Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A za co jiného by jako ty peníze chtěl utrácet? Pokud nějak nevycházíte, tak chápu, že je nasraný, ale měli byste nejdřív zrevidovat veškeré výdaje a pak si říct, kde se bude šetřit. Pokud ale vycházíte v pohodě, tak co by ještě nechtěl? ![]()
V tom případě tvůj chlap by asi z mého nakupování zešílel!!! nechápu asi v dětství strádal a nepovažuje hračky za důležitý ý!
A přítel na sobě šetří? Nebo se teď nedostávalo peněz, že se tak do tebe obul?
(mmch u nás se na odrážedle fakt nejezdí
Stojí to v chodbě a čeká na další dítě, zda bude ochotné to zkusit
)
To znám,my ale to malí teprve budem mít,taky občas zaslechnu u nakupování výbavičky jestli je to potřeba , jen tak mimochodem taky nakupujem na aukru a od kamarádek,co máme nový tak na to nám taky přispěli rodiče,ale já se teda většinou nenechám,tak když začne tak mu to vrátím........ ![]()
Mě něco podobného řekl otec mého syna. Že prý nemám vyhazovat za oblečení a nakupovat v sekáči a doma, že toho mám prý dost. Byla sem v té době těhotná a měla doma jen věci co jsem dostala od kamarádky. On od nás odešel, takže vůbec neměl přehled o tom co kupuji. Celou výbavičku sem nakoupila sama, bez jeho pomoci. Nechápu jak můžou být někteří chlapi tak sebestřední. Dítě přeci potřebuje určitou kvalitu a věci ke svému vývoji. Vůbec se neomlouvej, kupovala bych příteli taky jen obnošený věci a pokud by chtěl něco jiného, tak bych mu řekla, že je to pro něj zbytečný. Podle mě se dětem určitý komfort dopřát musí, samozřejmě všeho s mírou,takže úplně vše nové a značkové je taky zbytečné, ale něco nového a kvalitního mít dítě přeci musí. A navíc další miminko to podědí,tak to musí něco vydržet. Nedivím se ti, že jsi vytočená. Já si o tom co koupím a nekoupím rozhoduji sama, právě sem díky tobě našla výhodu matky samoživitelky. Drž se ![]()
Vidis u nas je to presne naopak
Dedime obleceni i hracky a manzel porad nakupuje novy veci …takze ja sem ta co nadava…ale rekla bych ze tvuj pritel trosku prehani !!! Si s nim zkus promluvit treba sepiste seznam a pak se domluvte co nekupovat a co koupit noveho a co pouziteho…
Finanční krizovka trochu je, ale ne dlouhodobá, zdědil jsme byt, který se snaží prodat - musí tam platit nájem - ale až se prodá, peníze se mu všechny vrátí, bude to ok - to je otázka asi půl roku …
Jinak jedem přesně napůl, takže jemu zbyde dost peněz, mě už moc ne …
Na sobě podle mě zrovna nešetří, nakupuje díly na motorku - veterána, to je každou chvíli, někdy i docela větší položky … Dětství měl normální. On má představu, že když dětem před 100 lety stačili dvě hračky, tak že tomu našemu budou stačit taky.
Zakladatelka
Tak pokud vás to nějak nerujnuje tak proč né že? ![]()
Chlapy tomu prostě moc nerozumí tak to ber trochu s nadhledem, ale tvoji vytočenost chápu ![]()
U nás se taky nakupovala z druhé ruky, jen autosedačku jsem si prostě prosadila novou, bezpečnou a trochu drahou ale to proto že jezdíme co druhý den autem ![]()
Taky me napadlo jestli je solidarni nebo si sam sobe doprava.. ![]()
Setrit na diteti, kdyz kupujes jen to co je standart to nechapu.. Navic kdyz budete mit dalsi tak to podedi ne.. ![]()
Ono jde o to že chlapi do toho nevidí,docela by mě zajímalo v čem by ten prcek chodil,kdyby nakupoval chlap,u nás by byl asi nahatej ![]()
Z toho se nenervuj, nožky na stůl a klídek
Ten můj má naštěstí pro nakupování stejnou nadšenost jako já ![]()
Anonymní píše:
Finanční krizovka trochu je, ale ne dlouhodobá, zdědil jsme byt, který se snaží prodat - musí tam platit nájem - ale až se prodá, peníze se mu všechny vrátí, bude to ok - to je otázka asi půl roku …
Na sobě podle mě zrovna nešetří, nakupuje díly na motorku - veterána, to je každou chvíli, někdy i docela větší položky … Dětství měl normální. On má představu, že když dětem před 100 lety stačili dvě hračky, tak že tomu našemu budou stačit taky.Zakladatelka
ber to jen jako zvědavý dotaz prosím ,doufám,že to tebe ani nikoho jiného neurazí ![]()
jste manželé,nebo partneři,máte spolu dítě,bydlíte spolu. Příjmy a výdaje od sebe ale máte odděleny já svůj píseček a ty tvůj píseček? A to ti platí na dítě ,,alimenty,, nebo jak? A když to tedy kupuješ ze svého tak proč remcá? Jsou to tvoje peníze,ne?
Anonymní píše:
Na sobě podle mě zrovna nešetří, nakupuje díly na motorku - veterána, to je každou chvíli, někdy i docela větší položky … Dětství měl normální. On má představu, že když dětem před 100 lety stačili dvě hračky, tak že tomu našemu budou stačit taky.Zakladatelka
Tak motorka by bylo to první, co bych mu vomlátila vo hubu.
Jako ať si kupuje, ale až potom, co nakoupí děcku.
Tak je mi ze svého přítele nablití … jsem tak vytočená. Prý malýmu nakupuju věcí, jak kdybysme byli milionáři. Téměř všechno oblečení jsme zdědili, jenže ve větších velikostech už nic mít nebudeme, tak nakupuju v sekáči a přes mmb!!! Nové vůbec!!! K tomu vždy jen pár kousků, za měsíc třeba jen za dvě stovky. Hraček máme plnej byt, ale že 80% je od babiček, to ho už nezajímá. Že malej miluje knížky, tak jich má momentálně asi patnáct, no hrůza … prej by mu stačilo 5. Mě je jedno, že doma chodí v žmolkatym obnošeným oblečení, ale ven nebude mít 15 let starou bundu co jí začínaj šednout rukávy … A na knížkách šetřit? To si myslím, že je docela důležitý, tam se učí spoustu věcí … Používám látkový pleny, ty jsem kupovala celý já, nedal do toho ani korunu …
.
Teď mě dostal s odrážedlem. Malému je rok a půl, prý žádný nepotřebuje, maximálně si někde pujčime. Další krám do baráku. Prý si s tím hrát nebude, stejně na tom jezdit neumí (jak by tak mohl, když na něm nikdy neseděl). To chci koupit Puky za 400,– to je strašná investice
Tak já si příjdu jak idiot, nakupuju samý použitý věci - ale rozhazuju - je to normální - to by měl vidět maminy, co koupí jedině nový … Podotýkám, že přítel má pěknej plat nad 16 tisíc) a já jsem na dvouletý mateřský, teď budeme mít mimčo, tak budu ještě další tři roky doma …
Sorry, jsem tak vytočená, muselo to ven. Všem díky za pochopení