Psi v posteli?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39588
10.6.22 19:43
@Matt 02 píše:
U nás je změna od té doby a už dobrých čtvrt roku v posteli nespí :lol:. Ale asi to neseme hůře než oni, takže pohoda ;).

A věříš, že to fakt chápu? ;)
Mmch - pokud se nepletu, čekáte rodinku, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24783
10.6.22 20:02

Zakladatelko, děláš to správně :potlesk:

a já to dělám celý život blbě a nesprávně, ale toho psa prostě miluju a beru jako člena, takže ano - občas si do mé postele skočí (manželovu stranu nesmí- on to nesnáší-veterinární technik milující zvířata mmch..)… jorka spávala se mnou..
retrívr jen občas..
bezďák (10kg) půl na půl, někdy si zaleze jen do mých nohou nebo pod mou postel..
Samozřejmě, že hygienicky i chovatelsky správně je, že tam pes nemá co dělat

Mé srdce mluví jinak a dělám to tak, jak to cítím a každému je po tom prd :mrgreen: leč převlíkat obden třeba po vlkodavovi bych fakt nechtěla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
10.6.22 20:28

Se mnou psi spi, spim s nimi cely zivot :mrgreen: Spi i s detmi, pres noc ne, to spi hlavne s nami, ale pokud si jdou pres den lehnout nebo spi delsi dobu nez my, tak si za nima chodi nekdy lehnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39588
11.6.22 07:59

No páni, to je psí bydleníčko, co? ;) Jsem na to narazila, tak to se zalíbením prohlížím. ;)
Ale taky si říkám…co někteří pro ně vymyslí a vytvoří :potlesk:,a jiní psí chudáci jsou třeba pořízeni spíš místo pohybového čidla na dvorek. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
11.6.22 08:06
@Žirafa 69 píše:
A věříš, že to fakt chápu? ;)
Mmch - pokud se nepletu, čekáte rodinku, nebo ne?

Už máme, tak právě proto. Jinak by tam spali dál, ale kvůli malému jsme to na čas změnili. Čistě proto, že jsou velcí, občas hodí ze spaní packou atd a my se bojíme. Ale jednou se tam zase vrátí :lol:. Jsme na to zvyklí :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
11.6.22 08:14
@Awika píše:
Ahoj všichni. :)

Obracím se na vás, protože mě zajímá váš názor. Klidně se mohou zapojit i ti, co psa nemají, zajímají mě všechny názory bez rozdílu. :)

Jsem majitelka dvou velkých fen, každá má cca 30 kg. (Jsou i větší obři, ale pořád je to dost.)

Jde o plemeno považované spíše za agresivnější, zastávám ale názor, že zlého psa dělá zlá výchova. Fenky jsou čistotné vychované, poslušné a agresivní nejsou ani za mák. Dost pohybu, kvalitní žrádlo, péče a láska… ale mají pevně nastavené hranice, respektují mně jako paničku a dobře vědí, co si nesmí dovolit.

Neustále ale poslouchám, hlavně od rodiny, ale i od dalších známých, co jsem to proboha za tyrana, když „CHUDÁK PES NESMÍ DO POSTELE.“ Vyloženě týrané zvíře, opuštěné a nebohé. Nejlíp by mi je obě měli sebrat, jestli s nima okamžitě nezačnu spát pod peřinou.

Ačkoliv jim před vstupem domů otírám tlapy a dost uklízím a vyčesávám, prostě z nich létají chlupy a tak a bordel v posteli mi prostě vadí. Mají vlastní pelech, spát na gauči je dovoleno, ale postel prostě ne. Děti zatím nemám, takže nehrozí, že by ho třeba ve spánku omylem koply nebo tak, kdyby v noci chtělo spát s mámou. 😆

Poslouchám to zejména od majitelů yorkshirů a jezevčíků, což je samozřejmostí kapku rozdíl, poskládat se se dvěma obrama do postele, vs. malý bígl.

Partnerka toto neřeší, nechala rozhodnout mě. Asi by jí to nevadilo, ale rezolutní „NE“ přišlo z mé strany a přítelkyně to respektuje.

Co myslíte vy? Jo? Ne?

Stejně je do postele nepustím, ale zajímá mě váš pohled na věc. Jsem fakt tak špatná panička pro psa?

:nevim:

Měli jsme fenku 25 kg a u nás měla dovoleno chodit do postele. Využívala toho zřídka. Většinou jen v zimě, se přišla zahřát, v létě chodila spát vedle postele, protože v ložnici je nejmenší teplo. Já jsem proti tomu, aby spala v posteli nebyla, protože mě vždy hezky hřála, ale je to věc každého. Jako týrání psa bych považovala, kdyby byl zavřený venku v kotci, určitě ne to, že ho pustíš pouze na gauč, ale už ne do postele. Ono mít tam 2 30 kg psi by nebylo úplně super, už by začal být problém, kam se vejde páneček, ten by asi brzo skončil na tom gauči. U nás se spíš hodně lidí divilo, že máme tak velkého psa doma a ne na zahradě. Proti yorkshirovi je setr velký pes. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
11.6.22 08:15
@Matt 02 píše:
Už máme, tak právě proto. Jinak by tam spali dál, ale kvůli malému jsme to na čas změnili. Čistě proto, že jsou velcí, občas hodí ze spaní packou atd a my se bojíme. Ale jednou se tam zase vrátí :lol:. Jsme na to zvyklí :mrgreen:.

U nás se v době, kdy byly v posteli děti naučila fenka, že spí na druhé straně než dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39588
@Matt 02 píše:
Už máme, tak právě proto. Jinak by tam spali dál, ale kvůli malému jsme to na čas změnili. Čistě proto, že jsou velcí, občas hodí ze spaní packou atd a my se bojíme. Ale jednou se tam zase vrátí :lol:. Jsme na to zvyklí :mrgreen:.

Jee, tak to mi asi uniklo… :think: teď nevím. každopádně gratuluju :kytka:,ráda tě čtu, tak vím, že o rodince řeč byla.

Já kdybych neměla tak lehký spánek, tak vím, že by se mnou taky někdy spával. Tak chápu. :pankac:

Příspěvek upraven 11.06.22 v 08:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101

Mám psa, cca 25kg, před ním psa 40 a 15kg. V posteli nespali, postel chci mít čistou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
11.6.22 08:17

Za mě pes do postele nepatří. Je to nehygienické a já bych už psa v posteli nesnela (za mlada mi to nevadilo).
Děti si občas berou k sobě do postele kočky na chvíli a to mi vadí taky.

Ale pokud chce někdo spát se psem a nenutí k tomu mě, tak mi to nevadí. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105987
11.6.22 10:06
@K2 8611 píše:
Za mě pes do postele nepatří. Je to nehygienické a já bych už psa v posteli nesnela (za mlada mi to nevadilo).
Děti si občas berou k sobě do postele kočky na chvíli a to mi vadí taky.Ale pokud chce někdo spát se psem a nenutí k tomu mě, tak mi to nevadí. :P

Proc by taky melo? Každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peta Pu
11.10.22 01:09

Pes v posteli na nasi chalupe

Zdravim,
doufam, ze je to tu jeste aktivni. :)

Resim problem, ze nas pes na postel nesmi a zcela to dodrzuje. Dokonce nesmi ani do pokoje, kde spime, nebot v mych genech mame hodne alergiku a ja bych nerada, abych si na naseho chlupace vybudovala alergii a on by musel zase na ulici, teda ted spise do utulku. Mame ho fakt moc radi, byt je z osady.

Nicmene kdyz jedeme nachalupu, jezdime s kamoskou, co si ted taky poridila psa, stene huskyho. Ten na posteli spi. Krome toho, ze chalupa neni ma a mi rodice prisne zakazali pobyt psa na novych matracich, tedy kamaradce jsem sdelila, ze muze vzit s sebou psa jen s podminkou, ze nebude na posteli, ten husky desne pousti chlupy, kadi, cura atp. A ja jsem ted po pobytu s ni fakt nastvana. Sveho psa z postele vubec nevyhanela, nebot by porad budila deti. Vsechny postele byly chlupate a chlupy nejdou dolu, nas pes porad vrci, protoze je nastvany, ze on tam nesmi a husky smi, a jako bonus me ten pes porad zalehaval (jsem tehotna) a nakonec mi udelal obr vykal na polstari. Je to pry jeste stene, byt je vetsi, nez nas chlupac. Nicmene stale se pocurava a ja ani netusim, jak to dostat z tech matraci, jedna stala 12 000.

