ČR jo. No, zítra zrovna jedu po té hnusné D1 do Prahy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí