Chlap skrblík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
29.12.14 13:28
@Anonymní píše:
Bohužel holky, to že mě nemá moc rád a nejsem partnerka nybrz spolubydlící, to máte asi bohužel pravdu, jenže co s tím zmůžu:( Už mi to jeden člověk řekl, jen jsem mu tehdy nějak nechtěla věřit :(

Když nic jiného, začni se jako spolubydlící chovat. Pokud tedy neutáhneš byt sama a nebo se nemůžeš vrátit k rodičům. Spolubydlící se navzájem neživí, mají každý poličku v lednici třeba. Každý si pere sám. Každý si po sobě uklízí. Taky by to takhle šlo. Ale především bych si s ním promluvila o vaší budoucnosti. A pokud on mluvit nechce, napsala bych mu to a dala mu nějakou dobu na rozmyšlenou. Někde jinde píšeš, že ho tvoje matka nesnáší a třeba ona vidí víc, než ty. Tady ti to říká spoustu lidí, určitě na tom něco bude.

• Citovat
  • Upravit
16178
29.12.14 13:34
@Anonymní píše:
Bohužel holky, to že mě nemá moc rád a nejsem partnerka nybrz spolubydlící, to máte asi bohužel pravdu, jenže co s tím zmůžu:( Už mi to jeden člověk řekl, jen jsem mu tehdy nějak nechtěla věřit :(

Kopni ho do zadku, jdi bydlet na kolej nebo do studentského bytu, po pěti letech vztah buď někam směřuje nebo skomírá, ten váš moc jasný směr nemá. Pouč se, ber to tak, že ne všechny první lásky vydrží. Určitě na Tebe čeká někdo, kdo si tě vážit bude. Soustřeď se na studium, jestli můžeš v rámci studia vycestovat přes Erasmus, jdi do toho, to jsou zkušenosti k nezaplacení a jednou ti dají víc, než vyžehlené prádlo a plná lednice pro někoho, kdo si toho neváží.
Moje zkušenost je ta, že až s pracovními úspěchy jsem nabrala takové sebevědomí, že jsem si i jinak vybírala partnery. Do té doby jsem na VŠ taky dva chlapy živila a snažila se jak blbka být ta nejlepší partnerka. Až potkáš toho pravého, zjistíš, že se vlastně nijak snažit nemusíš a jde to přirozeně, a co víc, ten chlap ti to vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
29.12.14 13:38
@Anonymní píše:

Dokud uvažuješ jako oběť okolností ( on je chudák, já ho musím opečovávat a sama na nic nárok nemám ), budeš oběť. Jeho nezměníš, a proč by se měnil, když má všechno zadarmo? To by musel být blbec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2233
29.12.14 14:58

@Jaji77, to byl dobrý příběh. snad si z toho hodně žen vezme ponaučení, protože když tu pročítám ty příběhy, co si děvčata vše nechají líbit a přijde jim to normální, tak kroutím jen hlavou. Ženský, nebojte se ty chlapi pořádně srovnat do latě, co vám v tom proboha brání? :D

Zakladatelko, ty a on máte úplně jiné představy o tom, jak nakládat s penězi a tak dále. Bohužel kolem peněz se dnes točí úplně všechno a tedy i životní styl a vztahy. Vy to máte hodně rozdílné. Nepřijde mi, že půjde něco zachránit. Řekla jsi mu vše co by sis přála dost jasně a stejně na to nijak nereaguje, můžeš čekat snad jen na zázrak nebo zkusit ty rady ostatních, i když nevidím to nadějně :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
29.12.14 15:06
@Anonymní píše:
Holky, jestli můžu být tak drzá a zeptat se vás, které tady píšete, že už jste vdané a že máte společný účet, kolik vám je roků. Protože někteří mi zase tvrdí, že je jiná doba, že proč by měl chlap ženskou dotovat, pokud nejsou manželé. Snad se neurazíte :(

Mne jeste nebylo 30, manzel me ma na krku od mych 20ti. Ja se stehovala k nemu, takze bych polovinu bytu platit nemohla ani nahodou. Brali jsme se po 4 letech spolecneho bydleni, penize byly spolecne od zacatku. Domacnost byla spolecna. Takze zadne chodis do skoly a nic vlastne nedelas, navic ja Te zivim, takze mi budes slouzit. Kazdy jsme delali neco. Ja treba prichystala obed na druhy den, on mezitim povesil pradlo nebo vysal. Nebudes to mit s tim Tvym jednoduche. Pracujici chlap, co se necha zivit od studentky… Nevidim to uplne dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
29.12.14 15:12
@katty89 píše:
Mne jeste nebylo 30, manzel me ma na krku od mych 20ti. Ja se stehovala k nemu, takze bych polovinu bytu platit nemohla ani nahodou. Brali jsme se po 4 letech spolecneho bydleni, penize byly spolecne od zacatku. Domacnost byla spolecna. Takze zadne chodis do skoly a nic vlastne nedelas, navic ja Te zivim, takze mi budes slouzit. Kazdy jsme delali neco. Ja treba prichystala obed na druhy den, on mezitim povesil pradlo nebo vysal. Nebudes to mit s tim Tvym jednoduche. Pracujici chlap, co se necha zivit od studentky… Nevidim to uplne dobre.

