Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych se zeptat, jak řešíte následující problém. Stalo se vám někdy, že jste potkali osobu, kterou jste nikdy předtím neviděli, nikdy vám nic neudělala, ale prosto jste ji nenáviděli od první chvíle? Něco se ve vás odstartovalo tím, že ta osoba byla někomu podobná, třeba postavou, hlasem? A podobala se někomu, kdo vám v minulosti hodně ublížil? Vím že ta osoba za to nemůže, ale jak v sobě zlomit ten psychický odpor?
@chipsa Nestalo, alespoň ne v takové míře (nenávost), ale nesympatický na první podled občas nekdo je. