Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky právě jsem se dočetla že Dne 1. ledna 2012 nabyl účinnosti zákon č. 472/2011 Sb., který je novelou školského zákona (zákona č. 561/2004 Sb.) a který upravuje právo dítěte být vzděláváno ve 2 základních školách souběžně za situace, kdy je ve střídavé výchově rodičů.
Máte s tím někdo zkušenosti? Navštěvuje vaše dítě také dvě školy a jak se k tomu staví soudy? Dík.
Nedovedu si predstavit, ze by dite navstevovalo dve skoly… skolku nebo jesle ano, ale dve skoly? pocitam, ze by v kazde skole jeli podle jinych pravidel a dite v tom melo jen gulas, pokud to zakonne jde, je to realne blbina… ![]()
soucasna vlada tvori samy pekny novy zakony
takovy jelita jako jsou tam ted,jsem nezazila
mmonica píše:
soucasna vlada tvori samy pekny novy zakonytakovy jelita jako jsou tam ted,jsem nezazila
souhlasim ![]()
Ahoj,
osobní zkušenost ne, zprostředkovanou ano - máma dělá výchovnou poradkyni na škole. Mají tam 3 děti se střídavou péčí. Dvě docházejí stále do této školy a zvládají v pohodě jak náplň učiva, tak relativně i situaci, ve které se ocitly - čili rozchod rodičů. Třetí pak střídá školy a je to fakt MAZEC!!! Už jen to, že se každý týden stěhuje 70 km je dost náročné a k tomu dvě školy, kde jsou v každé s učivem někde jinde a k tomu nulové zázemí co se týká stálých kamarádů, kteří jsou pro děcka MOC důležití (ač nám to nak nemusí připadat a můžeme si myslet, že nějaké to vyblbnutí se na hřišti někde s někým postačí).
No, tož je to stejně na vás, na rodičích. Ale zkuste i nějakou pedagogicko-psychologickou poradnu (nemyslím pro děcko, ale pro vás), kde již s těmito dětmi mívají zkušenosti a můžou vám poradit, jak se co nejlépe zařídit a jak nastavovat pravidla apod.
Co se týká soudů, nevím - ale zkus nějakého právníka, ta tisícovka za konzultaci se vyplatí.
No vzhledem k tomu,že má každá škola svůj vzdělávací program,jiné učebnice a jiné roční plány to je celkem síla,co zase vymysleli…
![]()
tyjo, tak to bych v životě nedovolila
Mladou máme ve střídavce, bydlíme od sebe 20km, chodí do stejné školy a má v tom guláš i tak. Jako že něco zapomene u u druhého rodiče a pod. Ale ještě střídat dvě školy, to bych jí teda neudělala. Jedna škola, to je to jediné, co je v jejím životě každý týden na svém místě
Já jsem teda i proti střídavé péči, hlavně mě o tom přesvědčil jeden psycholog co řekl, že je to to nejhorší co můžou rodiče pro děti udělat. Dítě potřebuje svůj koutek, svou postel, své místo u stolu a kde to má, když je každý týden nebo 14 dnů jinde. A střídat k tomu dvě školy tak to už mě přijde jako úplná blbina. Stačí si občas popovídat s dvěma stejně starými dětmi z různých škol, každé bere něco jiného, nějak jinak a jak se v tom pak má to dítě vyznat. V dnešní době, když si jede každá škola podle svého bych na něco takového nepřistoupila v žádném případě.