Neplatič alimentů - má cenu otce udávat?

45
28.1.12 11:19

neplatič alimentů - má cenu otce u

Potřebuju radu… S otcem mé dcery spolu nejsem… cca 4 roky… ted je malé pět let… Z počátku mi alimenty platil.. někdy opožděně, ale vždycky to šlo a alimenty jsem dostala… ALE teď má už 3 roky novou partnerku se kterou má dvě děti… Finančně se mají špatně, takže mi alimenty přestal dávat… i když jsem ho uháněla snad každý den, tak to bylo k ničemu… jednou za půl roku mi hodil např 1000, když měl atd… no dohromady mi už dluží cca 20 000 mám to zapsané. Mohla bych ho asi udat, ale vím, že i tak ty peníze od něj nedostanu… Takže se ptám… MÁ TO VŮBEC CENU HO UDÁVAT? Vůbec nic o tom nevím, tak se ptám, jesti s tím máte některá zkušenost a víte co a jak :-) moc děkuji za rady předem… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
124
28.1.12 11:22

můžeš žádat soudně o exekuci na plat a majetek a co jsem četla tak je to do měsíce vyřízené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
28.1.12 11:24
jakuk píše:
můžeš žádat soudně o exekuci na plat a majetek a co jsem četla tak je to do měsíce vyřízené.

no jooo, jenže on právě nemá žádný plat… není ani nikde vedený… prostě dělá jen nějaké fušky co já vím :nevim: to je právě ten problém… že mu jeho příjem nemůžu ani dokázat, když ho sem tam nějaký má :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
28.1.12 11:28

JJ, alimenty na dítě mají přednost před všemi ostatními dluhy. Strhává se to přímo z platu u zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
28.1.12 11:30

teď někdy v novinách bylo že pokavaď otec neplatí a má majetek tak se může dát exekuce i na majetek, jestli nemá ale žije s přítelkyní v jedné domácnosti i když tam není hlášen jako trvalý pobyt tak i tak můžou šáhnout i na jejich společný majetek a pak je na nich co prokážou co je vílučně její majetek a jeho. ale ty budeš mít zpět své alimenty. určitě to zkusit můžeš páč o nic nepřijdeš ba naopak můžeš získat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
28.1.12 11:31

Jestli nepracuje, tak nevadí - jednou třeba začene a pokud se tak stane, tak soud vyzve zaměstnavatele, aby mu dělali srážky ze mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.1.12 11:33
Alena17 píše:
Potřebuju radu… S otcem mé dcery spolu nejsem… cca 4 roky… ted je malé pět let… Z počátku mi alimenty platil.. někdy opožděně, ale vždycky to šlo a alimenty jsem dostala… ALE teď má už 3 roky novou partnerku se kterou má dvě děti… Finančně se mají špatně, takže mi alimenty přestal dávat… i když jsem ho uháněla snad každý den, tak to bylo k ničemu… jednou za půl roku mi hodil např 1000, když měl atd… no dohromady mi už dluží cca 20 000 mám to zapsané. Mohla bych ho asi udat, ale vím, že i tak ty peníze od něj nedostanu… Takže se ptám… MÁ TO VŮBEC CENU HO UDÁVAT? Vůbec nic o tom nevím, tak se ptám, jesti s tím máte některá zkušenost a víte co a jak :-) moc děkuji za rady předem… :mavam:
Děvče honem na policajty od loňské=ho roku platí zákon že ho musíte nahlásit na policii pro neplacení jinak se i vy dopouštíte tuším prestupku.kamošce tak dluží byvalí za 10 let aloni se to dozvěděla že tam musí tuším každý rok pokud neplatí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
28.1.12 11:35
jakuk píše:
teď někdy v novinách bylo že pokavaď otec neplatí a má majetek tak se může dát exekuce i na majetek, jestli nemá ale žije s přítelkyní v jedné domácnosti i když tam není hlášen jako trvalý pobyt tak i tak můžou šáhnout i na jejich společný majetek a pak je na nich co prokážou co je vílučně její majetek a jeho. ale ty budeš mít zpět své alimenty. určitě to zkusit můžeš páč o nic nepřijdeš ba naopak můžeš získat. [/cita

moc děkuji..... ale oni stjně nic nemají… bydlí v pronajatém bytě, kde k tomu i všechno dostali… mají jen jednu televizi, kterou už i tak mají exekučně zabavenou (mají tam nálepku) aspon jsem to viděla, když jsem tam naposledy byla ohledně malé… se domluvit… jediné co mají jsou pro děti hračky snad :roll: chtěla jsem se s ním domluvit i tak, že by mi nějakou dobu alimenty nedával, když mají krizi, ale brával by si malou co 14 dní na víkend a vždycky, když bych jí potřebovala něco koupit by mi na to prostě dal… jenže to ani tak nešlo, protože malá k nim chodit nechce a peníze mi i tak na nic nedával… takže ani tohle nepomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.1.12 11:36
Ilča 6 píše:
Alena17 píše:
Potřebuju radu… S otcem mé dcery spolu nejsem… cca 4 roky… ted je malé pět let… Z počátku mi alimenty platil.. někdy opožděně, ale vždycky to šlo a alimenty jsem dostala… ALE teď má už 3 roky novou partnerku se kterou má dvě děti… Finančně se mají špatně, takže mi alimenty přestal dávat… i když jsem ho uháněla snad každý den, tak to bylo k ničemu… jednou za půl roku mi hodil např 1000, když měl atd… no dohromady mi už dluží cca 20 000 mám to zapsané. Mohla bych ho asi udat, ale vím, že i tak ty peníze od něj nedostanu… Takže se ptám… MÁ TO VŮBEC CENU HO UDÁVAT? Vůbec nic o tom nevím, tak se ptám, jesti s tím máte některá zkušenost a víte co a jak :-) moc děkuji za rady předem… :mavam:
Děvče honem na policajty od loňské=ho roku platí zákon že ho musíte nahlásit na policii pro neplacení jinak se i vy dopouštíte tuším prestupku.kamošce tak dluží byvalí za 10 let aloni se to dozvěděla že tam musí tuším každý rok pokud neplatí
sem zapoměla pokud nejsou manželé a bydlí spolu tak jim exekutor sebere i postel
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.1.12 11:41
Alena17 píše:
jakuk píše:
teď někdy v novinách bylo že pokavaď otec neplatí a má majetek tak se může dát exekuce i na majetek, jestli nemá ale žije s přítelkyní v jedné domácnosti i když tam není hlášen jako trvalý pobyt tak i tak můžou šáhnout i na jejich společný majetek a pak je na nich co prokážou co je vílučně její majetek a jeho. ale ty budeš mít zpět své alimenty. určitě to zkusit můžeš páč o nic nepřijdeš ba naopak můžeš získat. [/citamoc děkuji..... ale oni stjně nic nemají… bydlí v pronajatém bytě, kde k tomu i všechno dostali… mají jen jednu televizi, kterou už i tak mají exekučně zabavenou (mají tam nálepku) aspon jsem to viděla, když jsem tam naposledy byla ohledně malé… se domluvit… jediné co mají jsou pro děti hračky snad :roll: chtěla jsem se s ním domluvit i tak, že by mi nějakou dobu alimenty nedával, když mají krizi, ale brával by si malou co 14 dní na víkend a vždycky, když bych jí potřebovala něco koupit by mi na to prostě dal… jenže to ani tak nešlo, protože malá k nim chodit nechce a peníze mi i tak na nic nedával… takže ani tohle nepomohlo…
To vubec nevadí že mají nalepku pošleš tam svího exekutora on si da požadavek k tomu co jim to zabavil před ním a počká si až doplatí a pak bude platit tvoje alimenty
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
28.1.12 11:45
Ilča 6 píše:
Alena17 píše:
jakuk píše:
teď někdy v novinách bylo že pokavaď otec neplatí a má majetek tak se může dát exekuce i na majetek, jestli nemá ale žije s přítelkyní v jedné domácnosti i když tam není hlášen jako trvalý pobyt tak i tak můžou šáhnout i na jejich společný majetek a pak je na nich co prokážou co je vílučně její majetek a jeho. ale ty budeš mít zpět své alimenty. určitě to zkusit můžeš páč o nic nepřijdeš ba naopak můžeš získat. [/citamoc děkuji..... ale oni stjně nic nemají… bydlí v pronajatém bytě, kde k tomu i všechno dostali… mají jen jednu televizi, kterou už i tak mají exekučně zabavenou (mají tam nálepku) aspon jsem to viděla, když jsem tam naposledy byla ohledně malé… se domluvit… jediné co mají jsou pro děti hračky snad :roll: chtěla jsem se s ním domluvit i tak, že by mi nějakou dobu alimenty nedával, když mají krizi, ale brával by si malou co 14 dní na víkend a vždycky, když bych jí potřebovala něco koupit by mi na to prostě dal… jenže to ani tak nešlo, protože malá k nim chodit nechce a peníze mi i tak na nic nedával… takže ani tohle nepomohlo…
To vubec nevadí že mají nalepku pošleš tam svího exekutora on si da požadavek k tomu co jim to zabavil před ním a počká si až doplatí a pak bude platit tvoje alimenty

o.k. já to teda zkusím :-) díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
28.1.12 11:47

Tak takovej mám problém s bývalým manželem.Máme spolu syna 14 let a neplatil nikdy.Od rozvodu mi dluží 70000kč.Já ho teda udala,je po něm vyhlášeno celostátní pátrání už.A ejhle jak začal platit a splácet ten dluh.Sepsali jsme spolu směnku a trestní oznámení budu rušit,teda pokud to ještě půjde.I advokátka mi řekla,že je lepší směnka,než když ho zavřou,to z něj nedostanu nic.Tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
28.1.12 11:52
kamikaa píše:
Tak takovej mám problém s bývalým manželem.Máme spolu syna 14 let a neplatil nikdy.Od rozvodu mi dluží 70000kč.Já ho teda udala,je po něm vyhlášeno celostátní pátrání už.A ejhle jak začal platit a splácet ten dluh.Sepsali jsme spolu směnku a trestní oznámení budu rušit,teda pokud to ještě půjde.I advokátka mi řekla,že je lepší směnka,než když ho zavřou,to z něj nedostanu nic.Tak uvidíme.

ano právě, že je mi jasné, že když by ho zavřeli, tak mi to nebude k ničemu… takže jsem chtěla vědět, jestli to má vůbec cenu se nad tím pozastavovat… ale asi to zkusím nějak vymyslet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
28.1.12 12:21
Ilča 6 píše:
Alena17 píše:

To je pěkná blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
28.1.12 12:31

no já bych ho udala, svoji vyživovací povinnost musí plnit, a že nemá z čeho? to si měl rozmyslet dřív, než si udělal další dvě, mně by tedy vadilo, že jiný děti živí a na moje peníze nemá, tebe se taky nikdo neptá, jestli máš peníze na uživení dcerky při dnešních cenách,aspon mu vznikne dluh oficiální cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí