Rozvod a děti

49
27.1.12 18:19

rozvod a děti

Rozvádím se a manžel chce děti mít u sebe každých 14 dní na víkend. Dcera školková dělá strašné scény , že k němu nejde a syn se k ní přidá a hystericky řvou a visí na mně. Manžel se rozvádět nechce, a proto uplynulý půlrok , když si je bral, tak celou dobu jim vykládal blbosti, jak je maminka nechce, jak se jich potřebovala zbavit, aby mohla jet za nějakým chlapem, tahá je k baráku , aby se podívali jestli svítím a jsem doma, hledají s ním auto jestli parkuju nebo jsem někam jela, prostě psycho. Chce dosáhnout toho, abych se nerozvedla. Dcera už nechce chodit ani do školky,bojí se asi že ji opustím . Co mám dělat, nikdy se k nim nechoval hezky, děti byli vždycky upnuté na mě, ale já s něma nemůžu být nonstop? Jsem sobec, jak mi naznačují moji rodiče, trápím děti, protože se rozvádím nebo mě oni vydírají přes děti? Asi se brzo zblázním.

Příspěvek upraven 27.01.12 v 18:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.1.12 18:25

Hmm, moc nerozumím tomu, co chceš za radu? :nevim: A s kým by teda ty děti měly být, když ne s tebou jako matkou? 8o Je spousta matek, které nemají nikoho, komu by děti svěřily a musí s němi nonstop být… :roll:

• Citovat
  • Upravit
3379
27.1.12 19:21

Já bych zvolila rychlou cestou sociální pracovnici a vše ji vylíčila, přišla bych na úřad i s dětmi (vypadá to tak důvěryhodněji, že nejde o nějakou zášť vůči partnerovi,či naschvál, ale že jde o vážnou věc, na kterou trpí psychicky děti, atd..), děti na to lze doma připravit před dnem návštěvy. Tak bych začala já.

Kolik je dětem let, jestli to není tajné?

A člověk se nerozvádí jen tak ze svého rozmaru, že? Podpora v rodičích asi nic moc, co? :nevim: . Když už jde žena do rozvodového řízení a ví, co ji čeká (úřady, soud, právníci,…), tak to asi z rozmaru vážně nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
27.1.12 19:29

je to vůči dětem hodně špatné, že se vy rodiče nedokážete v klidu domluvit na rozchodu, když by proběhl v klidu, děti by to ani moc v tomhle věku neprožívaly. Jen je stresujete tím, jak se hádáte a jdete proti sobě. Měli byste se s mužem domluvit v klidu bez dětí, jak to prostě bude, pokud už s ním být nechceš, on by se s tím měl vyrovnat dospěle, a ne dělat naschvály a před dětma se k sobě chovat slušně a hlavně jim nic nevykládat! To, co dělá tvůj muž je neomluvitelné a dětem tím strašně ubližuje. Oni za to, že vy se nemůžete vystát nemůžou. Být tebou, tak s ním dám řeč, aby pochopil, že tím jak se chová jen škodí svým dětem. Přeju vám aby jste se rozešli pokud možno v klidu a děti tím netrpěly :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
27.1.12 19:33

a kde jsi v době ,když s nimi nejsi? Tedy když s nimi nemůžeš být nonstop? A proč se chceš rozvádět,když muž se tak razantně brání? Tedy jaký je problém vašeho manželství?

• Citovat
  • Upravit
31594
27.1.12 20:59

To je fakt tatíček k pohledání :pocitac: A to si jako myslí, že když se bude chovat takto, že se k němu vrátíš? 8o Jako říkat jim takové věci, to je fakt sobec, řeší si svůj problém přes ně a používá je jen k manipulaci :cert:
Já bych mu asi děti dávat nechtěla, pokud se k nim chová takto. A podala bych si nárh na úplné svěření do péče, zašla za dětským psychologem, aby si s nimi popovídal a udělal nějakou zprávu, ať to pak máš černé na bílém, co dělá.
Děti bych dala pak hlídat rodičům, pokud jsou toho schopné, chápu, že si potřebuješ odpočinout, přece se nemůže o děti stále starat jen jeden člověk a nemoct si vyrazit sama nikam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
28.1.12 16:26
Yvonne píše:
Já bych zvolila rychlou cestou sociální pracovnici a vše ji vylíčila, přišla bych na úřad i s dětmi (vypadá to tak důvěryhodněji, že nejde o nějakou zášť vůči partnerovi,či naschvál, ale že jde o vážnou věc, na kterou trpí psychicky děti, atd..), děti na to lze doma připravit před dnem návštěvy. Tak bych začala já.

