Rozvod bez dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.1.12 17:09

No, tahle forma není zrovna nejstarší, ale trvá, myslím, tak tři roky. Na webu o tom je dost. Když se dva domluví, všechno podepíšou, nejsou děti atd., tak je to nejrychlejší a nejjednodušší způsob.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.12 17:11
denisa 76 píše:
Anonymní píše:
denisa 76 píše:
jj asi je nejlepší dohoda a nervou se..obálky určitě..ty fungují všude :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nemyslela jsem úplatek, prostě to odneseš a do dvou měsíců ti přijde rozsudek. To je obálková metoda. K soudci se vůbec nedostaneš, tohle je bez soudního řízení. Oni jen přečtou lejstra, odškrtnou si, že jsi splnila zákonné podmínky pro tento typ rozvodu a je to. Nic víc. Pak jen obálka se zeleným pruhem…
jj..ale i tyhle obálky určo existují..mě stačí co člověk vidí v telce a co potom co nevidí..viz Mrázek a spol :jazyk: :palec:

To asi ano, ale když nevíš, kam tě přidělí a ke komu… navíc tady v Praze jsem to donesla na podatelnu, dala tam razítko, mně potvrzení a šla jsem. Otázka 5 minut. A samozřejmě ceny kolku. :)

• Citovat
  • Upravit
2494
28.1.12 17:34

.

Příspěvek upraven 29.01.12 v 12:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.12 17:42

Přímo se to jmenuje rozvod dohodou.

Např.: http://www.zenyprozeny.cz/…ntni-reseni/
http://www.rozveduse.cz/…od-dohodou-/

atd. na webu toho je…
a vím to z vlastní zkušenosti.

a je to bez úplatku, proč bych měla platit něco navíc, když zaplatím poplatek. Vlastně mě ani nenapadlo, že bych měla někomu něco dávat. :lol:
Navíc tenhle typ rozvodu je tak jednoduchý, že to opravdu zvládne napsat každý… i tu žalobu o rozvodu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.12 17:48

Výhoda prostě je, že si všechno člověk udělá sám a zadarmo. Nevím, kolik se platí právníkovi, ale v dnešní době to nebude 500,–. A vzorů na webu je x, stačí jich pár přečíst, vytvořit si vlatní dle své situace. Pak jen na poštu dotáhnout manžela, aby úředník potvrdil pravost podpisů (cca za 1 podpis 30 Kč, ale to si už nepamatuju, jestli to není za oba). No a ten kolek. Před dvěma lety to byla tisícovka, teď to navýšili.

• Citovat
  • Upravit
9
28.1.12 19:34

Ve středu přítel dával také k soudu papíry na rozvod dohodou-ověření podpisu (jednoho)-30 Kč, to samé ověrená kopie oddacího listu a kolek 2000 Kč.

Žaloba o rozvod + souhlas s rozvodem 2× (každý papír orazítkovali a jednu žalobu + souhlas mu vrátili) a nechali si 3× vyrovnání SJM (všechny byly originály s ověřenými podpisy obou stran)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
28.1.12 19:36

právě jsem se tak rozvedla. doporučuje se rovnou u soudu, po vynesení rozsudku, vzdát práva na odvolání - oba, to pak máte šanci, že papír i s razítkem o nabytí právní moci dostanete klidně i do 3 dní od stání. a když vám nebude tahle možnost nabídnuta, jako nám, je to pochybení soudu! takže se určitě ozvat, že to chcete.

časově - na začátku září šly papíry k soudu, na konci listopadu stání, 3.1. doručení rozsudku, 5.2. nabyde právní moci (pokud se nikdo neodvolá). bohužel nám právě soudkyně pochybyla a nenabídla možnost se vzdát, jinak by už bylo všecko vyřešený. ale hádejte se s nima, když se obratem musíte zase vdát, abyste se nesoudili o dítko s ex :/ takže držíme hubu a čekáme na 5týho února, aby to bylo už konečně za náma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
29.1.12 08:17

ahoj, my jsme byli v podobné situaci. Žádost o rozvod jsme si napsali sami. Jenže jsme to poslali ke špatnému soudu (dle mého trvalého bydliště), to bylo v říjnu, až v lednu se obtěžovali mi oznámit, že spadáme pod soud podle skutečného bydliště…a předvolání přišlo až na duben!normálně k soudu (a to jsem doufala, že se to prostě vyřídí bez toho..)ale tam už to byla rychlovka, vzdali jsme se práv na odvolání…pak mi ten rozsudek zašantročila pošta…prostě jsem si to vyžrala až do konce… :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.12 12:56

Tak to jsem asi měla štěstí, je pravda, že jsem si všechno ověřovala atd., ale i se sepsáním žaloby, vyřízením podpisů atd. a rovnou papírem od soudu, že jsme rozvedení, to trvalo necelé dva měsíce, až jsem byla překvapená. Pak jsem už jen jela okolo a nechala si lejstro potvrdit, že se neodvolávám a že nabývá právní moci.
Soudkyni jsem ani okem nezahlídla, všechno šlo úplně samo, jelikož jsme se dohodli, tak jsme stání ani neměli.

