Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky chtěla bych se zeptat,jestli některá nevíte za jak dlouho budu vědět z prvotrimestrálního screeningu??
Dneska mi brali krev a v pátek jdu na UTZ. Myslíte že se to vyhodnocení dozvím už tam??
Děkuji za odpovědi! ![]()
já se to dozvěděla hned na UTZ - můj doktor udělal UTZ, hodil do programu v počítači hodnoty UTZ a výsledky krve a rovnou mu to vše vyhodnotilo. takže záleží na tom, kam jdeš a jak tam jsou vybavení.
Jé,tak to by bylo fajn,kdyby mi to vyhodnotil hned…!
Já na to jdu u nás ve Valašském Meziříčí,chce po mě 1600kč a provádí se to tu teprve rok,tak uvidíme… ![]()
Mě brali krev,pak jsem tam za 14dni jela na UTZ a uz meli výsledky krve,rizika DS apod.Sla jsem na UTZ a tam to hned vyhodnotil spolecne s tema vysledkama z krve.Takze by ti to opravdu mel rict na tom ultrazvuku.Ja jsem byla v Olomouci a platila jsem 1400kč.Pokud jsi v pojistovne metal aliance,tak ta za tento screening proplaci 1000kč.Musíš jim akorát dát doklad o zaplacení a lékařskou zprávu - jedná se jim o tom,aby tam bylo hlavně napsané,že jsi byla ve 13tt na tomto vyšetření.
Tak, ja byla na ultrazvuku a rovnou mi sestra odebrala krev s tim,ze jestli do tří nezavolaji, je vse v poradku .. ale tušim,ze nektery holky tu cekaly docela dlouho..
teda vy jste platily takové sumy???
já jsem dala 400,–, a to jsem v Praze…
Taky
ny ta částky. V 1. trimestru pojišťovny proplácejí odběr a vyšetření z krve a měly byste si platit jen ten UZ. Já platila 350,–. Jinak nic.
A výsledky jsem měla rozhodně déle. Byla jsem na krvi a až cca za 14 dní, jsem šla na UZ, kde mi teda dr. zrovna řekl, že mám NT v pořádku - to vidí hned. Ale jinak u nás to chodí tak, že výsledky z krve a UZ dohromady hodnotí jen genetik (né obyč. gyndr.). Takže já věděla výsledky až za nějakou dobu po tom UZ.
Jo teda zvláštní, takový rozdíly jak v cenách tak v postupech vyšetření a hodnocení ![]()
Radši si o tom nic nemyslim.
Tak já jsem byla jeden týden na krvi a druhý týden jsem byla na ultrazvuku a tam mi řekli hned výsledky.Byla jsem v Praze v Genetu a neplatila jsem vůbec nic. ![]()
No tak nám doktor hned říkal že na tohle vyšetření pojišťovny nepřispívají,jediné co hradí je tripl test v 16tt. tak nevím…
Ale rozhodli jsme se ty peníze obětovat,co by rodiče pro to mrně neudělali že?
Jinak vím že ceny jsou růzdné.Např. ve Zlíně to stojí 1400kč,v Olomouci 1500kč,u nás dokonce 1600kč,ale co naděláme… Jen mě překvapuje že někde se platí tak málo,třeba 350,– nebo 400kč…
Neměli jste na to náhodou doporučení od gynekologa(např.ze zdravotních důvodů),že jste neplatili plnou cenu??
Ja s papirem od doktora neplatila vubec nic. Ceny jsou ruzne i co se 4D ultrazvuku tyce,vsude platis za sluzby jinou castku, podle me je to v tomhle vsude stejny..
Lucy já teda ve Zlíně neplatila nic
ani u prvního těhu ani teď. Jsem u VZP, měla jsem za to, že právě tyhle kontroly(screening ve 12tt, tripl v 16tt, UTZ ve 20tt a pak ještě utz v32tt) jsou plně hrazené
.
lucy, ne, nemáme genetické problémy. právě že doktor řekl, že při odběrech krve vezmou i krev na tenhle screening a platím jenom UTZ. a můj gynekolog spolupracuje s Gennetem, takže rozbory krve dělali tam a pak se můj doktor připojil přes net do jejich vyhodnocovacího softwaru a rovnou vyjel výsledky.
Ahojky,
my jsme byli na prvotrimestrálním screeningu ve 12.tt ve fakultní nemocnici v Olomouci, tam nám vzali krev a udělali ultrazvuk, ultrazvuk byl v pořádku - řekli nám, že to musí dát dohromady ještě s tou krví a pokud se do 3 hodin neozvou, tak je vše v pořádku, takže jsme ještě ten den věděli, že je miminko zdravé!
Tento screening není plně hrazen pojišťovnou pokud k tomu nejsou důvody (podezření, rodinná anamnéza), v tomto případě může dát Dr. doporučení a je zadara, nebo pokud se jedná o pracoviště, které na to má smlouvu s poj., např. fakultní nemocnice, centra asistované reprodukce…V prvním těhu jsem na tom nebyla, nyní jdu ve čtvrtek. Jediné co mi vadí, že mi krev vezmou až před ult. takže nebudu znát po ult. přesný výsledek. Ale prý ten ult. má váhu 90% a krev jen 10%, tak snad bude vše O.K. Jdu na to do Fertimedu což je CAR, takže zadarmo.
Já teda všechno zadarmo (Gennet Praha), ale mame neco v rodinne anamneze… takze bych rekla, ze asi proto. Vsechny vysetreni mi delali v gennetu (i genetickou konzultaci).