Poradna duly
Jana Čurdová
Nettinka píše:
Ahoj těhulky:) Tak si představte, že mi šéf chce strhnout 50% platu na 3měsíce!Pěkná hyena, že??
Už si začínám zařizovat nemocenskou…mrzí mě to, ale jinak to prostě nepůjde. V práci mám pořád nervy v kýblu a každej se tam diví, proč tam ještě chodím. Na druhou stranu se těším na klídek, jak budu chodit plavat a celkově budu mít na sebe spoustu (možná až moc
)času
Miminko je na 1.místě
teda tak to já si na práci asi stěžovat nebudu.. to je fakt hrůza.. běž na tu nemocenskou a budeš alespoň vklidu…
Lucinko - závidím ![]()
Akrim - Defakto vím, že si za to můžu sama, protože jsem se v práci sem tam přihlásila na net… hlavně, když jsem zjistila, že čekám mimi, tak mi to nedalo a fak jen když jsem měla v práci chvilku, tak jsem na net mrkla
Ale firmě jsem tím nijak neuškodila, o žádné peníze je nepřipravila, svoji práci vždy poctivě provedla (a stíhala) a když bylo potřeba, zůstávala jsem i přesčasy, které jsem v životě neměla zaplacený
Vím, že je zaměstnavatel v právu a může se rozhodnout jakkoli chce, ale jako otročím tam pro něj 5 let a ne měsíc, aby se rozhodl hned pro tu nejhorší variantu
Navíc přítel hledá práci, tak to pro nás bude dost těžký…chjoo.. proč mi nedal na těch posledních pár měsíců pokoj?? ![]()
jap - chtěla bych nejradši hned od pondělka.. uvidím co na to doktor
Netinko, tak pokud uvazujes o neschopence, tak na ni jdi hned, to ti ty penize nestrhne, neschopenka se ti bude pocitat z posledniho roku a nasledovna materska z obdobi pred neschopenkou… Ale je to jen na tobe… Jako mela jsem z trach jak z toho vyziju, ale vyzit se da
aspon mam spostu casu na nakupovani, jen kdyby bylo uz venku hezky a dalo se neco delat, byt jen doma je hrozna nuda…
Nettinka píše:
Lucinko - závidím
Akrim - Defakto vím, že si za to můžu sama, protože jsem se v práci sem tam přihlásila na net… hlavně, když jsem zjistila, že čekám mimi, tak mi to nedalo a fak jen když jsem měla v práci chvilku, tak jsem na net mrklaAle firmě jsem tím nijak neuškodila, o žádné peníze je nepřipravila, svoji práci vždy poctivě provedla (a stíhala) a když bylo potřeba, zůstávala jsem i přesčasy, které jsem v životě neměla zaplacený
Vím, že je zaměstnavatel v právu a může se rozhodnout jakkoli chce, ale jako otročím tam pro něj 5 let a ne měsíc, aby se rozhodl hned pro tu nejhorší variantu
Navíc přítel hledá práci, tak to pro nás bude dost těžký…chjoo.. proč mi nedal na těch posledních pár měsíců pokoj??
jap - chtěla bych nejradši hned od pondělka.. uvidím co na to doktor
jo já si myslím,že ti doktor dá v pohodě.. jako jsi fakt chudák takhle se stresovat v práci, tak si myslím,že to pochopí, přece jen je to i zátěž na miminko..
a souhlasím je to nějaký zakomplexovaný ha…
Tak zažím jsem mu nic nepodepsala a ani nepodepíšu. Řeknu mu, ať mi to pošle poštou, jak je standartní postup. Jen se bojím, až budu na té neschopence, aby mi neposlal výpověď za nějaké pracovní porušení…nevím jak znějí ty paragrafy..Doktor mi neschopenku určitě dá, o to se nebojím.. jen to asi nebude ze dne na den.
Taky se moc těším na jaro a teploučko
Dnes jsme byli s přítelem na procházce a bylo to moc příjemný,když venku krásně svítilo sluníčko. ![]()
Nettinko, mrkni na tohle, zvlast zajimavy je posledni odstavec
http://www.zbynekmlcoch.cz/…ohoto-duvodu
Nettinko zjisti si jestli vůbec na to má právo - snížit 50% platu. U nás pokud někdo něco poruší, tak dostane vytýkací dopis nebo napomenutí, pokud se situace opakuje, tak se to teprve řeší přísněji.
Dneska jsem se v práci pobavila, jak jsem psala, že mému kolegovi dali výpověď, tak dneska přisla nová vedoucí controllingu, kterou má zaučit. Přišla k nám do kaneláře, že prý má angínu. Já nahodila výraz, jako, že tohle se mi teda nelíbí, abych měla v kanceláři někoho nemocnýho a odkráčela z kanceláře a šla si sednout ke svým lidem. Když se mi podařilo chytnou mého šéfa, tak jsem mu řekla, že se mi moc nelíbí být v kanceláři s někým nemocným a tak mě poslal domů, ať si pracuji tam. Takže do konce týdne dělám z domova.
Nettinko, těhotné se může dát výpověď pouze tehdy, když poruší pracovní povinnosti a pokud půjdeš na neschopenku, tak už Ti výpověď dát nemůže, jsi zákonem chráněná. To je teda blbec. Do mateřské se neschopenka nepočítá, což je dobře.
Jinak k tomu předchozímu tématu, o kterém jste psaly - zastávám názor sladká nevědomost - já pracuju ve farmacii - kdo moc ví, taky to je na škodu
.
Jinak taky u nás monitorují internet, spousta lidí ho mají zablokovaný. Já přístup mám, ale na pracovním netu vlezu maximálně na zprávy na seznamu a idnes a na stránky ČNB a konkurence. Když si chci odpočinout a jít na net, tak si vlezu na svůj notebook, který nikdo monitorovat nemůže a mám klid.
Bealy, je vidět, že pracuješ s rozumnýma lidma, ono je to vždycky o lidech.
Janulen: ale to by si pomalu nemohla nic jíst, nic pít, nemýt nádobí, neprat, protože všechno je....... Já peru v něčem od amway.
Akrim84 píše:
Nettinko, mrkni na tohle, zvlast zajimavy je posledni odstavechttp://www.zbynekmlcoch.cz/…ohoto-duvodu
Hmmmm..zajímavé, děkuji Akrim za článek
Tak já doufám, že se můj „čin“ nedá nazvat hrubým porušením pracovní kázně.., že ne? ![]()
Bealy - jj, přítel od mamči má známou, která dělá pracovněprávní činnost, takže mi to pozjišťuje. Já právě taky doufala jen v napomenutí, max. jednorázové stržení os.ohodnocení. To máš v pohodičce a rozumného šéfa
Ten můj by mě tam nechal i s člověkem, který by trpěl na mor! ![]()
Janulen - noo, tak to musím tedy honem rychle utéct na tu neschopenku ![]()
Nettinka píše:
Tak zažím jsem mu nic nepodepsala a ani nepodepíšu. Řeknu mu, ať mi to pošle poštou, jak je standartní postup. Jen se bojím, až budu na té neschopence, aby mi neposlal výpověď za nějaké pracovní porušení…nevím jak znějí ty paragrafy..Doktor mi neschopenku určitě dá, o to se nebojím.. jen to asi nebude ze dne na den.
Taky se moc těším na jaro a teploučkoDnes jsme byli s přítelem na procházce a bylo to moc příjemný,když venku krásně svítilo sluníčko.
nemuze te vyhodit ani za poruseni kazne tomu by musely predchazet dva vytykaci dopisy a pokud budes na kontrolce a pak na matersky tak te vyhodit nemuze-nesmi