Bohužel v našem státě úřední šimel řechtá, takže chybiček se může najít x, a to někdy úplné blbosti.

• Citovat
  • Upravit
4275
29.1.12 14:09
Anonymní píše:
Tak to jsem asi měla štěstí, je pravda, že jsem si všechno ověřovala atd., ale i se sepsáním žaloby, vyřízením podpisů atd. a rovnou papírem od soudu, že jsme rozvedení, to trvalo necelé dva měsíce, až jsem byla překvapená. Pak jsem už jen jela okolo a nechala si lejstro potvrdit, že se neodvolávám a že nabývá právní moci.
Soudkyni jsem ani okem nezahlídla, všechno šlo úplně samo, jelikož jsme se dohodli, tak jsme stání ani neměli.Bohužel v našem státě úřední šimel řechtá, takže chybiček se může najít x, a to někdy úplné blbosti.

my jsme se sice dohodli, ale stání být muselo. asi tu něco nechápu…ale jakoby to bylo v čr poprvý, že „jiný kraj jiný mrav“. podle zákona se prý totiž musí soud nejdříve pokusit o náprvau manželství a teprve až oba potvrdíte, že i tak si myslíte, že je nenapravitelně rozvráceno, teprve pak vás může rozvést. aspoň tedy brno-venkov tak funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.12 15:12

Nemusí stání proběhnout , pokud

1. manželé spolu nesdílejí domácnosti minimálně 6 měsíců

b) oba s rozvodem souhlasí
c) mají vyřešené majetkové záležitosti
d) buď nemají děti a nebo jsou domluveni o péči a opět je to v rozvodové smlouvě
e) a manželství bylo delší než jeden rok.

Pak soud nic dohromady nedává, takže ani neproběhne přelíčení.
Je to tzv. rozvod dohodou.

• Citovat
  • Upravit
4275
29.1.12 15:50
Anonymní píše:
Nemusí stání proběhnout , pokud

d) buď nemají děti a nebo jsou domluveni o péči a opět je to v rozvodové smlouvě

však vím, tak jsme to měli. ale stání muselo proběhnout a to dokonce za přítomnosti obou(!) jinak se to bere jako že ten, co nedošel, s rozvodem nesouhlasí. papíry a všecko okolo mi řešila kamarádka právnička, která to dělá celej život, tak u ní pochybení nehledám. spíš paní soudkyně, která ani neví, co je její povinnost, tam bych viděla chybu :/ nám prostě přišlo předvolání s tím, že pokud tam oba osobně nedojdem, tak se řízení o rozvodu dohodou zastavuje, takže by to opravdu bez stání nešlo

ještěže už je to za mnou, ještě týden a bude i štempl. a pak už se s tím nehodlám rozčilovat…ale je to fakt na zabití, ty „ouřady“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
29.1.12 15:51
PjckjsANEBjája píše:
Anonymní píše:
Nemusí stání proběhnout , pokud

však vím, tak jsme to měli. ale stání muselo proběhnout a to dokonce za přítomnosti obou(!) jinak se to bere jako že ten, co nedošel, s rozvodem nesouhlasí. papíry a všecko okolo mi řešila kamarádka právnička, která to dělá celej život, tak u ní pochybení nehledám. spíš paní soudkyně, která ani neví, co je její povinnost, tam bych viděla chybu :/ nám prostě přišlo předvolání s tím, že pokud tam oba osobně nedojdem, tak se řízení o rozvodu dohodou zastavuje, takže by to opravdu bez stání nešlo

ještěže už je to za mnou, ještě týden a bude i štempl. a pak už se s tím nehodlám rozčilovat…ale je to fakt na zabití, ty „ouřady“

vím jakože vím, co je to rozvod dohodou. o tom, že u něj stání nemusí proběhnout, to očividně nevím a soud pro brno-venkov taky ne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.12 16:14

Možná to bylo proto, že jste měli děti. My je neměli. Jinak nevím, proč by to nešlo, opravdu jsem za šest týdnů byla rozvedená bez zbytečných průtahů.
Nechápu :nevim: .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.12 16:15

Taky záleží, kdy to bylo… ono to takhle funguje, co aspoň vím, tak dva, tři roky. :think: ale můžu se plést.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky