Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky, jestli můžu být tak drzá a zeptat se vás, které tady píšete, že už jste vdané a že máte společný účet, kolik vám je roků. Protože někteří mi zase tvrdí, že je jiná doba, že proč by měl chlap ženskou dotovat, pokud nejsou manželé. Snad se neurazíte
Tak ja muzu rict za sebe, pokud te zajima vek i kdyz si nemyslim, ze je to rozhodujici…mozna jen tehdy, kdyz jsou partneri v absolutne stejne situaci…me je 26 a partner plati vse, jelikoz on pracuje a ja jsem doma. Nam to takhle vyhovuje…kazdopadne jak jsem psala vyse, je preci zcela zcestne, aby jsi ho zivila pokud ty sama na to doplacis ![]()
Promlouvat se s ním snažím, už několikrát jsem mu řekla, že by to neměl brát jako samozřejmé, že mu uklidím, navařím a vyperu. Že by mě měl chtít trochu rozmazlovat, pokud mě má rád, nějaké to kino, nějaká čokoláda, kytka nebo cokoliv. A ne mě pouze uvázat k hadru. K rodičům si vozí čisté prádlo, co vyperu, ale pak když na to příjde, tak se dozvím, že „doma“ je u rodičů, ne se mnou v našem společném bytě ![]()
@Anonymní píše:
Promlouvat se s ním snažím, už několikrát jsem mu řekla, že by to neměl brát jako samozřejmé, že mu uklidím, navařím a vyperu. Že by mě měl chtít trochu rozmazlovat, pokud mě má rád, nějaké to kino, nějaká čokoláda, kytka nebo cokoliv. A ne mě pouze uvázat k hadru. K rodičům si vozí čisté prádlo, co vyperu, ale pak když na to příjde, tak se dozvím, že „doma“ je u rodičů, ne se mnou v našem společném bytě
Odpověděla sis sama. Váš byt bere jako ubytovnu, kde se líhnou v lednici dobré věci a ve skříni čisté prádlo.
Taky říkáme „jedu dom k našim“, když jedeme k rodičům, ale doma už jsme nějaký ten pátek spolu.
Takze…co tady pises je uz holy nesmysl od zacatku…uz to, ze mas pochybnosti, zda he chovani tveho partnera v poradku a uz to, ze te natolik zblbnul, ze nevis, jak se mas sama zachovat. Kazdy jsme individualni, ale vsichni se umime rozhodovat sami a nest za sva rozhodnuti nasledky.Ten pan, co o nem pises, neni tvuj partner, ale spolubydlici na koleji, co si skudli a využívá te. Prvni vec -stoji ti to za to? Vlastne ho zivi tvoji rodice! Neni ti jich lito? Z 5ech penez sis m8hla zit sama a jeste mit volny cas pro sebe a nestarat se o neci trenky.Jo a je zcela normalni, ze chlapi za zenskou plati kino, restaurace a oodobne. Kdyby sel s nejakou na rande taky by musel platit! A mnohem vic se snazit. Druha vec -bych mu to piti chrstla do obličeje, kdyby na te veceri neco pronesl nebo se zatvaril. Holka, zbal si svych 5 svestek, rychle od nej! Zbytecna ztrata casu a energie.
@Anonymní píše:
Holky, jestli můžu být tak drzá a zeptat se vás, které tady píšete, že už jste vdané a že máte společný účet, kolik vám je roků. Protože někteří mi zase tvrdí, že je jiná doba, že proč by měl chlap ženskou dotovat, pokud nejsou manželé. Snad se neurazíte
Co je toto za blbost!?
Já teda nejsem vdaná, ale účet máme společný. Když potřebuju na něco, tak jdu do peněženky a vytáhnu si kolik potřebuju
Já nechápu, že některé ani nevědí kolik jejich chlap bere
Pak klekne třeba pračka a co???
Jooo, jinak je mi 25 ![]()
@Jaji77 píše:
Odpověděla sis sama. Váš byt bere jako ubytovnu, kde se líhnou v lednici dobré věci a ve skříni čisté prádlo.
Tak jak to mám holky zkusit napravit? Nechci vyčítat co bylo, tak že bych zkusila zavést nějaké společné účetnictví? Víte taky mi nejednou řekl, že mu peníze z výplaty zmizeli, a on ani neví za co. Tak si pak připadám, jako nějaká vyžírka nebo co.
Napadlo mě tedy schovávat lístky z obchodu za nákup pro domácnost, jídlo a ostatní potřeby. S tím že do toho nebudu počítat výdaje za svoji kosmetiku, ne že by byli až takové. A vždy třeba po týdnu to sečíst a ukázat mu to a chtít zaplatit polovinu v případě že nakupovat chodím já? aby neměl pocit, že chci po něm peníze bůhví na co. I když i přesto všechno si myslím, že po takové době co jsme spolu, by mi měl důvěřovat.
@orionk Tak pokud je to v milionech tak takove nevedeni je v poradku a obvykle
Ale je fakt, ze neznat dluhy sveho partnera ci znat to malo co prinese a vedet, ze vam nepomuze je hruza ![]()
To placení poloviny lístků je prima. Plus se ho zeptej, které domácí práce by mu nevadily, protože půlku by měl začít taky dělat.
Dobře, zkusím od nového roku vést takové malé účetnictví, třeba když to uvidí černé na bílém, tak nebude mít pocit, že by mi měl platit peníze za něco co nesní a nevidí. A zkusím udělat i nějaký řád s domácími pracemi. A opravdu vaše polovičky pomáhají sami od sebe?
@Anonymní píše:
Tak jak to mám holky zkusit napravit? Nechci vyčítat co bylo, tak že bych zkusila zavést nějaké společné účetnictví? Víte taky mi nejednou řekl, že mu peníze z výplaty zmizeli, a on ani neví za co. Tak si pak připadám, jako nějaká vyžírka nebo co.Napadlo mě tedy schovávat lístky z obchodu za nákup pro domácnost, jídlo a ostatní potřeby. S tím že do toho nebudu počítat výdaje za svoji kosmetiku, ne že by byli až takové. A vždy třeba po týdnu to sečíst a ukázat mu to a chtít zaplatit polovinu v případě že nakupovat chodím já? aby neměl pocit, že chci po něm peníze bůhví na co. I když i přesto všechno si myslím, že po takové době co jsme spolu, by mi měl důvěřovat.
Proste at ti plati polovinu na bydleni a prida pulku na jidlo. urcite vis kolik tak utratis a kolik z toho je pro neho, zvlaste kdyz uz mu nechutna jist veci z jidelny, to ceny potom naskakuji. A kazdopadne bych na tom trvala, jelikoz on vi, ze ted ma full servis zadarmo coz v realnem svete by neslo. Plus, kdyz budete chtit nekam jit, at to plati take on a ty treba muzes prihodit jenom necim mensim, protoze jinak mi prijde lepsi investovat ty penize do sebe, nebo zpatky do rodicu nez linemu nevdecnemu chlapovi. Omlouvam se
@Anonymní píše:
A opravdu vaše polovičky pomáhají sami od sebe?
Ano.
Děvče, já vím, že se Ti do toho nechce. Že se Ti nechce koukat na otrávený ksicht a připadat si jako největší vyžírka, která tahá z ubožáčka jeho poctivě vydělané prachy.
Ale druhá varianta je mnohem horší. Ty na mateřské, bez koruny, chlapec s uškudlenými prachy si vzpomene, že nechce třeba závazky, a frrr… on bude mít za co, neboj se. Ty ne.
A manželství s pomáháním fakt nemá nic společného. S mým drahým jsme doma pracovali od začátku oba dva. Kdo je víc doma, dělá víc.
Edit 1: s takovým bych o manželství neuvažovala. Nebo myslíš, že přítelkyně musí na chlapa dělat, živit si ho a manželka pak ne? Chce se ženit?
Edit 2: a to, že mu mizí prachy, to je docela slušná psychologická hra. Potřebuje v Tobě vzbudit lítost, že on je nebožáček, co prostě nemá a potřebuje být opečováván maminkou a Tebou, on má na to chuděrka nárok.
Příspěvek upraven 29.12.14 v 12:16
@Anonymní píše:
A opravdu vaše polovičky pomáhají sami od sebe?
Jo. denně vaří, nakupuje, stará se o děti. Nemá problém pomoct s úklidem.
Je mi 35 +, vdaná jsem tři roky, předtím jsme spolu tři roky žili. Učty máme každý svůj, ale peníze společné. Žije se z manželovy výplaty, moje se šetří a když je potřeba na něco většího, sáhne se ke mě nebo se peníze jen přepošlou. Jde o to, že manžel jak vidí větší sumu pohromadě, tak hned vymýšlí, za co to utratit
a já jsem ten spořílek. Ale nevadilo by mi mít ani společný účet.
Když byl manžel, tehdy ještě přítel, po přestěhování měsíc bez práce, nedělalo mi problém ho „živit“, na druhou stranu vím, že když jsem bez peněz já ( třeba na mateřské ), tak ty peníze od něj dostanu, stačí říci nebo jít vybrat. Kartu k jeho účtu mám.
Anonym - osobní informace