Kolik je dětem let, jestli to není tajné?

A člověk se nerozvádí jen tak ze svého rozmaru, že? Podpora v rodičích asi nic moc, co? :nevim: . Když už jde žena do rozvodového řízení a ví, co ji čeká (úřady, soud, právníci,…), tak to asi z rozmaru vážně nedělá.

můj ex a celá jeho rodina si doteď myslí, že jsem se rozvedla, protože jsem „chtěla být zajímavá“ a abych mohla „ukazovat, jak jsem nezávislá na mužích jako moje rozvedená matka“…

takže bohužel si občas i dospělí lidé můžou myslet, že se rozvádíš z rozmaru :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.13 12:55

Ahoj, dnes mi manžel řekl, že se mnou končí. Žijeme spolu 6 let, ale pořád se náš vztah zhoršuje. Hrozně se změnil a já asi taky.Je mezi námi dost velký věkový rozdíl 10 let a on mě musí pořád nějak vychovávat. Neustále mu na mě něco vadí, většinu času je pořád v práci, ale když příjde domů, jsme spolu třeba hodinu, tak mi stačí 5 krát vynadat, chodí a vše po mě kontroluje, dokonce chce vidět i můj stav na účtu. Někdy dojde k nedorozumnění, že třeba něco špatně pochopí nebo já to špatně vysvětlím a okamžitě ho to strašně rozčílí, že prý mu lžu. Někdy je strašně vulgární vůči mě a to i na veřejnosti, někdy nevím jestli mám brečet…Máme spolem syna, ale ten spíše tíhne k otci, on s ním moc není, ale za to si ho kupuje, dostává od něj pořád nějaké dárky a to i docela drahé, já si to dovolit nemůžu, jelikož ze svého platu táhnu všechny složenky a jídlo. Navíc mi ještě kontroluje i účtenky atd. Řekl, že si malého vezme a já ať vypadnu z domu. Dům je jeho, dostal ho od rodičů ještě před manželstvím a věci co jsme koupily v manželstí moc není. Já nemám ani kam jít, rodiče nemám. Nevím jestli ho mám odprosit, vím že on je strašně arogantní, mají s jeho chováním problém i jeho spolupracovníci, ale on říká že je mu to jedno. Vím, že se tak žít nedá, ale nechci přijít o syna.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.13 14:34

Ahoj, pokud je situace taková jak píšeš, tak bych ti radila odejít. Máš práci a když ze svého platu hradíš všechny složenky a jídlo, tak by neměl být problém platit si pronájem.
Pokud syn tíhne víc k otci, tak by třeba stebou ani nechtěl jít. Píšeš, že sním moc otec není, tak jak se o něho chce starat potom sám. Víš nechala bych mu syna tak, jak si přeje. Víš oni tatínci kolikrát neví co všechno musí maminky pro děti dělat, že ta péče není jednoduchá. A on to pozná, že to není jen koupit dárek, že syn toho potřebuje mnohem víc. A uvidíš, že časem bude ještě chtít, aby sis syna vzala k sobě. Dítě není věc, ale závazek a spousta povinností a starostí. A i do budoucna, pokud bude chtít novou partnerku, tak se ještě rád syna „zbaví“. A ani teď o syna nepřijdeš, máš právo ho vídat, to ti zakázat nemůže a nevěřím, že by tě syn nechtěl vidět.
A prosim tě co to píšeš za blbosti odprosit manžela? Za co ho chceš odprosit?

• Citovat
  • Upravit
1
20.5.15 04:00

dusevni porucha manzela?

Pred par mesici jsem odesla od manzela s pulrocnim ditetem. Budu se rozvadet. Manzel mluvi o stridave peci. Coz me desi protoze on nebyl schopny a ochotny se starat o psa natoz o dite. Mimo jine to byl take duvod proc jsem odesla ze mi s ditetem nikdy nijak cele mesice nepomohl. Byl porad pryc, mel problemy i v praci a doma se jen valel a nehnul prstem…

Bohuzel mi az po rozvodu doslo ze manzel je psychopat. Na netu jsou urcite testy a vim ze to neni spolehlive urceni ale na nej to presne do pismene sedi. Muzu min s jistotou rict ze i kdyby psychopatem nebyl tak se jako psychopat chova.

Ted se zacinam desit dalsi veci. Vypada to ze to mozna neni vse a manzel mozna trpi dusevni poruchou. Uvedomila jsem si to s posledni navstevou kdy prijel za diterem kdy opet resil ze ho vsichni sleduji, ze jsem se na nej domluvila s lidmi z mesta a ze koho to dite porad vyhlizi(mysli si stale ze nekoho mam a porad na to narazi podobnymi poznamkami)… Ted resi ze mu nekdo zamerne poskodil auto. Toto resil jeste v dobe kdy jsem s nim byla. Porad daval opravovat auto ze nekdo mu vypustil brzdovou kapalinu, porad nejake poruchy treba 3× za tyden. obcas mel treba kvuli temto oroblemum i mensi nehody ke kterym ale nikoho neprivolal. V te dobe trvdil ze obcas kdyz byl sam vnoci v praci ze prijelo cerne auto zastavilo, a po chvili pozorovani odjelo pryc. Muz dosel k zaveru ze ho nekdo sleduje a zamerne mu poskozuje auto. 8o prislo mi to tehdy silene ale duverovala jsem mu :nevim:. Obcas rekl ze uz vi kdo a proc ho sleduje ame nikdy si neudelal cas aby mi to objasnil.

Ted kdyz vidim tu paranoiu jaka se projevuje ve vztahu ke me a k diteti vybavily se mi ruzne jeho podezreni z minulosti a zacinam se desit ze manzel ma mnohem tavaznejsi poruchu. Dnes prijel pry ze kdy se vratim do nasejo domu ze on uz tam nebude ze se nenecha zabit ze kazdy den mu nekdo neco provede na autu. (v minulosti se mu stavaly podivne veci, prisel treba domu pozde v noci ze pry ho nekdo zmlatil, ze v praci pristihl zlodeje ktery se tam vloupal-a to prosim 3× za mesic. Verim ze neco z toho mohla byt pravda ale ted uz si nejsem vubec jista.

V rodine dusevni poruchy maji. Jeho teta (sestra matky) byla pry paranoidni blazen a zije buhvi kde.

Vse tacalo po narozeni ditete, v cca 30letech veku manzela.

Mohe otazka tedy zni. Mate nekdo zkusenost se soudnimi psychologickyni posudky? Mam strach manhelovi dceru sverit samotnou, nikdy o ni ani nepecoval ale ted se opravdu bojim kdyz vidim jak nelogicky manzel jedna.
Muzu zadat o nejake vysetreni a ma to vubec smysl? Jakto probiha? Mam opravdu velke obavy o nase dite. Nechci jim branit v kontaktu jen se bojim nechat je osamote a jednou treba na vikendy ci stridavou peci to uz vubec ne! Prijde mi ze se manzeluv stav stale zhorsuje. Casto si mluvi sam pro sebe… I znami mi rikaji ze se chova divne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.25 05:21

Po 20 letech konec

Partner my oznámil že by chtěl odejít od rodiny ( já a dcera 15) že už poslední rok necítí z mé strany žádný cit. Vyčítá mi že s sním nespím každý den (někdy nemám chuť, někdy nemůžu, dělám na směny tak jsem taky unavená práce kolem domácnosti, kroužky a sportovní aktivity ). Dobře tak byla trošku scéna, ale hlavně kvůli dceři, chápu že už je velká znamená to že nemá nárok na celou rodinu navíc nastupuje od září na SŚ. Když odejde zvládnu to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1041
30.5.25 07:07
@Stará holka píše: Více

Ahoj,
urcite to zvladnes a dcera taky. To, ze ji je 15 let neznamena, ze nema narok na celou rodinu. Ale kdyz pujdete od sebem, rodice tim neztrati. Samozrejme, ze ji to zasahne, ale zvladne to a ty taky. Nema manzel milenku, kdyz chce takhle najednou odchazet, spis nez problem resit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33658
30.5.25 07:25
@Stará holka píše: Více

Proč bys to nezvládla? Chlap doma nic nedělá? Dcera taky ne? Už je fakt velká, tak snad nemusí být vše jen na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí