Chlap skrblík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.12.14 12:47

Tak holky tohle jsem nikdy nezažila :( snídani do postele. I když se snažím komunikovat, vše mu říkat, a ne čekat že to vydedukuje a udělá sám, protože tohle chlapi neumí. Ale i když jsem mu řekla, že by mi udělal radost třeba čokoládou, kterou by mi donesl, když jde mimořádně nakoupit. I o snídani do postele jsem mu říkala. Ode mě už ji dostal a řekla jsem mu s úsměvem, taky bych se tak jednou chtěla mít a stejně nic. O tom, že nejsem služka jsem ho informovala už několikrát, že to není moje povinnost a měl by si toho vážit a ne to brát jako samozřejmost, že nejsem jeho maminka. Ale ani tohle nezabralo. Ano šetří do budoucna na nějaký byt, jenže žádné společné plánování nebo tak. I vím, kolik vydělává a o to víc mě to mrzí, že tak na mě nebo na nás šetří, že raději řekne, že to přece nepotřebujeme (televize, gauč atd.)

• Citovat
  • Upravit
15659
29.12.14 12:50

Holka, tak od toho pryč. Připomněla jsi mi jeden příběh, co jsem kdysi dostala v mailu, jdu ho najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.14 12:51

Ne takhle jsem to holky nemusela. Spíš proč se starat o někoho, když mi to žádným způsobem neoplácí. Nemyslela jsem to tak, že jakmile je ženská vdaná, tak má povinnost chlapovi vyvařovat a vše a on si jen válet šunky u telky

• Citovat
  • Upravit
3088
29.12.14 12:54
@Anonymní píše:
Tak holky tohle jsem nikdy nezažila :( snídani do postele. I když se snažím komunikovat, vše mu říkat, a ne čekat že to vydedukuje a udělá sám, protože tohle chlapi neumí. Ale i když jsem mu řekla, že by mi udělal radost třeba čokoládou, kterou by mi donesl, když jde mimořádně nakoupit. I o snídani do postele jsem mu říkala. Ode mě už ji dostal a řekla jsem mu s úsměvem, taky bych se tak jednou chtěla mít a stejně nic. O tom, že nejsem služka jsem ho informovala už několikrát, že to není moje povinnost a měl by si toho vážit a ne to brát jako samozřejmost, že nejsem jeho maminka. Ale ani tohle nezabralo. Ano šetří do budoucna na nějaký byt, jenže žádné společné plánování nebo tak. I vím, kolik vydělává a o to víc mě to mrzí, že tak na mě nebo na nás šetří, že raději řekne, že to přece nepotřebujeme (televize, gauč atd.)

Ano, částečně ho chápu, chce šetřit do budoucna, ale i tak si můžete sem tam něco do domácnosti koupit už nyní, ne? My taky postupně koupili do obyváku stěnu, gauč, atd. Pak jsme se stěhovali a aspoň nebylo potřeba tolik financí najednou. Měli jsme do začátku tu vývabu a tím jsme pro tu danou dobu dost ušetřili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
29.12.14 12:56

@Maty1989 on nešetří na byt pro ně, ale pro sebe, zdá se mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
29.12.14 12:58

Třeba já svému ex říkala, že bych ráda po škole pracovala, vdala se, založila rodinu. On měl vidinu stejnou. Pro mě to byla vidina tak do 3 let. Pro něj tak asi do 10 let, což pro mě bylo moc. Ano, chtěl našetřit. Chtěl mít pár let práci. Chápu, ale prostě jsme každý měli jiné cíle a tak jsem ho prostě vyměnila za někoho, kdo měl cíle a vidiny ve stejné době, jako já. Navíc to byl opak. Chtěla jem chlapa, co rád vaří - mám ho. Hned jsme se snažili o dítě, vzali jsme se a jsme prostě spokojení. I když jsme chtěli vše hned a máme dluhy, tak se o sebe umíme postarat a jsme rádi, že prostě do všeho jdeme po hlavě a lidi kolem a jejich názory nám jdou akorát jedním uchem tam a druhým ven :) Jiní na všechno šetří, že nechtějí dluhy, atd. Pak nevím, kdy se čeho dočkají, protože šetřit rychle moc nejde :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth

