Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bramburkaS.A píše:
ze prej maji doma zahradku a vse co potřebujou si vypestujou. tak to bylo psano k soudu
@bramburkaS.A píše:
ze prej maji doma zahradku a vse co potřebujou si vypestujou. tak to bylo psano k soudu
tak ať ti dlužnou část alimentů doveze v naturáliích - domácí brambory, vajíčka,… ![]()
No, trestní oznámení podat může, i když chlap sem tam něco zaplatí, je otázka, jak to policie vyřeší - mám pocit, že v různých městech k tomu přistupují různě
@bramburkaS.A píše:§ 196 Zanedbání povinné výživy
Ahoj. Potřebuju poradit. Nedávno soud určil byvalýmu alimenty ve výši 1800, k 5. dni v měsíci. Jenže on to posíla s mesíčním spožděním a podstatně nížší častku 600 kc. peníze mi mel poslat 5.7. a dnes je 1.8. a stale nic. soud byl v květnu. Jenže on se ted odvolal.(chce díte do peče) a píše k soudu že alimenty platí vcas, jen mene jelikož je to moc.zada o dceru, a kdyby mu to neproslo, tak aspon o snížení. Kdy ho mohu jit nahlasit, a kam? A jeste jedna otazka, soud neurčil navsetvy dcery, a jak mu ji mam casto davat. Musím mu dceru davat? je tam riziko že by dceru nevratil. Už jednou mi ji drzel(jeste pred soudem. drzel ji na slovensku) takže jsem mu ji jeste nedala. prisel dopis od soudu, jeho odvolaní a tam me dost pošpinuje se svojí matkou a ja nemam chut mu ji dat.
Pokud ti to není proti srsti, podala bych trestní oznámení. Minimálně bude mít oplétačky s policií. Nicméně může se zas hodně naštvat a dělat přes dítě problémy.
No je to strašnej dement. napsal, že kdyby holku vyhrál, tak po mě nebude chtít nic. delá jen zle. proběhli 4 soudy, museli nas vysetřit znalci z oboru psychologie a psychiatrie kdo z nás je vhodnější pro vychovu, a napsali že já. mam problemy psycicke( porucha osobnosti) a on se tím furt ohaní že pry je u me holka v ohrožení života atd. že ji biju, nedavam najist… no proste ze me dela monstrum, vydupal si abych mela dohled od socialky. jenze podle nej jsou vsichni na me strane, že prej podplaceny
to rekl soudkyni do očí. jen by me zajimalo, kdo to bude platit, když on se zas odvolava. ty znalci si celekem uctuji 23000 kc a soud teprve rozhodne kdo to bude platit :-/
@Tapeta píše: § 196 Zanedbání povinné výživy
(1) Kdo neplní, byť i z nedbalosti, svou zákonnou povinnost vyživovat nebo zaopatřovat jiného po dobu delší než čtyři měsíce, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok dvě léta.
(2) Kdo se úmyslně vyhýbá plnění své zákonné povinnosti vyživovat nebo zaopatřovat jiného po dobu delší než čtyři měsíce, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta na šest měsíců až tři léta.
(3) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán, vydá-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 oprávněnou osobu nebezpečí nouze. Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán,
a) vydá-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 oprávněnou osobu nebezpečí nouze, nebo
b) byl-li za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán.Pokud ti to není proti srsti, podala bych trestní oznámení. Minimálně bude mít oplétačky s policií. Nicméně může se zas hodně naštvat a dělat přes dítě problémy.
děkuji za informace, no myslím, že vetší naschvali už mi delat nemuže, takže jsem v klidu
Trosku bych to upresnila - tohle zneni je jeste z roku 2012 - nasledne byl vypusten odst. 3 písm b) a byly snizeny trestni sazby. Zejmena je vsak dulezite, ze organy cinne v trestnim rizeni nejsou onim rozsudkem civilniho soudu vazany - lidsky receno, pokud zasila alespon nejakou castku, ktera ramcove odpovida jeho prijmovym pomerum, tak to te trestnepravni roviny dosahovat nejspise nebude - tedy doporuceni zni postupovat spise cestou civilnepravniho vymahani pohledavky.
@bramburkaS.A píše:
děkuji za informace, no myslím, že vetší naschvali už mi delat nemuže, takže jsem v klidu
@Tapeta píše: § 196 Zanedbání povinné výživy
(1) Kdo neplní, byť i z nedbalosti, svou zákonnou povinnost vyživovat nebo zaopatřovat jiného po dobu delší než čtyři měsíce, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok dvě léta.
(2) Kdo se úmyslně vyhýbá plnění své zákonné povinnosti vyživovat nebo zaopatřovat jiného po dobu delší než čtyři měsíce, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta na šest měsíců až tři léta.
(3) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán, vydá-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 oprávněnou osobu nebezpečí nouze. Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán,
a) vydá-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 oprávněnou osobu nebezpečí nouze, nebo
b) byl-li za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán.Pokud ti to není proti srsti, podala bych trestní oznámení. Minimálně bude mít oplétačky s policií. Nicméně může se zas hodně naštvat a dělat přes dítě problémy.
@wendy pardon..kopirovala jsem z bussinesscentrum a v textu byla vyskrtana stará znění a sem se to okopírovali všechno.