Měli jste se rádi a chtěli jste spolu být. To u zakladatelky chybí.

• Citovat
  • Upravit
85335
29.12.14 15:18
@Anonymní píše:
Holky, jestli můžu být tak drzá a zeptat se vás, které tady píšete, že už jste vdané a že máte společný účet, kolik vám je roků. Protože někteří mi zase tvrdí, že je jiná doba, že proč by měl chlap ženskou dotovat, pokud nejsou manželé. Snad se neurazíte :(

Hele, kdyz jsme spolu nebydleli, tak jsme ty finance delili, teda tak nejak od oka asi. A kdyz jsme se sestehovali, bylo vse spolecne a tak to zustalo doted :nevim: je mi 30 a manzelovi 33, spolu uz jsme nejakych 10 let. My nic nedelime na moje tvoje.

Muzu rict, ze pokud kamaradky studentky bydleli s pracujicim, tak jasne, ze prispivali na domacnost a jidlo, ale jinak je partner ve vsem podporoval po financni strance (kino kultura restaurace, prasky, i kosmetika kdyz bylo potreba).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85335
29.12.14 15:29
@Anonymní píše:
Dobře, zkusím od nového roku vést takové malé účetnictví, třeba když to uvidí černé na bílém, tak nebude mít pocit, že by mi měl platit peníze za něco co nesní a nevidí. A zkusím udělat i nějaký řád s domácími pracemi. A opravdu vaše polovičky pomáhají sami od sebe?

Nooo, tak to muj chlap sam od sebe nepomaha, zkousi to na me, zda mu to projde. Ale kdyz mu reknu udelej to a to nebo mu to napisu na papirky, tak to zabere ;) proste byl zvykly na servis z domu, ale uz jsem mu to davno vysvetlila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.20 14:44

Hádky kvůli manželově přehnané spořivosti

Ahoj. Na jaře jsme koupili dům na hypotéku a od té doby manželovi trošku hrabe. Už dřív projevoval lehké skrblíkovské tendence, ale co se děje teď, je podle mě hrubě přes čáru. Jeho otec je bohužel ještě extrémnější a tchýně rezignovala a stojí na straně manžela a tchána, tedy proti mně.

1. Nastavil topení na 17 stupňů a důsledně kontroluje, abych nepřitápěla. Výjimečně večer před koupáním můžu trošku zatopit v koupelně. Máme malé děti, nemáme koberce, nenechá si vysvětlit, že je to málo!

2. Po použití WC nesplachuje, výjimkou je velká potřeba.

3. Do každého lustru dal jen 1 žárovku, spíš takovou boudičku. V technické místnosti a spíži žárovku úplně vymontoval. Osvětlení nad kuchyňskou linkou zakázal používat. Když svítím v době, kdy je venku ještě trochu světla, nadává.

Každý den se kvůli tomu hádáme a tchánovci jsou na jeho straně. Co mám dělat? Jsem jediná, komu to přijde extrém?

• Citovat
  • Upravit
1870
15.12.20 14:47

Tohle je extrem a s tim zachodem i trochu nechutny! Ja bych se i s detmi odstehovala, nicit oci a trpet zimou bych je nenechala, pak by se treba vzpamatoval i chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
15.12.20 14:48

Rozvést se? :think:

• Citovat
  • Upravit
5866
15.12.20 14:50
@Anonymní píše:
Ahoj. Na jaře jsme koupili dům na hypotéku a od té doby manželovi trošku hrabe. Už dřív projevoval lehké skrblíkovské tendence, ale co se děje teď, je podle mě hrubě přes čáru. Jeho otec je bohužel ještě extrémnější a tchýně rezignovala a stojí na straně manžela a tchána, tedy proti mně.

1. Nastavil topení na 17 stupňů a důsledně kontroluje, abych nepřitápěla. Výjimečně večer před koupáním můžu trošku zatopit v koupelně. Máme malé děti, nemáme koberce, nenechá si vysvětlit, že je to málo!

3. Do každého lustru dal jen 1 žárovku, spíš takovou boudičku. V technické místnosti a spíži žárovku úplně vymontoval. Osvětlení nad kuchyňskou linkou zakázal používat. Když svítím v době, kdy je venku ještě trochu světla, nadává.

Každý den se kvůli tomu hádáme a tchánovci jsou na jeho straně. Co mám dělat? Jsem jediná, komu to přijde extrém?
:lol: jestli je to realita, tak promiň, ale co ti má co zakazovat si přitopit nebo rozsvítit? On je tvůj vládce?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.12.20 14:50

Nechutné s WC. :poblion: Počkej bude to horší, až budou děti větší. Bude šetřit i na nich.
Pokud by se nezměnil, tak bych si sbalila kufry a šla bydlet jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
15.12.20 14:53
@Anonymní píše:

Tohle není normální. Ty nemáš právo topit nebo co? Nebo on je permanentně doma? Nechodi do práce? No tak v takových podmínkách bych deti nenechala. A ten zachod, tak to je taky humus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
15.12.20 14:56
@Anonymní píše:

A já bych to ještě vyhrotila, pozvala tchánovce na nedělní oběd - dětem nasadila kulichy a bundy uvařila brambory na loupačku s mlékem a na WC dala noviny :)
No teď vážně, sednout si - projít rozpočet, učinit kompromis. Případně mediaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí