Prvorodičky srpen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46226
3.3.12 17:04

my chtěli tuhle ale kamoška mi napsala že se to prostě za půl roku začlo loupat a nedám za to tolik peněk když tonevydrží
 http://deti.aukro.cz/…3345457.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
3.3.12 18:10

Tak ja si dneska byla v porodnici ponuchlat miminko a uz se nemuzu dockat toho sveho :) Jo a jeste jsem se stavovala v DM a tam mi normalne mimco zaregistrovali a dostala jsem slevovou knizecku, tak nevim jak to maji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
3.3.12 18:11

O to je super Akrim,na netu je registrace tri mesice pred porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1922
3.3.12 20:54

Holky, stejně tomu počítání rizika nerozumím, pokaždé jsou někde jiná čísla, např: Dítě s Downovým syndromem se může narodit každé rodičce. Riziko narůstá se zvyšujícím se mateřským věkem. Ve věku 20 let je toto riziko 1: 1500, v 35 letech vzrůstá na 1 : 360 a v 40 letech je 1 : 100. Většina těchto onemocnění není spojena s rodinným výskytem a vzniká zcela náhodně – de novo. A vy jste něterá měla třeba 1:30000,že by se třeba počítali všechny tři onemocnění dohromady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
4.3.12 09:36

Lucinko ja mela 1:30000 a nerikal o tom nic ze by to byl vysledek tri,cim je to cislo mensi tim vetsi je pravdepodobnost downova syndromu,driv se screening nedelal a delali se jen triply a kamoska me 1:250 a hnali ji na plodovku a vse bylo v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
4.3.12 09:51
lucka83 píše:
Lucinko ja mela 1:30000 a nerikal o tom nic ze by to byl vysledek tri,cim je to cislo mensi tim vetsi je pravdepodobnost downova syndromu,driv se screening nedelal a delali se jen triply a kamoska me 1:250 a hnali ji na plodovku a vse bylo v poradku.

To číslo se mi zdá taky moc vysoké…tady je tabulka s těma poměrama
http://www.naseporodnice.cz/…-syndrom.php
já měla 1:5757 na Downa na Edwardsův 1:32042 a na ten Patauův 1:100472…tak možná že jsi se spletla ty a nebo doktor a myslel ten Edwardsův.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1922
4.3.12 10:05

A já mám zas ještě jiná čísla a napsáno: Screening 1. trimestru negativní. Snad to tedy ani raději nezkoumat. Ale v úterý jdu na kontrolu, tak se zeptám, jestli je to tak opravdu v pořádku…předpokládám, že jo, když mě nikam jinam neposlali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
4.3.12 10:16
LucinkaS píše:
A já mám zas ještě jiná čísla a napsáno: Screening 1. trimestru negativní. Snad to tedy ani raději nezkoumat. Ale v úterý jdu na kontrolu, tak se zeptám, jestli je to tak opravdu v pořádku…předpokládám, že jo, když mě nikam jinam neposlali.

Neboj, kdyby nebylo určo by se to už nějak řešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
4.3.12 11:11

Lucinko, výsledky máš v pořádku, např. výsledky Lucky 1:30000 zmamenají, že je riziko výskytu DS v tomto poměru, což je silně nepravděpodobné, že by dítě bylo postižené. Ten výsledný poměr vzniká z těchto parametrů: přítomnost a velikost nosní kůstky, velikost šíjového projasnění, beta HCG a PAPP-A, z Tvé hmotnosti a věku. Ten věk je důležitý, nevím kolik Ti je, ale např. 30let, kde se bere zvýšené riziko zhruba 1:600, což znamená, že pokud by Ti výsledek vyšel v tomto poměru nebo lehce nižším či lehce vyšším, byla bys poslána na amniocentézu, aby bylo 100% ujistění, že tam riziko není. Snad jsem to srozumitelně vysvětlila, kdyžtak se ptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
4.3.12 11:18
janulen píše:
Lucinko, výsledky máš v pořádku, např. výsledky Lucky 1:30000 zmamenají, že je riziko výskytu DS v tomto poměru, což je silně nepravděpodobné, že by dítě bylo postižené. Ten výsledný poměr vzniká z těchto parametrů: přítomnost a velikost nosní kůstky, velikost šíjového projasnění, beta HCG a PAPP-A, z Tvé hmotnosti a věku. Ten věk je důležitý, nevím kolik Ti je, ale např. 30let, kde se bere zvýšené riziko zhruba 1:600, což znamená, že pokud by Ti výsledek vyšel v tomto poměru nebo lehce nižším či lehce vyšším, byla bys poslána na amniocentézu, aby bylo 100% ujistění, že tam riziko není. Snad jsem to srozumitelně vysvětlila, kdyžtak se ptej.

děkuji moc za vysvětlení,aspon mám jasno,mě bude v dubnu 29let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
4.3.12 11:19

Me je jedno jak mi vysel pomer, hlavne ze je vse v poradku, holky, uz nam chybi jen chvilicka a zacnem opet ultrazvuky, tentokrat ve 20. tt a co je hlavni brzo by tu mely byt prvni pohyby miminka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
4.3.12 11:28

tj Akrim,já jdu na UZ 12.4 a za týden potom máme svatbu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
4.3.12 11:47

já jdu teď ve čtvrtek na kontrolu a 19.3. na 3D UTZ…taky už se těším, snad bude všechno v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1922
4.3.12 13:12

Děkuji za vysvětlení, mně bude v červnu 28. A na 3D už jsem objednaná na 10.4. :) a předtím asi stihnu ještě obyčejné u svého gynekologa, no už se nemůžu dočkat. Všichni se ptají co je nového,jestli už víme co to bude, ale vždyť já nikde nebyla celou věčnost,aby mi to mohli říct :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1922
4.3.12 13:13

Jo a Lucko gratuluji ke svatbě :) Řešíš nějaké speciální šaty kdyby náhodou narostlo bříško?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí