Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla bych se zeptat, oba s manželem se chceme rozvést, nemáme žádné dítě.. Bohužel nebo bohudík? ne nám to po třech letech stále nevede. Párkrát jsem manžela bohužel podvedla a už se vztah nedá dát dohromady, chápu, že mi nevěří, má otevřená hesla všude, všude, kamkoliv má oteevřený přístup… Ale pořád se hádáme, nemáme společná témata… Ják mám postupovat? Vůbec nevím co pro rozvod udělat, kam jít, co sepsat? Děkuju.. ![]()
Já šla za právníkem..ten sepsal žádost a pak jsem jí odnesla na soud a zaplatila 1000 polatek,ale je to už dost dlouho.Neměli jsme děti a byli finančně vyrovnaní a nedělai jsme si nascháli takže pak samotný rozvod byl jen formalita i když nepříjemná ![]()
Za právníkem nemusíš,zbytečná ztráta peněz. Sepiš si podle vzoru,napiš,že spolu intimně nežijete více,než půl roku,že pro opakované nevěry z tvé strany došlo k odcizení,důležité je majetkové vyrovnání. Hlavně se dohodněte na majetku,napište to apak to dolož spolu s žádostí o rozvod. O to to bude rychlejší a bez problémů.
Musíš mít vyplněný souhlas, že oba souhlasíte s rozvodem, což je něco jako rozvodová smlouva, pak smlouva o vypořádání majetku. Může být součástí rozvodové smlouvy. Všechno ověřit notářem, nebo stačí na poště… tedy podpisy a koupie. Pak odnést na příslušný soud, kolek stojí teď myslím 3000,–, zvýšily se poplatky. Ale tím si nejsem moc jistá.
Vzory rozvodových smluv najdeš na netu, je jich dost. Napsala jsem ji sama, odnesla na soud a do 6 týdnů přišel papír o rozvodu. S tím pak musíš znovu na soud, ale jen pro potvrzení, že nabyl právní moci, na odvolání je tam cca 14 dní. Není to nic složitého, spíš to stojí čas.
Berrry4: ani tam nemusí psát ty nevěry, stačí, že spolu nežijí intimně, ale je dobré napsat, že i mimo přes 6 měsíců. Např. uvést jiné, přechodné bydliště. A že došlo k odcizení. Jakmile nejsou děti a je tam dohoda o vypořádání majetku, soudu je jedno, proč se rozchází.
Jinak souhlasím, škoda peněz za právníka.
berry4 píše:Já musela,prootže se žádalo zároven o urychlení rozvodu kvůli mé neplodnosti a musela dokládat ještě papíry od lékařů a nějak jsem neměla náladu se s tím piplat.Ale právník nebyl drahý tedy tenkrát..platila jsem 1000.Jinak mě zpráva od lékaře pomohla a byla jsem rozvedená po 5měsících..jinak tady lidi čekají i 5 let
Za právníkem nemusíš,zbytečná ztráta peněz. Sepiš si podle vzoru,napiš,že spolu intimně nežijete více,než půl roku,že pro opakované nevěry z tvé strany došlo k odcizení,důležité je majetkové vyrovnání. Hlavně se dohodněte na majetku,napište to apak to dolož spolu s žádostí o rozvod. O to to bude rychlejší a bez problémů.
taky pravda,ty nevěry doslova tam být nemusí,důležité je to odcizení a absence sx s manžou min. 6 měs.Jinak jak holky píšete,já se rozváděla naposled před 11 ti lety,člověk zapomene
![]()
berry4 píše:já tam taky psala o odcizení..tohle se tam asi nemusí..to asi dělají Ti boháči co je chtějí oškubat ženušky a mají smlouvy.No u mě je to už taky asi 12 let nebo možná i víctaky pravda,ty nevěry doslova tam být nemusí,důležité je to odcizení a absence sx s manžou min. 6 měs.Jinak jak holky píšete,já se rozváděla naposled před 11 ti lety,člověk zapomene
![]()
Myslím, že tam nestačí už jen absence sexu, ale i to, že spolu nesdílejí min. půl roku společnou domácnost. Nezjišťují, jestli to tak opravdu je, napsala jsem tam, že manžel bydlí od toho a toho jinde a bylo. A že tam bydlel teprve měsíc, bylo všem jedno.
denisa 76 píše:berry4 píše:Já musela,prootže se žádalo zároven o urychlení rozvodu kvůli mé neplodnosti a musela dokládat ještě papíry od lékařů a nějak jsem neměla náladu se s tím piplat.Ale právník nebyl drahý tedy tenkrát..platila jsem 1000.Jinak mě zpráva od lékaře pomohla a byla jsem rozvedená po 5měsících..jinak tady lidi čekají i 5 let
Za právníkem nemusíš,zbytečná ztráta peněz. Sepiš si podle vzoru,napiš,že spolu intimně nežijete více,než půl roku,že pro opakované nevěry z tvé strany došlo k odcizení,důležité je majetkové vyrovnání. Hlavně se dohodněte na majetku,napište to apak to dolož spolu s žádostí o rozvod. O to to bude rychlejší a bez problémů.![]()
![]()
![]()
To jo, když se nedomluví, ale pokud chtějí oba, tak „obálková metoda“ trvá max. dva měsíce. Jde jen o to se domluvit, kdo kde bude bydlet, čí je křeslo atd. A že oba s rozvodem souhlasí, pokud ne, pak se to táhne, i když děti nejsou.
jj asi je nejlepší dohoda a nervou se..obálky určitě..ty fungují všude
![]()
denisa 76 píše:
jj asi je nejlepší dohoda a nervou se..obálky určitě..ty fungují všude![]()
![]()
Nemyslela jsem úplatek, prostě to odneseš a do dvou měsíců ti přijde rozsudek. To je obálková metoda. K soudci se vůbec nedostaneš, tohle je bez soudního řízení. Oni jen přečtou lejstra, odškrtnou si, že jsi splnila zákonné podmínky pro tento typ rozvodu a je to. Nic víc. Pak jen obálka se zeleným pruhem…
Anonymní píše:jj..ale i tyhle obálky určo existují..mě stačí co člověk vidí v telce a co potom co nevidí..viz Mrázek a spoldenisa 76 píše:Nemyslela jsem úplatek, prostě to odneseš a do dvou měsíců ti přijde rozsudek. To je obálková metoda. K soudci se vůbec nedostaneš, tohle je bez soudního řízení. Oni jen přečtou lejstra, odškrtnou si, že jsi splnila zákonné podmínky pro tento typ rozvodu a je to. Nic víc. Pak jen obálka se zeleným pruhem…
![]()
Anonymní píše:jinak tohle vůbec neznámdenisa 76 píše:Nemyslela jsem úplatek, prostě to odneseš a do dvou měsíců ti přijde rozsudek. To je obálková metoda. K soudci se vůbec nedostaneš, tohle je bez soudního řízení. Oni jen přečtou lejstra, odškrtnou si, že jsi splnila zákonné podmínky pro tento typ rozvodu a je to. Nic víc. Pak jen obálka se zeleným pruhem…
![]()