Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, no ty se mi tedy jako případ pro Dobřany nezdáš, to bych tam nešla, jsem z Dobřan, v léčebně pracuje pár mých známých i moje tchýně stačí mi ty příběhy a jednou jsem tam byla na návštěvě s kamarádkou a její babi co tam dělá a ta mě samotnou nenechala ani uvnitř v areálu (na návštěvu do budovy šla nakonec jen kamarádka) a už bych tam fakt nikdy nepáchla… tam je to opravdu a doslovně blázinec, tam by z tebe toho magora teprve udělali. Běž jinam, někam docházej nebo co já vím ale Dobřany ne-e. ![]()
Drž se, veřím že tak horké to není abys musela zrovna sem
měj se Barča
Sousedovic syn tam střídavě pobývá už několik let, je chvíli doma chvíli tam, střídá odd. Musím říct, že je to tam prý těžký kalibr. Nevím od kud jsi, ale vím, že sousedovic syn byl původně ve Lnářích, tam je to čajíček a oni na ně nestačili, má schizofrenii a jak se mu to začalo horšit, začal se léčit v Dobřanech. Ale tam to prej opravdu nemá moc pěknou pověst, tak blázní i doktoři a i berou drogy, nedávno o tom proběhla zpráva i v tisku.Asi bych zvolila jinou léčebnu. Něco měkčího. Přeju hodně sil k zvládnutí těžké situace.
@A.Suky píše:
No já chtěla jít na lochotín do Plzně ne sem a domluvily jsme na tom s doktorkou právě uvažuji že bych zajela na pohotovost na lochotín a domluvila se tam sama s nimi
Tak to radsi Dobrany nez Lochotin. Pravi zamestnanec, co s tamnimi psychiatry spolupracuje.
@Aletheia píše:
@A.Suky Jestli se ti chce jezdit tak klidně, ale to není ordinace, takže jakmile tam budeš budou předpokládat že bude hospitalizace, takže asi věci s sebouFakt by bylo jednodužší tam zavolat ale klidně jeď, přinejhorším se i s věcma vrátíš.
Ale nebudou predpokladat, ze bude hospitalizace. Prijmum se dost brani.
Mela sem tam bývalého přítele alkoholika, jednička je nejhorší pavilon, osobne když sem tam byla na návštěvě ti lidi děsilo mě to ![]()
Můžu se zeptat, nějaké léky bereš? Myslím antidepresiva. Na mě působíš, že to máš v hlavě celkem srovnané a třeba by ti stačila pomoc ve formě léků
Kdyby to bylo akutní, tak by tě tam dr už poslala. Aby ti pobyt tam spíš neuškodil…
Dobřanům bych se vyhnula velikým obloukem, zejména pokud jsou u tebe problémy dány převážně vnějšími okolnostmi, které se ti sešly. Četla jsem někde článek o tom, jak tam doktoři sjíždějí pervitin, aby je údajně práce vůbec bavila. Já tam tedy sama nebyla, ale hodně se o nemocnice v ČR zajímám (sama se léčím a byla jsem v různých zařízeních) a jako tři nejhorší psychiatrie v ČR jsou podle mých „výzkumů“ Dobřany, Opava a Bohnice. Ty potřebuješ někde klid, terapii a ne ponižování od personálu, fetování vysokými dávkami léků… Fakt ten Lochotín by byl daleko lepší, nebo co třeba ještě Písek U Honzíčka? Tam je to prý fajn, měla jsem tam také jít, tak jsem se zajímala a byl tam i bývalý přítel. Nemůžeš zkusit ambulantní psychoterapii? Někdy jde chodit i vícekrát týdně + k tomu brát léky. Držím každopádně palce.
@Lollitka píše:
Dobřanům bych se vyhnula velikým obloukem, zejména pokud jsou u tebe problémy dány převážně vnějšími okolnostmi, které se ti sešly. Četla jsem někde článek o tom, jak tam doktoři sjíždějí pervitin, aby je údajně práce vůbec bavila. Já tam tedy sama nebyla, ale hodně se o nemocnice v ČR zajímám (sama se léčím a byla jsem v různých zařízeních) a jako tři nejhorší psychiatrie v ČR jsou podle mých „výzkumů“ Dobřany, Opava a Bohnice. Ty potřebuješ někde klid, terapii a ne ponižování od personálu, fetování vysokými dávkami léků… Fakt ten Lochotín by byl daleko lepší, nebo co třeba ještě Písek U Honzíčka? Tam je to prý fajn, měla jsem tam také jít, tak jsem se zajímala a byl tam i bývalý přítel. Nemůžeš zkusit ambulantní psychoterapii? Někdy jde chodit i vícekrát týdně + k tomu brát léky. Držím každopádně palce.
V Dobranech to byli dva doktori. Slovy - dva. V obrovske psychiatricke nemocnici s X oddelenimi.
Lochotin lepsi neni. Hlavne ne ted, kdyz se jim to tam personalne hrouti.
Ja bych teda radsi do Dobran.
Anonym, co uz tady psal.
Farmakoléčbu už mám léčím se od roku 2013 a teď to prostě nezvládám potřebuji nějaké terapie..byla jsem ted na psychiatrii na lochotíně na té pohotovosti..a vychválila mi tam Dobřany jak se to změnilo že sice mají blbou pověst ale prý ty pavilony terapeutické jsou dobré..ale já se stejně pořád dost bojím ![]()
Zítra jedu ke své dr dát zprávu a zkonzultovat to ještě s ní jinak v pátek mám nástup do těch Dobřan představuji si pro sebe právě pomoc od psychologů nějaké ty terapie a třeba úpravu léků..
@A.Suky píše:
Farmakoléčbu už mám léčím se od roku 2013 a teď to prostě nezvládám potřebuji nějaké terapie..byla jsem ted na psychiatrii na lochotíně na té pohotovosti..a vychválila mi tam Dobřany jak se to změnilo že sice mají blbou pověst ale prý ty pavilony terapeutické jsou dobré..ale já se stejně pořád dost bojím
Ty psychoterapeutické oddělení jsou vždycky dobrý, protože jsou tam všichni plně dobrovolně, není to uzavřené a i personál je tam, jak to říct, vnímavější protože ví že máš snahu vyřešit svůj problém. Určitě to smysl má, budeš mít čas na terapii, skupinovou, arte a jiný terapie a dost času nad vším možným přemýšlet a urovnat si to v hlavě.
Jak zde je zmíněno že když to není akutní..
Není to tak že je buď doma na AD nebo akutně uzavřen člověk na psychárně. Naopak tyhle otevřené oddělení mají největší úspěšnost a spokojenost pacientů. Poku vnímáš že to doma nedáš ale jsi schopná racionálně myslet je to pro tebe naprosto ideální a věřím že pokud se to tam zlepšilo tak ti to pomůže.
Já tedy nevím, nedávno jsem něco zjišťovala pro kamarádku a dívala se na stránky Dobřan a něco jako otevřené oddělení tam měli jen jedno a myslím, že ani nebylo vysloveně psychoterapeutické, ale nevím. Já byla třeba v Beřkovicích, tam byl vysloveně psychoterapeutický pobyt na 6-8 týdnů a intenzivní skupinová terapie doplněná o další aktivity.
Já se zítra přeptám no taky jsem koukala na stránky a našla jsem otevřené jen dvě 27 odd a 29 zeptám se kam mě chce přesně dát..nebo kde mi to zařizovala…právě si myslím že by to bylo přesně pro mě…a ne uzavřené..a někde být ale ty terapie a srovnat se ![]()
@A.Suky píše:
Já se zítra přeptám no taky jsem koukala na stránky a našla jsem otevřené jen dvě 27 odd a 29 zeptám se kam mě chce přesně dát..nebo kde mi to zařizovala…právě si myslím že by to bylo přesně pro mě…a ne uzavřené..a někde být ale ty terapie a srovnat se
Když to čtu tak určitě ta 27, 29 je pro ženy ale nemá tu rozšířenou psychoterapeutickou aktivitu, a píšou že po zklidnění překládají z 29 na 27
29 je spíš uzavřené ale čistě jenom pro ženy.
Já na ty stránky koukala také, odd. 29 je podle toho, co jsem pochopila, uzavřené, pro akutní stavy bez neklidu a psychoterapie je tam jen převážně edukační, odd. 27 má dvě části A a B, jedna je uzavřená, takže otevřená je jen jedna část (doléčovací), no nevím, nemyslím si, že by to bylo vysloveně režimové psychoterapeutické oddělení zaměřené na intenzivní psychoterapii, ale tak určitě se na to přeptej.