Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den zdravím všechny ![]()
Ráda bych se zeptala jestli někdo máte zkušenosti s hospitalizací v léčebně v Dobřanech.
Ať už uzavřené nebo otevřené oddělení ráda bych se dozvěděla co nejvíce…
Je toho na mě už strašně moc rozchod s přítele který nedokážu překonat problémy v rodině blízký člověk je na tom špatně..a prostě už si sama neporadím. Čekala jsem že mě pošle na lochotín tam jsem původně chtěla abych se dala nějak dohromady ale prý v Dobřanech jsou na to lépe uzpůsobeni a kdo ví co…No když se řekne Dobřany mam husí kůži hodně sem toho slyšela četla..a prostě se bojím strašně takže jsem se dostala do takové bezvýchodné situace kde jsem ve stresu že se fakt bojím
a nevím co dál…v pátek příští by mě měly vzít…
Měla jsem tam tchyni a hrůza. Dobrovolně bych tam nikdy nešla. Je to blázinec jak z hororu. Venku se tam pohybujou samy pochybný existence.
Znám jenom dětské oddělení v Dobřanech a je nejhorší v celé ČR. Nevím jak je na tom dospělé oddělení. Rozhodně jdi na otevřené oddělení, i ten přístup personálu je tam jiný než na uzavřeném. Pokud to prostě jenom nezvládáš tak je otevřené ideální, ale pokud jdeš dobrovolně tak nepředpokládám že by tě dali na uzavřené.¨
Jestliže nastupuješ dobrovolně, můžeš si sama zařízení zvolit, stačí aby tam psychiatrička zavolala a zeptala se jestli mají místo. Neexistuje nic jako povinnosti jít do spádové.
No měla bych jít na otevřené právě ale i z toho mám opravdu strach
No já chtěla jít na lochotín do Plzně ne sem a domluvily jsme na tom s doktorkou právě uvažuji že bych zajela na pohotovost na lochotín a domluvila se tam sama s nimi
Nechci dopadnout nějak tak že mě budou někde držet a nebudu to moci ani sama přerušit kdybych chtěla..
hlavně nejsem žádný cvok..
@A.Suky Můžeš tam klidně i ty sama zavolat, pokud budou mít místo úplně klidně tě přijmou
Na pohotovst bych nechodila, nemusí mít na otevřeném místo a na uzavřeném by se ti líp neudělalo a kdo ví kdy by tě dali na to otevřené.
No právě mám hlavu úplně mimo a docela strach…
![]()
Na uzavřené opravdu nechci…spíš jsem fakt myslela zajet tam a domluvit se na te pohotovosti jako že bych tam chtěla k nim když už jsme se domlouvaly ale pokud bude místo na otevřeném jak na tom jsem a tak..
@A.Suky Jestli se ti chce jezdit tak klidně, ale to není ordinace, takže jakmile tam budeš budou předpokládat že bude hospitalizace, takže asi věci s sebou
Fakt by bylo jednodužší tam zavolat ale klidně jeď, přinejhorším se i s věcma vrátíš.
Právě bych to vyřešila raději osobně než po telefonu a daleko to nemám věci bych si samozřejmě vzala sebou snad by tam s nimi byla nějaká domluva
Záleží na tom, jestli tam chceš opravdu ležet, vím, že v některých městech jde i každodenně docházet ambulantně k psychiatrovi..což si myslím by bylo na psychiku lepší, než ležet na pokoji s třeba hodně těžkýma případama ( narkomani, sebevrazi,..mě by to trápilo ještě víc ). Ale samozřejmě důležité je, aby ti to pomohlo, jen jsem si vzpomněla, že tohle vím a kdybych řešila někdy tíživou situaci, nejdřív bych zkusila toto a radši byla v teplém pelíšku doma.
hodně štěstí!
Ahojky ![]()
No u mě by docházení asi nebylo nic moc platné jelikož je to složitější no chtěla jsem to zvolit ale já mam problémy s jízdou vlakem a cestováním Plzní jelikož jsme tam bydlely s přítelem a to hned u nádraží a jezdit denodenně okolo když se třesu pořád z toho všeho je na mě moc potřebuji odpočinek ![]()
Chtěla jsem původně až v lednu až po vánocích a po silvestru to bych raději byla s rodinkou právě…
Ještě mě napadlo, kdyby ti dal lékař antidepresiva, nemohla by jsi někam odjet na dobu ke kamarádce, babičce prostě pryč od všeho? Já se jen bojím, aby ti ten pobyt tam ještě nepřihoršil, ale každopádně nemáš co ztratit myslím, že by jsi mohla pak odejít na reverz, kdyby ti to prostředí nevyhovovalo, ale to nevím asi musí pak už rozhodovat lékař. Taky bych určitě zavolala na to oddělení
ať je ti brzo líp! ![]()
Moc díky no bohužel není kam ![]()
Právě nechci tam být nějak držená kdyby se mi nelíbilo..a tak..mít možnost odejít