Zakladatelko, myslím, že ztrácíš své hezké roky s někým, kdo si tě vůbec neváží. Chápu, že v zamilovanosti má člověk tendence druhého omlouvat, ale všeho s mírou. Dala bych mu poslední šanci - sepiš na papír vaše výdaje, příjmy vás obou a procenta, které dáváte ze svého příjmu na provoz společné domácnosti. Na svou stranu připiš ještě domácí práce a jídlo od rodičů. Zeptej se ho, jestli mu to připadá spravedlivé a podle jeho odpovědi se zařiď. Chlap to občas potřebuje mít černé na bílém, suchá čísla, žádné litanie. Pokud to ani potom s ním nehne, tak přemýšlej, jestli má váš vztah pro tebe smysl.
Je úplně jedno, jak to mají doma ostatní, nebo co si o tom ostatní myslí. Důležité je si život zařídit jak vyhovuje tobě, to za tebe nikdo neudělá.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
@Anonymní píše:
Tak holky tohle jsem nikdy nezažila :( snídani do postele. I když se snažím komunikovat, vše mu říkat, a ne čekat že to vydedukuje a udělá sám, protože tohle chlapi neumí. Ale i když jsem mu řekla, že by mi udělal radost třeba čokoládou, kterou by mi donesl, když jde mimořádně nakoupit. I o snídani do postele jsem mu říkala. Ode mě už ji dostal a řekla jsem mu s úsměvem, taky bych se tak jednou chtěla mít a stejně nic. O tom, že nejsem služka jsem ho informovala už několikrát, že to není moje povinnost a měl by si toho vážit a ne to brát jako samozřejmost, že nejsem jeho maminka. Ale ani tohle nezabralo. Ano šetří do budoucna na nějaký byt, jenže žádné společné plánování nebo tak. I vím, kolik vydělává a o to víc mě to mrzí, že tak na mě nebo na nás šetří, že raději řekne, že to přece nepotřebujeme (televize, gauč atd.)

Sama vidíš, že slova jsou jen slova. Musí nastoupit činy. Přestaň mu prát a nauč ho zacházet s pračkou. Co dělá, když přijde z práce domů? Proč jednou neuvaří on? To není partner do života. To je parazit, uvědom si ti.
Jestli se mu zdá, že moc utrácí, tak ať si někam píše, kam ty peníze dává. Proč by jsi se za něj měla cítit trapně? Byt si koupí a bude jeho. Když tě v něm náhodou nechá bydlet, tak kdykoliv nebudeš hodná, můžeš taky vyletět a to i s dětmi. Promiň, ale nemá tě moc rád. Nemá radost z toho, že by pro tebe něco udělal. Je s tebou ze zvyku a z pohodlnosti. Takhle se milující partner nechová.

• Citovat
  • Upravit
3088
@Jaji77 píše:
@Maty1989 on nešetří na byt pro ně, ale pro sebe, zdá se mi.

Jsou to jejo peníze zřejmě, tak si jede po svým a za svý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
29.12.14 13:00

Tak už jsem to našla, jmenuje se to Generace slečen

„Vole, jsem blbej, abych se ženil?“ Tomáš škytl a přihnul si z lahve.„Šukat jí můžu tak jako tak, uvařeno mám, uklizeno taky, páč se bojí, abych ji nevyhodil z bytu, děti budou stejně mít moje příjmení, a když mi přes cestu přeběhne nový kuřátko, tak starou můžu poslat do prdele, kdy budu chtít.“
„Máš pravdu,“ přikyvoval mu Tonda.„Nejlepší je se neženit, je to moderní, my chlapi o nic nepřijdem a ženský maj holt smůlu.“
„No dívej na to,“ pronesl Tomáš.„Hypotéku na byt může získat chlap, protože má vyšší výdělky. Ženská tam bejt napsaná nemusí, a platí se z mýho účtu. Teda je ten byt můj a ona ma hovno. To samý fáro. Tak co bych se o to dělil? Koho zajímá, že vona platila žrádlo a doma uklízela? Nikoho!“
„Byl bys děsnej vůl, kdyby ses oženil, to je fakt.“
Tenhle rozhovor, vyslechnutý náhodou cestou na toaletu, mě šokoval. O to víc, že Tomáš byl můj přítel už čtyři roky. Jenže taky nakopl mojí sebeúctu. Ráno jsem se s Tomášem rozešla. Nechápal, divil se proč. To mu došlo, když jsem mu slovo od slova tenhle rozhovor zopakovala.
Našla jsem si byt, odstěhovala se a zatím se otřepávala z rozchodu, aniž bych hledala nový vztah. Chodila jsem s kamarádkami na kafe, cvičit, udělala jsem si permanentku do bazénu a do knihovny.
Potkali jsme se po dvou měsících znovu v restauraci, která byla docela blízko mé i jeho práce a občas jsme tam skočili na oběd.
„Ahoj Lenko, můžu si přisednout?“
„Ahoj, Tome, jo.“
„Vypadáš dobře, fakt Ti to sluší.“
„Dík, taky vypadáš dobře.“
„Víš, Lenko, teď jsem měl spoustu času přemejšlet a zjistil jsem, jakej jsem byl sobeckej debil. Nebudeš mi věřit, ale ten rozhovor jsem si přehrával v hlavě snad milionkrát. Ani jsem to tak tehdy nemyslel, jen jsem dělal ramena před Tondou, ale trest přišel vzápětí a sakra zabolel. Tak se chci zeptat… myslíš, že bych měl u Tebe ještě šanci? Ne, neodpovídej mi hned, nech mě prosím Tě domluvit! Víš, tohle všechno současná společnost umožňuje. A hodně ženskejch, jen aby mělo nějakýho chlapa, si to nechá líbit. Ty jsi ale jiná. Uživit se umíš sama, jsi hrdá, krásná a já jsem strašně pyšnej, že jsem s Tebou strávil ty čtyři krásný roky. Pokud mi dáš šanci, začneme znova - za podmínek přijatelných pro oba, ne jen pro mě.“
„Zaskočil jsi mě, Tomáši. Zatím bych s Tebou chodit znovu nezačínala, i když to nevylučuju do budoucna. Ale jak říkáš, za jiných podmínek. Svatba by byla jednou z nich. Další by bylo připsání do hypotéky. Auto máme každý své, to řešit nebudeme. Nechci žádné extra výhody, ale to, abychom byli tým a ne dva individualisti, kteří spolu náhodou bydlí. V domácnosti jsi mi pomáhal, takže věřím že to o uklízení a vaření byla nadsázka, ale na druhou stranu, chtěla bych spravedlivější dělení než abys jednou za měsíc vytřel chodbu nebo umyl nádobí.“
„Okej, tyhle podmínky jsou fér, beru! Rád bych Tě pozval do kina nebo do baru, čistě kamarádsky, šla bys?“
Posluchači, nebudu tě napínat. Šla jsem do kina, ale po kině jsme šli každý k sobě domů. Měsíc mi trvalo, než mě oblomil a nalákal k sobě do bytu. Teď je to rok od setkání v hospodě a příští sobotu se vdávám. Moje hrdost mě tentokrát zachránila a umožnila mi žít za slušných podmínek a ne jen jako milenka, která nemá na nic nárok, rodí děti a pokud pána omrzí, je vyexpedována šupem z domu.
Jsem šťastná a vím, že je i Tomáš. A to je hlavní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.14 13:02

Neslýchám takovéto my si pak koupíme, my si zařídíme takhle kuchyn nebo to nebo ono, jak tu psala jedla z vás, že už nebylo ja a on, ale my. Z toho mi v hlavě pořád běhá otázka, že se mnou asi moc nepočítá :( to financování každý zvlášt tomu také odpovídá :(

• Citovat
  • Upravit
3088
29.12.14 13:06

@Jaji77 Wow, ale je to čistá pravda. Třeba můj chlap se prej nidky ženit nechtěl. Je to přece jen papír. Přitom jsem spolu byli 2 měsíce, jeli jsme na svatbu známých a najednou se na jejich svatbě probíralo, že se za pár měsíců vezmeme i my. Najednou obrátil a chtěl si mě vzít. A to se neřešila žádná hypotéka, auto, nic - nebyla v tom žádná černota. Tak jsme začali s přípravami svatby a zvali hosty. A to do něj nikdo nehustil, najednou se to prostě vyvrbilo samo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
29.12.14 13:11
@Anonymní píše:
Neslýchám takovéto my si pak koupíme, my si zařídíme takhle kuchyn nebo to nebo ono, jak tu psala jedla z vás, že už nebylo ja a on, ale my. Z toho mi v hlavě pořád běhá otázka, že se mnou asi moc nepočítá :( to financování každý zvlášt tomu také odpovídá :(

Vidíš, přicházíš si na to sama postupně. Ale nemusí to tak přesně být, třeba je to jen neandrtálec a neumí se vyjadřovat. Budeš muset toho doma hodně změnit, nebo se pak z toho zblázníš. A jestli on nevydrží nápor, tak za to nestál. Tím, že budeš pořád ustupovat, tím tě bude on víc zašlapovat do země. Prober se.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
29.12.14 13:16

@Jaji77

Příběh je bohužel velmi pravdivý. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.14 13:24

Bohužel holky, to že mě nemá moc rád a nejsem partnerka nybrz spolubydlící, to máte asi bohužel pravdu, jenže co s tím zmůžu:( Už mi to jeden člověk řekl, jen jsem mu tehdy nějak nechtěla věřit :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky