Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potřebuju radu… S otcem mé dcery spolu nejsem… cca 4 roky… ted je malé pět let… Z počátku mi alimenty platil.. někdy opožděně, ale vždycky to šlo a alimenty jsem dostala… ALE teď má už 3 roky novou partnerku se kterou má dvě děti… Finančně se mají špatně, takže mi alimenty přestal dávat… i když jsem ho uháněla snad každý den, tak to bylo k ničemu… jednou za půl roku mi hodil např 1000, když měl atd… no dohromady mi už dluží cca 20 000 mám to zapsané. Mohla bych ho asi udat, ale vím, že i tak ty peníze od něj nedostanu… Takže se ptám… MÁ TO VŮBEC CENU HO UDÁVAT? Vůbec nic o tom nevím, tak se ptám, jesti s tím máte některá zkušenost a víte co a jak
moc děkuji za rady předem… ![]()
můžeš žádat soudně o exekuci na plat a majetek a co jsem četla tak je to do měsíce vyřízené.
jakuk píše:
můžeš žádat soudně o exekuci na plat a majetek a co jsem četla tak je to do měsíce vyřízené.
no jooo, jenže on právě nemá žádný plat… není ani nikde vedený… prostě dělá jen nějaké fušky co já vím
to je právě ten problém… že mu jeho příjem nemůžu ani dokázat, když ho sem tam nějaký má ![]()
JJ, alimenty na dítě mají přednost před všemi ostatními dluhy. Strhává se to přímo z platu u zaměstnavatele.
teď někdy v novinách bylo že pokavaď otec neplatí a má majetek tak se může dát exekuce i na majetek, jestli nemá ale žije s přítelkyní v jedné domácnosti i když tam není hlášen jako trvalý pobyt tak i tak můžou šáhnout i na jejich společný majetek a pak je na nich co prokážou co je vílučně její majetek a jeho. ale ty budeš mít zpět své alimenty. určitě to zkusit můžeš páč o nic nepřijdeš ba naopak můžeš získat.
Jestli nepracuje, tak nevadí - jednou třeba začene a pokud se tak stane, tak soud vyzve zaměstnavatele, aby mu dělali srážky ze mzdy.
Alena17 píše:Děvče honem na policajty od loňské=ho roku platí zákon že ho musíte nahlásit na policii pro neplacení jinak se i vy dopouštíte tuším prestupku.kamošce tak dluží byvalí za 10 let aloni se to dozvěděla že tam musí tuším každý rok pokud neplatí
Potřebuju radu… S otcem mé dcery spolu nejsem… cca 4 roky… ted je malé pět let… Z počátku mi alimenty platil.. někdy opožděně, ale vždycky to šlo a alimenty jsem dostala… ALE teď má už 3 roky novou partnerku se kterou má dvě děti… Finančně se mají špatně, takže mi alimenty přestal dávat… i když jsem ho uháněla snad každý den, tak to bylo k ničemu… jednou za půl roku mi hodil např 1000, když měl atd… no dohromady mi už dluží cca 20 000 mám to zapsané. Mohla bych ho asi udat, ale vím, že i tak ty peníze od něj nedostanu… Takže se ptám… MÁ TO VŮBEC CENU HO UDÁVAT? Vůbec nic o tom nevím, tak se ptám, jesti s tím máte některá zkušenost a víte co a jakmoc děkuji za rady předem…
jakuk píše:
teď někdy v novinách bylo že pokavaď otec neplatí a má majetek tak se může dát exekuce i na majetek, jestli nemá ale žije s přítelkyní v jedné domácnosti i když tam není hlášen jako trvalý pobyt tak i tak můžou šáhnout i na jejich společný majetek a pak je na nich co prokážou co je vílučně její majetek a jeho. ale ty budeš mít zpět své alimenty. určitě to zkusit můžeš páč o nic nepřijdeš ba naopak můžeš získat. [/citamoc děkuji..... ale oni stjně nic nemají… bydlí v pronajatém bytě, kde k tomu i všechno dostali… mají jen jednu televizi, kterou už i tak mají exekučně zabavenou (mají tam nálepku) aspon jsem to viděla, když jsem tam naposledy byla ohledně malé… se domluvit… jediné co mají jsou pro děti hračky snad
chtěla jsem se s ním domluvit i tak, že by mi nějakou dobu alimenty nedával, když mají krizi, ale brával by si malou co 14 dní na víkend a vždycky, když bych jí potřebovala něco koupit by mi na to prostě dal… jenže to ani tak nešlo, protože malá k nim chodit nechce a peníze mi i tak na nic nedával… takže ani tohle nepomohlo…
Ilča 6 píše:sem zapoměla pokud nejsou manželé a bydlí spolu tak jim exekutor sebere i postelAlena17 píše:Děvče honem na policajty od loňské=ho roku platí zákon že ho musíte nahlásit na policii pro neplacení jinak se i vy dopouštíte tuším prestupku.kamošce tak dluží byvalí za 10 let aloni se to dozvěděla že tam musí tuším každý rok pokud neplatí
Potřebuju radu… S otcem mé dcery spolu nejsem… cca 4 roky… ted je malé pět let… Z počátku mi alimenty platil.. někdy opožděně, ale vždycky to šlo a alimenty jsem dostala… ALE teď má už 3 roky novou partnerku se kterou má dvě děti… Finančně se mají špatně, takže mi alimenty přestal dávat… i když jsem ho uháněla snad každý den, tak to bylo k ničemu… jednou za půl roku mi hodil např 1000, když měl atd… no dohromady mi už dluží cca 20 000 mám to zapsané. Mohla bych ho asi udat, ale vím, že i tak ty peníze od něj nedostanu… Takže se ptám… MÁ TO VŮBEC CENU HO UDÁVAT? Vůbec nic o tom nevím, tak se ptám, jesti s tím máte některá zkušenost a víte co a jakmoc děkuji za rady předem…
Alena17 píše:jakuk píše:To vubec nevadí že mají nalepku pošleš tam svího exekutora on si da požadavek k tomu co jim to zabavil před ním a počká si až doplatí a pak bude platit tvoje alimenty
teď někdy v novinách bylo že pokavaď otec neplatí a má majetek tak se může dát exekuce i na majetek, jestli nemá ale žije s přítelkyní v jedné domácnosti i když tam není hlášen jako trvalý pobyt tak i tak můžou šáhnout i na jejich společný majetek a pak je na nich co prokážou co je vílučně její majetek a jeho. ale ty budeš mít zpět své alimenty. určitě to zkusit můžeš páč o nic nepřijdeš ba naopak můžeš získat. [/citamoc děkuji..... ale oni stjně nic nemají… bydlí v pronajatém bytě, kde k tomu i všechno dostali… mají jen jednu televizi, kterou už i tak mají exekučně zabavenou (mají tam nálepku) aspon jsem to viděla, když jsem tam naposledy byla ohledně malé… se domluvit… jediné co mají jsou pro děti hračky snadchtěla jsem se s ním domluvit i tak, že by mi nějakou dobu alimenty nedával, když mají krizi, ale brával by si malou co 14 dní na víkend a vždycky, když bych jí potřebovala něco koupit by mi na to prostě dal… jenže to ani tak nešlo, protože malá k nim chodit nechce a peníze mi i tak na nic nedával… takže ani tohle nepomohlo…
Ilča 6 píše:Alena17 píše:jakuk píše:To vubec nevadí že mají nalepku pošleš tam svího exekutora on si da požadavek k tomu co jim to zabavil před ním a počká si až doplatí a pak bude platit tvoje alimenty
teď někdy v novinách bylo že pokavaď otec neplatí a má majetek tak se může dát exekuce i na majetek, jestli nemá ale žije s přítelkyní v jedné domácnosti i když tam není hlášen jako trvalý pobyt tak i tak můžou šáhnout i na jejich společný majetek a pak je na nich co prokážou co je vílučně její majetek a jeho. ale ty budeš mít zpět své alimenty. určitě to zkusit můžeš páč o nic nepřijdeš ba naopak můžeš získat. [/citamoc děkuji..... ale oni stjně nic nemají… bydlí v pronajatém bytě, kde k tomu i všechno dostali… mají jen jednu televizi, kterou už i tak mají exekučně zabavenou (mají tam nálepku) aspon jsem to viděla, když jsem tam naposledy byla ohledně malé… se domluvit… jediné co mají jsou pro děti hračky snadchtěla jsem se s ním domluvit i tak, že by mi nějakou dobu alimenty nedával, když mají krizi, ale brával by si malou co 14 dní na víkend a vždycky, když bych jí potřebovala něco koupit by mi na to prostě dal… jenže to ani tak nešlo, protože malá k nim chodit nechce a peníze mi i tak na nic nedával… takže ani tohle nepomohlo…
o.k. já to teda zkusím
díky
Tak takovej mám problém s bývalým manželem.Máme spolu syna 14 let a neplatil nikdy.Od rozvodu mi dluží 70000kč.Já ho teda udala,je po něm vyhlášeno celostátní pátrání už.A ejhle jak začal platit a splácet ten dluh.Sepsali jsme spolu směnku a trestní oznámení budu rušit,teda pokud to ještě půjde.I advokátka mi řekla,že je lepší směnka,než když ho zavřou,to z něj nedostanu nic.Tak uvidíme.
kamikaa píše:
Tak takovej mám problém s bývalým manželem.Máme spolu syna 14 let a neplatil nikdy.Od rozvodu mi dluží 70000kč.Já ho teda udala,je po něm vyhlášeno celostátní pátrání už.A ejhle jak začal platit a splácet ten dluh.Sepsali jsme spolu směnku a trestní oznámení budu rušit,teda pokud to ještě půjde.I advokátka mi řekla,že je lepší směnka,než když ho zavřou,to z něj nedostanu nic.Tak uvidíme.
ano právě, že je mi jasné, že když by ho zavřeli, tak mi to nebude k ničemu… takže jsem chtěla vědět, jestli to má vůbec cenu se nad tím pozastavovat… ale asi to zkusím nějak vymyslet ![]()
Ilča 6 píše:Alena17 píše:Děvče honem na policajty od loňské=ho roku platí zákon že ho musíte nahlásit na policii pro neplacení jinak se i vy dopouštíte tuším prestupku.kamošce tak dluží byvalí za 10 let aloni se to dozvěděla že tam musí tuším každý rok pokud neplatí
To je pěkná blbost.
no já bych ho udala, svoji vyživovací povinnost musí plnit, a že nemá z čeho? to si měl rozmyslet dřív, než si udělal další dvě, mně by tedy vadilo, že jiný děti živí a na moje peníze nemá, tebe se taky nikdo neptá, jestli máš peníze na uživení dcerky při dnešních cenách,aspon mu vznikne dluh oficiální cestou.