Neporadite, jak byste resili podobnou situaci vy? Jinak kamoska je samozivitelka, opustil ji pritel, takze ma toho se dvema malymi detmi az nad hlavu. Stene si poridila, ze ji prinese alespon nejake stesti. A ja si na te chalupe pripadala, ze ji porad buzeruji. Jenze, ono to neni ani ma chalupa a ja ji musim predat v poradku… takze jsem pak uz jen sdelovala nejhorsi prohresky a prosila ji, at s tim prestane. Ale fakt nevim, jak se zachovat. Radeji jsem uplne presla, ze nam jeji pes uplne znicil skalku, rozhazel srovnane drevo na topeni (to chtela kamoska pak pry srovnat, jenze nas pes pak rozhazene drevo nosil do lesa, neb ma zakazano roznaset jen drevo srovnane pod striskou a volne lezici klacky jsou proste povoleny), drive, nez jsem stihla dopripravit jidlo na stul, jiz bylo snezene huskym, neustale skakal, takze jsem mela modriny i na svem tehotenskem brichu. A samozrejme jsem se vubec nevyspala, protoze jak jsem tehotna, vice citim pachy a ty procurane matrace a hovna fakt tahnou a to jsou pri tom nove. No a jako bonus pil z nadoby na vodu na vareni (vodu nosime ze studny), takze tam plavaly sliny a vykaly, ktera ten pes pred tim zral. Nicmene, ani poklicka nezabrala, tu sundaly jeji deti. A ja jako tehotna jsem vodu ani nemohla vymenit, je to dost tezke.

Takze ma otazka zni, jak pristupovat k lidem s volnejsi vychovou ve „vasi“ chalupe, kterou nechcete znicit. A zaroven mate i strach o sebe a mimi.

• Citovat
  • Upravit
15196
11.10.22 12:06

@Peta Pu Tvoje chalupa, tvoje pravidla.. Já bych třeba pochopila, že pes je zvykli na postel a dala bych mu do postele nějakou deku na které by ležel. Hlavní problém je ten, že pes je absolutně nevychovaný a to by mi vadilo, srat v posteli, to fakt ne. Příště už bych je na chatu nezvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24783
11.10.22 12:15

@Peta Pu :zed: omg
to stihl za jeden víkend!!? jako vážně? nechce se mi věřit, že by nějaký host na naší chalupě provedl 10% toho, co popisuješ!!! A TO SE NÁM TAM SEŠLI PSI I ČTYŘI!!
Pravidla jsou známá, jsou to dlouholetí známí či příbuzní, takže např. vozí psí pelech/deku s sebou a žádný z psů hostů Nikdy nebyl v našich postelích, ačkoliv o dvou z nich víme, že v posteli spávají…
Co popisuješ je masakr a z těch nových matrací to nikdy úplně nedostaneš :-(
být to moje matrace za 24 tisíc, tak jsi tam byla sama bez nás naposled i ty..

Něco jiného je rozházené dřevo a něco jiného je zničený majetek.. (a to fakt nejsem háklivá na nějakou rozbitou sklínku či hrnek, což se stane de facto na každé oslavě, pobytu-pařbě… disponuji takovými zásobami, že se tomu spíš směju..)
tu skalku jsi doufám dala do pořádku
mně by omylo, kdybych tam přijela a tohle viděla a za rámeček by sis můj telefonát teda nedala.

Příspěvek upraven 11.10.22 v 12:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59385
11.10.22 12:17

@Peta Pu tvoje kámoška si pěkně zavařila, pořídit si husky 8o To byl její nápad? ta si ještě užije a pro tebe jediná rada. příště jen bez psa, zrovna tohle plemeno příště zahradu zničí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný