Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no mě by bylo sakra divný proč těch 90 tis. vůbec půjčoval, jestli v něčem nejede nebo tak
kdyby šlo jen o samotné skrblictví to bych nesnesla, třeba chápu že chce mít přehled za co utrácíte kvůli rodinnému rozpočtu, ale čeho je moc toho je moc
No, tady teda babo raď
Já jsem se s takovým přístupem u chlapa nesetkala, ale radila bych okamžitě s ním promluvit a snažit se dostata domácí finance pod svojí kontrolu. Tohle už není normální přístup. S tím, že prakticky vyhodil z okna 90 tisíc už se ale asi nic udělat nedá. Možná že by pomohla nějaká konzultace s psychologem, třeba to má nějaký hlubší původ tohle jeho chování. ![]()
Tak to mi mame uplne opacny problem,ne ze by muj chlap utratil kazdu kacku, ale vubec neumi setrit,kolikrat ho musim drzet na uzde a kdyz ho poslu do obchodu, nakoupi uplny zbytecnosti,hromadu kokinek,bramburek, porad by chodil na poharky na obidky atd.....trochu sestreni neni na skodu,ale ten tvuj by se mel zacit s prominutim lecit ![]()
A tak to byl takový od začátku ne? A jak to máte s penězi? Peníze ti dává on teď když jseš na rodičáku nebo i před tím?
Ohledně peněz musí být jasná domluva a je jedno jestli jeden účet dva účty, prostě musí být stanovená přesná pravidla, jak s nimi nakládat, které vyhovují oběma, pak není co řešit.
Já bych tyhle lidi zabíjela. Mě stačila dřív slovní kontrola.
Co kde za kolik a proč, prostě hrůza, ale jak bylo před penězma a pán si šel na „jedno pivo“, tak bylo všechno v klidu… ![]()
Jinak znám chlapa, co si taky vede sešit na účetnictví a je to prostě děs. Nechápu, co z toho ti lidi mají. Neříkám šetřit, ale co je moc, to je příliš a navíc tvůj manžílek je podle mě s prominutím fakt blbec, když tak šetří a pak půjčuje na potkání bez smlouvy.
Já bych mu to taky spálila zatrhla jednou pro vždy. Btw. ze zkušeností vím, že lepší je, když hospodaří s penězi ženská. Já bych nechtěla chlapa, co mi bude dávat kapesné. ![]()
Ahoj tak to je teda hodně čudné, můj manža sice taky šetří ale když si chci něco koupit tak si to prostě koupím sice blbě pindá ale já ho setřu trocha disciplíny musí být
ale abych mu dávala paragony za co utrácím tak to mi přijde hodně
asi bych s takovým člověkem nemohla být
mám ráda svojí svobodu a mám taky svoji hlavu a především žiju jen jednou
no je ale jiná jestli jsi na něm finančně závislá
můj chtěl taky jednou dobrému kámošovi půjčit sice jen 30 tisíc ale zeptal se mě a já řekla ne tak se prostě nic nepůjčilo a teď jsme rádi nechtěl říct na co to chce, měl to pro svoji přítelkyni která hrála automaty a teď s ní není nabral si půjček a platí za svou blbost něco kolem 300 tisíc
v dnešní době jeden nikdy neví
tak hodně zdaru
ale s takovým chlapem už toho asi moc nenaděláš a kor jestli to mají v rodině ![]()
Podle mě to jen ,,tak půjčka,, nebyla.Jen jestli on je někomu nedlužil a tobě to takto neřekl,protože nechápu jak by skrblík půjčil jen tak 90 tisíc bez papíru,když si jinak vše vede.U nás občas proběhne slovní kontrola,ale to už ježím jak nikdy,protože toto nesnáším
,abych vysvětlovala,co jsem si koupila jen tak
…ale bývá to málo a naopak teď koukám,že je v klidku a objednávám si věci a on platí
.
ArankaC.…u nás hospodaří muž a já jsem přešťastná,o nic se nemusím starat,jen si říkám kolik potřebuji,sice občas musím říct na co,ale dobrý ,jde to:mrgreen: ..ale ne všude to může takto fungovat no.Jediný mínus co na tom vidím je to,že třeba na překvápko nemůžu objednat výlet,nebo koupit dárek
…ale vždy se to nějak udělá,že řeknu mamce a pak ji to vrátím. ![]()
Měla jsem něco podobného,ale ne s manželem,ale s otcem.Taky jsme mu s mámou vystetlovaly :kde jsem byla,kde byla ona,co utratila-za co-proč! Šílený
Sice mama nemusela schovávat paragony,ale chápu jak ti je.S tou půjčkou mi ta taky příjde divný.Něřekl k tomu nic?
Každopádně přeji hodně stěstí( budeš ho potřebavat)
Hm.. tak to vypadá, že je někde pěkně zadlužený a proto nepustí ani kačku navíc.. (pod slovo zadlužený dosaď..(může ho někdo vydírat, může v tom být cokoliv..))
Tak to bejt tebou, tak se bojím… Na tu srandu, že bez papíru jen tak půjčil někomu takovou částku mu doufám nenaletíš? Milenka, drogy, automaty, vydírání - může v tom být cokoli. No a ty pak holt musíš hlídat lízatka pro děcka a nepřekračovat příděly. Bejt tebou, tak s tím sakra rychle v zájmu dětí něco dělám.
@nininenka píše:
Tak to mi mame uplne opacny problem,ne ze by muj chlap utratil kazdu kacku, ale vubec neumi setrit,kolikrat ho musim drzet na uzde a kdyz ho poslu do obchodu, nakoupi uplny zbytecnosti,hromadu kokinek,bramburek, porad by chodil na poharky na obidky atd.....trochu sestreni neni na skodu,ale ten tvuj by se mel zacit s prominutim lecit
Omlouvám se,že reaguji na něco jiného než se týká diskuze,ale nedá mi to!!!
Mám doma to samé!!!!!
Pořád utrácí za nesmysly,na procházku se nedá jít bez peněz-aby si mohl cokoliv kdykoliv dát.Je mu 35 let,ale s penězi zacházet neumí.Čím víc jich má,tím víc je utrácí.Našetřit něco?Z čeho-sám mám málo…
Jak to zvládáš nininenko????
vše co je extrém je špatně,ve všem zlatá střední cesta,jinak to stojí za nic,jen spousta nervů a slz. ![]()
@Phoebe13 píše:
Omlouvám se,že reaguji na něco jiného než se týká diskuze,ale nedá mi to!!!
Mám doma to samé!!!!!
Pořád utrácí za nesmysly,na procházku se nedá jít bez peněz-aby si mohl cokoliv kdykoliv dát.Je mu 35 let,ale s penězi zacházet neumí.Čím víc jich má,tím víc je utrácí.Našetřit něco?Z čeho-sám mám málo…
Jak to zvládáš nininenko????
Dokud jsme spolu nebydleli tak mi to ani neprislo, spis se mi libilo,ze nekam chodime atd. kdyz jsme spolu zacali bydlet,tak jsme se dohodli,ze si nechame na svych uctech castku,kterou utratime a cast posilame na treti ucet,kde se snazime setrit a ty penize tam jsou pro nas tabu!!!Jsme spolu 6let a zetim nebyl problem,ze by jsme se kvuli penezum hadali nebo tak neco…a hlavne neni lakomec kdyz si jde nekam na zakusecek tak donese par kousku i me domu:-) a kolikrat me jeho sprominutim nenazranost stve, napr. jsme byli na prehrade v jedne ruce mel zmrzlinu v druhe ledovou trist a tu jsem mu musela jeste drzet pac si sel stoupnout radu na langose ![]()
Holky a co s chlapem, který chtěl po mě veškeré paragony z nákupů aby viděl za co „utrácím“, vedlo se domácí účetnictví. Když jsem šla na kafčo s kamarádkami tak mi dal 100,–Kč a pak jednoho dne – půjčí chlapovi,kterého jsem viděla poprvé v životě 90 tisíc Kč a on mu je nevrátil.
Manžel – blbec, mu to půjčil jen tak, ani smlouvu neměl – a to je manžel vysokoškolsky vzdělaný člověk .
Veškeré účetnictví jsem vzteky spálila!!! Po mě – vlastní manželce chce paragony i za blbé lízátko pro syna co jsem kupovala a cizímu chlapovi jen tak dá 90 tisíc.
Je to taky lakomý člověk – mají to v rodině.
Tuhle ani synovi nekoupil svačinu protože prý neměl peníze a v pondělí jsem za něj musela platit dluh u logopedky, když tam byl před 14 dny se synem tak jí nezaplatil, protože on chudáček pro změnu taky neměl. Nechápu to!!!
Co s takovým chlapem???