Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
PLatila jsem je ty plenky, jinak vše - knihy, hračky, oblečení platíme napůl. Na společnou kasu bohužel nepřistoupil (aby mi prý jednou nemusel vysvětlovat, proč si kupuje výfuky za 5 tisíc - hm, vím, sobecký), i když já bych samozřejmě ráda, jsem na tom fin. bita …
Zakladatelka
sophinka píše:Anonymní píše:ber to jen jako zvědavý dotaz prosím ,doufám,že to tebe ani nikoho jiného neurazí
Finanční krizovka trochu je, ale ne dlouhodobá, zdědil jsme byt, který se snaží prodat - musí tam platit nájem - ale až se prodá, peníze se mu všechny vrátí, bude to ok - to je otázka asi půl roku …
Jinak jedem přesně napůl, takže jemu zbyde dost peněz, mě už moc ne …
Na sobě podle mě zrovna nešetří, nakupuje díly na motorku - veterána, to je každou chvíli, někdy i docela větší položky … Dětství měl normální. On má představu, že když dětem před 100 lety stačili dvě hračky, tak že tomu našemu budou stačit taky.Zakladatelka
jste manželé,nebo partneři,máte spolu dítě,bydlíte spolu. Příjmy a výdaje od sebe ale máte odděleny já svůj píseček a ty tvůj píseček? A to ti platí na dítě ,,alimenty,, nebo jak? A když to tedy kupuješ ze svého tak proč remcá? Jsou to tvoje peníze,ne?
sophinka píše:
jo a ještě přímo k dotazu : není podstatné kde nakupuješ ale kolikjestli máš pro dítě 30 triček,20 mikin a 5 bundiček tak je to přehnané
Jednu bundu na zimu, troje kalhoty na ven, 5 mikin atd … Jenže od dvou let nebudeme mít žádný oblečení, takže nakupuju to větší, on to nechápe, když malej zatím toho má dost … jenže pak nebude mít nic …
Zakladatelka
Zakladatelko-to že jedete na půl není spravedlivéNastavte jiná pravidla.Třeba že každý dáte do společné kasy určitá procenta z příjmu-tzn. každý dle svých možností.Pokud ty budeš mít příjem třeba 8 tisíc,on 15,tak tím že každý dáte polovinu si na tom hodně bita.A ještě tě bude něco vyčítat?To není ideální stav,zkus zapracovat na změnách.
taky mě příjde divný že hrabete každej na svím písečku,tak jednou žijete spolu mate společný dítě tak je i společná kasa.......ja bych mu kte motorce taky brzo něco řekla...... ![]()
A pro zvědavost, zdá se vám hodně za tři lidi průměrně i s jídlem, drogerií, lékárnou, oblečením, hračkama, knížkama apod pro malého, s vodou, elektrikou (nájem ne, jsme v rodinném domku) za měsíc průměrně 6000 Kč přemrštěně hodně?
Zakladatelka
A jak plattite najem taky na pul??
Mame spolecnou kasu.Pokud ma pocit ze by jsi mu vycitala tak penize na vyfuk si dava bokem.A nebo at ti neco prispeje.
Anonymní píše:
A pro zvědavost, zdá se vám hodně za tři lidi průměrně i s jídlem, drogerií, lékárnou, oblečením, hračkama, knížkama apod pro malého, s vodou, elektrikou (nájem ne, jsme v rodinném domku) za měsíc průměrně 6000 Kč přemrštěně hodně?Zakladatelka
Pokud kazdy davate tri tisice tak je to hodne malo.Pokud kazdy 6 tak je to primerene.
lasička1 píše:
Zakladatelko-to že jedete na půl není spravedlivéNastavte jiná pravidla.Třeba že každý dáte do společné kasy určitá procenta z příjmu-tzn. každý dle svých možností.Pokud ty budeš mít příjem třeba 8 tisíc,on 15,tak tím že každý dáte polovinu si na tom hodně bita.A ještě tě bude něco vyčítat?To není ideální stav,zkus zapracovat na změnách.
ANo, tohle se mi zdá spravedlivé.
Půl napůl bych to viděla jen pokud oba chodíte do práce a oba se staráte o domácnost a děti stejnou měrou.
My teda taky jeli vždy napůl, tudíž divné mi to nepřijde,ale musí být rovné podmínky. Co jsem na MD, tak už to tak nějak nepočítáme, přítel teda jo, nějakým záhadným způsobem zpětně co jako platil on a co jako já
ale jestli na mě vybafne, že mu dlužím třeba půl mega za ty roky, tak dostane leda na budku a on to ví
![]()
Anonymní píše:
A pro zvědavost, zdá se vám hodně za tři lidi průměrně i s jídlem, drogerií, lékárnou, oblečením, hračkama, knížkama apod pro malého, s vodou, elektrikou (nájem ne, jsme v rodinném domku) za měsíc průměrně 6000 Kč přemrštěně hodně?Zakladatelka
Jestli 6 celkem za to všechno, co píšeš, tak je to dost málo, jestli celkem utratíte 12 tis, tak to už je OK - nic přemrštěného ale, když je v tom i inkaso.
No to snad nemysli vazne!!!
Na sobe nesetri a pro dite je to skoda!!! No tezko radit, ale pro me je nepristupna vubec varianta mit dite, tedy skoro dve a mit rozdelenou kasu. A jeste nejake platit na pul. Chlap je zivitel rodiny, tak at se podle toho chova!!! Vim, ze s nim asi tezko hnes, ale tohle je sileny. A nebudu psat, ze bych mu mesic ukazala, jak je treba nakupovat, to by urcite zesedivel!
No, max 8000,– (to spíš ani ne) za oba dohromady (jediné co, tak topíme krb. kamnama, dříví zadarmo, takže topení v tom není). No nic, to je jedno, prostě strašně rozhazuju a on chudáček asi na to nemá dát 4000,– za měsíc … Tohle asi nemá smysl řešit, stejně si to udělám po svym, protože já se mu nebudu zpovídat, zda kupuju jedno nebo dvě trička … krom toho, koupit si něco na sebe - hm, tak to musim hodně přemýšlet a dávat bokem, takže mi může … ![]()
Zakladatelka
Janinna23 píše:
Z toho se nenervuj, nožky na stůl a klídekTen můj má naštěstí pro nakupování stejnou nadšenost jako já
Ty se Janinko mááááš.
Závidím… ![]()
Ja si teda vubec nedovedu predstavit, ze nekdo takto muze zit. U nas je naprosta samozrejmost, ze chlap je zivitel rodiny, a je jeho vizitkou, jak rodina zije.
Ja jsem doma s detmi a nepobiram vubec nic (jsme v Anglii), takze manzel financuje uplne vsechno, a jeste je rad, ze obstaram vsechny nakupy na deti, kdyz jim koupim neco hezkyho, nebo kdyz koupim neco hezkyho sobe… ![]()
Gina108 píše:Anonymní píše:Tak motorka by bylo to první, co bych mu vomlátila vo hubu.
Finanční krizovka trochu je, ale ne dlouhodobá, zdědil jsme byt, který se snaží prodat - musí tam platit nájem - ale až se prodá, peníze se mu všechny vrátí, bude to ok - to je otázka asi půl roku …
Jinak jedem přesně napůl, takže jemu zbyde dost peněz, mě už moc ne …
Na sobě podle mě zrovna nešetří, nakupuje díly na motorku - veterána, to je každou chvíli, někdy i docela větší položky … Dětství měl normální. On má představu, že když dětem před 100 lety stačili dvě hračky, tak že tomu našemu budou stačit taky.ZakladatelkaJako ať si kupuje, ale až potom, co nakoupí děcku.
To já taky a rovnou bych jí prodala, aby bylo na věci pro dítě ![]()
jo a ještě přímo k dotazu : není podstatné kde nakupuješ ale kolik
jestli máš pro dítě 30 triček,20 mikin a 5 bundiček tak je to přehnané