Chlap skrblík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
935
29.12.14 10:36

Ze neni na domaci prace? To je nejlepsi rict! ja bych si nechala udelat umele nehty a rekla, hele tohle na to taky neni idealni :mrgreen: Ty studujes, staraji se o tebe rodice a dres okolo domacnosti…to neni fer a jeste se citis trapne, kdyz si ma pro jednou utrhnout ze sveho pohodli a neco platit? 8o…ma ted absolutne idealni podminky, ktere jsi mu zaridila ty, bohuzel to je realita. Nebyla bych tak hodna, protoze to nejde vydrzet dlouho a hlavne proc?!…za me osobne muz plati vse a ma radost z nakoupenych darku pro me a rodinu. V domacnosti pomaha vzdy, i kdyz ja ho odhanim, nebot od toho jsem doma ja, ale urcite pokud spolu zijete a on nosi vyplatu, trvala bych na tom, aby platil ruzne veci a nesetril si vse jen pro sebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.14 10:47

Jsme spolu už téměř 5 roků, z toho asi přibližně rok a půl spolu bydlíme. Když ještě studoval a já stíhala brigádu, chodila jsem ještě na střední, tak jsme s v placení nějakého toho kafča nebo zmrzliny střídali. Situace se už změnila a přítel už pracuje a myslím, že má docela slušné peníze. Jak jste se ptali, tak od rodičů dostanu vždy určitý rozpočet na týden nebo na 14 dnů, podle toho jak jedu domů, k tomu třeba nějakou zavařeninu, ovoce zeleninu ze zahradky, občas mi mamka přibalí i prací prášek když koupí výhodné balení někdě a tak různě. Přitelovi je mi trapné říkat si o peníze, přece by si měl všimnout, že lednička se naplnila a zadarmo to asi nebylo. Jsme spolu už téměř pět roků jak jsem říkala, takže by mě už mohl znát, že nejsem rozhazovačná, že peníze umím šetřit. Už jsem mu jednou tak nějak naznačovala, že je hrozný šetřílek, že mi připomíná jednoho člena rodiny. Že mi nemusí kupovat nějaké velké dary, ale že by mi udělala radost nějaká ta čokoláda sem tak, obzvlášť v období zkoušek. Jako holky je mi trapně když za mě platí v té restauraci, ale kdyby mi dával peníze na jídlo, se kterými bych mohla hospodařit a neplnila lednici většinou z toho co dostanu od rodičů, tak bych s ušetřených peněz si mohla zaplatit nějaké to kafčo. Rodiče mi nedávají zvlast kapesné a zvlášt na jídlo, dají mi jednu částku s tím, že to mám na jídlo a co mi zbyde mám jako kapesné, třeba na nějaké to tričko pro radost nebo když bych chtěla jít s holkama někam do večírku. Prostě mi příjde, že přítel mi co se týče peněz asi nevěří a nebo je skrblík. On vydělává, ale já ho dotuji z toho mála co mám.

• Citovat
  • Upravit
4373
29.12.14 10:49
@bamba píše:
A bude hůř až si pořídíte děti. On ti na domácnost nic nepřizpívá? Jestli ne, tak byh pro něj nic nedělala. Hlavně bych zvážila, jestli je to ten pravý.

I kdyby zpíval jako Kája Gott, tak to zakladatelce bude houby platné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.14 10:55
@Anonymní píše:
Jsme spolu už téměř 5 roků, z toho asi přibližně rok a půl spolu bydlíme. Když ještě studoval a já stíhala brigádu, chodila jsem ještě na střední, tak jsme s v placení nějakého toho kafča nebo zmrzliny střídali. Situace se už změnila a přítel už pracuje a myslím, že má docela slušné peníze. Jak jste se ptali, tak od rodičů dostanu vždy určitý rozpočet na týden nebo na 14 dnů, podle toho jak jedu domů, k tomu třeba nějakou zavařeninu, ovoce zeleninu ze zahradky, občas mi mamka přibalí i prací prášek když koupí výhodné balení někdě a tak různě. Přitelovi je mi trapné říkat si o peníze, přece by si měl všimnout, že lednička se naplnila a zadarmo to asi nebylo. Jsme spolu už téměř pět roků jak jsem říkala, takže by mě už mohl znát, že nejsem rozhazovačná, že peníze umím šetřit. Už jsem mu jednou tak nějak naznačovala, že je hrozný šetřílek, že mi připomíná jednoho člena rodiny. Že mi nemusí kupovat nějaké velké dary, ale že by mi udělala radost nějaká ta čokoláda sem tak, obzvlášť v období zkoušek. Jako holky je mi trapně když za mě platí v té restauraci, ale kdyby mi dával peníze na jídlo, se kterými bych mohla hospodařit a neplnila lednici většinou z toho co dostanu od rodičů, tak bych s ušetřených peněz si mohla zaplatit nějaké to kafčo. Rodiče mi nedávají zvlast kapesné a zvlášt na jídlo, dají mi jednu částku s tím, že to mám na jídlo a co mi zbyde mám jako kapesné, třeba na nějaké to tričko pro radost nebo když bych chtěla jít s holkama někam do večírku. Prostě mi příjde, že přítel mi co se týče peněz asi nevěří a nebo je skrblík. On vydělává, ale já ho dotuji z toho mála co mám.

Promiň, ale to není člověk pro život. Ty ho budeš celý život dotovat a on bude v balíku.
Má dcera si něco podobného vzala, už jsou od sebe.On má statisíce a dcera s dětma holý zdek. Nedal jí nic i když do společného dala nemalý peníz.

• Citovat
  • Upravit
1267
29.12.14 10:57

Spis by melo byt trapne partnerovi. Poskytujes mu veskery servis a jemu neni vhod za Tebe zaplatit? Ten by jel! Doporucila bych mu, aby si sjednal kucharku a uklizecku, ktere bude muset platit. Aby mel predstavu, kolik by za takovy servis dal.
My kdyz jsme s muzem zacinali, on pracujici, ja studentka. Kdyz jsme spolu jen chodili, platil automaticky vsechno. Po roce jsem se stehovala k nemu, jeho vyplata a moje nula nula nic se daly na hromadu a z toho jsme zili. Proste spolecne penize. Na peci o domacnost se normalne podilel a podili. Moje je striktne vareni, o zbytek se delime. Spis mi pripada, ze si pro nej spolubydlici s vyhodami nez partnerka. Navaris, vyperes, uklidis a jsi svolna k sexu. Docela by me zajimalo, co pro Tebe dela on? Doma nepomuze, nikam Te nevezme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
29.12.14 10:58
@Anonymní píše:
Jsme spolu už téměř 5 roků, z toho asi přibližně rok a půl spolu bydlíme. Když ještě studoval a já stíhala brigádu, chodila jsem ještě na střední, tak jsme s v placení nějakého toho kafča nebo zmrzliny střídali. Situace se už změnila a přítel už pracuje a myslím, že má docela slušné peníze. Jak jste se ptali, tak od rodičů dostanu vždy určitý rozpočet na týden nebo na 14 dnů, podle toho jak jedu domů, k tomu třeba nějakou zavařeninu, ovoce zeleninu ze zahradky, občas mi mamka přibalí i prací prášek když koupí výhodné balení někdě a tak různě. Přitelovi je mi trapné říkat si o peníze, přece by si měl všimnout, že lednička se naplnila a zadarmo to asi nebylo. Jsme spolu už téměř pět roků jak jsem říkala, takže by mě už mohl znát, že nejsem rozhazovačná, že peníze umím šetřit. Už jsem mu jednou tak nějak naznačovala, že je hrozný šetřílek, že mi připomíná jednoho člena rodiny. Že mi nemusí kupovat nějaké velké dary, ale že by mi udělala radost nějaká ta čokoláda sem tak, obzvlášť v období zkoušek. Jako holky je mi trapně když za mě platí v té restauraci, ale kdyby mi dával peníze na jídlo, se kterými bych mohla hospodařit a neplnila lednici většinou z toho co dostanu od rodičů, tak bych s ušetřených peněz si mohla zaplatit nějaké to kafčo. Rodiče mi nedávají zvlast kapesné a zvlášt na jídlo, dají mi jednu částku s tím, že to mám na jídlo a co mi zbyde mám jako kapesné, třeba na nějaké to tričko pro radost nebo když bych chtěla jít s holkama někam do večírku. Prostě mi příjde, že přítel mi co se týče peněz asi nevěří a nebo je skrblík. On vydělává, ale já ho dotuji z toho mála co mám.

Okamžitě s tím přestaň. Udělejte si služby na údržbu domácnosti a domácí práce. Přes týden ať se on stravuje sám a o víkendech jste u rodičů, ne? Nevyjídá on o víkendech tvoji rodinu? A nebo návštěvy rodin střídáte? O zajišťování snídaní a večeří se střídejte. On žije z peněz tvých rodičů, přitom vydělává a ty máš ještě problém přijmout to, že za tebe v restauraci zaplatí. Máš už od něj lehce vymytý mozek. Teď spolu teprve žijete, ale až přijde dítě, tak on bude šetřit, ty budeš živořit a až ho to přestane bavit, tak odejde a hned si koupí dům, protože tvojí zásluhou na něj našetřil.
Nemám ráda, když je někdo parazit a je jedno jestli je to muž a nebo žena. Tvůj chlap parazit je. Když všechno napůl, tak všechno včetně domácích prací a vaření. A najdi si brigádu, ať se cítíš líp, případně ulevíš rodičům.

• Citovat
  • Upravit
15659
29.12.14 11:01

Trapné říkat o peníze? Holka, kde bydlíš? Já chci taky někoho, kdo mi bude zadarmo uklízet, prát, vařit a ještě mě živit, jestli bydlíš v rozumný vzdálenosti ode mě, tak se přistěhuju i s manželem :D
Ne, teď vážně. I kdyby byl hodný, měl péro jako Rocco Sifredi, byl sexuální bůh, stojí Ti to za to ho živit zbytek života, zatímco on si bude svoje peníze šetřit pro sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
29.12.14 11:03
@Jaji77 píše:
Trapné říkat o peníze? Holka, kde bydlíš? Já chci taky někoho, kdo mi bude zadarmo uklízet, prát, vařit a ještě mě živit, jestli bydlíš v rozumný vzdálenosti ode mě, tak se přistěhuju i s manželem :D
Ne, teď vážně. I kdyby byl hodný, měl péro jako Rocco Sifredi, byl sexuální bůh, stojí Ti to za to ho živit zbytek života, zatímco on si bude svoje peníze šetřit pro sebe?

Výstižné!!! :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
20518
29.12.14 11:19
@BlueFairy píše:
I kdyby zpíval jako Kája Gott, tak to zakladatelce bude houby platné :D

pffffff… chybí tu smajlík prskající na monitor :jazyk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
29.12.14 11:23

Já bych se vrátila k tomu stravování ve škole, a nechala bych tu ledničku prázdnou. Zdůvodnila, že nemám čas, větší nápor ve škole. Ať se zařídí sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.14 11:26

Právě proto jsem založila tuto diskuzi, abych holky znala názor i ostatních. Protože se mi tohle chování přestává líbit. I tak jak tu píšete, tak jsem mu říkala, že kdyby za to, že mu někdo navaří, uklidí, vypere a vyžehlí měl zaplatit, tak by se divil, taky jsem mu řekla, že si toho neváží, že se o něj starám, přitom nejsem povinná, protože on mě neživí. Tak jako jsi psala, že mu budu šetřit peníze a pak mě opustí, i tohle už jsem mu řekla, že proč já ted budu trpět, znát jen hadr a žehlící prkno a on mi pak uteče s jinou, které to vše, co našetřil dá ani nemrkne, protože si ho omotá kolem prstu. A mě zbydou jen oči pro pláč. Mám ho ráda, jen peníze ho prostě asi změnili. To placení je mi trapné, protože to na něm vidím. Když chodil na obědy, tak si dal i pivo k tomu v restauraci. Nedávno jsme zašli vyjímečně místo vaření do restaurace na meníčko a on si k jídlu nedal ani pití, tak jsem si nedala raději také.

A ještě holky jedna otázky, když jste bydleli už s chlapem nějaký ten pátek a nebyli ještě manželé, ale prali jste mu prádlo vy, bylo pro chlapa „doma“ s vámi at už u vás v bytě nebo ve společném, nebo u rodičů? Já měla za to, že tam, kde člověk tráví většinu času, tam kde má vypráno a vyžehleno a tam kde je partnerka nebo partner je pro něj „doma“, obzvlášt v pronajatém bytě.

Děkuji holky. Pomohly jste mi otevřít oči, že se nemám proč cítit provinile. že pokud společná domácnost, tak by měli být i víceméně společné peníze a ne každý svoji hromádku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.14 11:31

Holky, jestli můžu být tak drzá a zeptat se vás, které tady píšete, že už jste vdané a že máte společný účet, kolik vám je roků. Protože někteří mi zase tvrdí, že je jiná doba, že proč by měl chlap ženskou dotovat, pokud nejsou manželé. Snad se neurazíte :(

• Citovat
  • Upravit
4921
29.12.14 11:34

Promluv si s ním o tom a hned budeš mít jasno, jak to má on a jestli se ti to bude líbit, pak se rozhodneš, jak dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
29.12.14 11:43
@Anonymní píše:
Holky, jestli můžu být tak drzá a zeptat se vás, které tady píšete, že už jste vdané a že máte společný účet, kolik vám je roků. Protože někteří mi zase tvrdí, že je jiná doba, že proč by měl chlap ženskou dotovat, pokud nejsou manželé. Snad se neurazíte :(

Jaký dotovat? Jsme pertneři, tak pěkně vše společně. Jako je jiná doba, tak ženská dotuje z peněz rodičů slušně vydělávajícího chlapa? Je jedno, jaká je doba, vychcánci byly vždycky. Ten tvůj je mega. Jestli chceš, napiš mi SZ, mohla bych vyprávět. Ne teda o sobě, bo mě manžel dává všechny peníze, máme společný a bylo tomu tak i když jsme spolu jen žili.

• Citovat
  • Upravit
15659
29.12.14 11:44
@Anonymní píše:
Holky, jestli můžu být tak drzá a zeptat se vás, které tady píšete, že už jste vdané a že máte společný účet, kolik vám je roků. Protože někteří mi zase tvrdí, že je jiná doba, že proč by měl chlap ženskou dotovat, pokud nejsou manželé. Snad se neurazíte :(

Dotování je relativní. Do společné kasy lze vložit jak peníze, tak práci.
Schválně se podívej na ceník na netu, namátkou jsem našla třeba tohle
 http://www.completeservice.cz/cenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí