Psychická zavislost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1618
5.10.14 12:30

Vykašli se na něj! Je to sobec, tebe má jen na povyražení, rozejdi se s ním, tenhle vztah nedopadne dobře, to není ani vztah..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
5.10.14 16:54

@nikoll18

Používá tě jako potravu, jako WC, jako postel, jako jinou věc denní potřeby a nic k tobě necítí. Nevadí ti to?

• Citovat
  • Upravit
18.6.15 14:00

Venujem sa osobnému rozvoju. Nielen svojmu, ale pomáham ľuďom v ich osobnom rozvoji. Jednou z tém osobného rozvoja sú vzťahy a teda aj partnerské. Reagujem na „starý príspevok spred troch rokov“, v ktorom dotyčná osoba priznáva psychickú závislosť na svojom partnerovi slovami:…" nedokážem ho opustiť… nechcem ísť… nech by urobil čokoľvek, nedokážem ho opustiť.."
Toto už je závislá porucha osobnosti a bez liečenia sa to nezmení. Pod liečením nemyslím návštevu psychiatra s kilami liekov. Fungujú aj iné formy. Terapeutické sedenia alebo vynikajúca biblioterapia. Odporúčam napr. knihu Heinz-Peter Rohra - Závislé vztahy.
Závislé vzťahy nevznikajú len tak - z preveľkej lásky. Ich pôvod je inde a pár rokov dozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
23.6.15 09:08
@Inaris píše:
Jenže víš co? Oni ti mladí (i ti chlápci) si často něco neuvědomují a neubližují vědomě. Taky dozrávají až časem. Třeba je Lucka jenom na něco přecitlivělá (podrobnosti nepopsala). Je škoda dělat scény, když mají malé dítě. Možná by pomohl jiný přístup (mě by teda rodiče u sebe nenechali, takže o to víc jsem se musela snažit s manželem domluvit), klidně na rovinu mu říct, co k němu cítí - prostě přístup po dobrým. A taky tomu dát nějaký čas, klidně půl roku. A případně zajít do poradny.
Prostě to (s prominutím) neposírat.

Reagovala jsem na Nikol a ty mí píšeš o Lucce. V podstatě máš pravdu, ovšem u Nikol je trochu jiná situace. Děti nemají a on ji jen používá - alespoň já to tak vidím. S tím mládím máš pravdu. Ještě jsem nezapomněla, co za blbosti jsem za svého mladého věku udělala a už to nenapravím. :mrgreen: :mrgreen:
Kdoví, jak to Luckou dopadlo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí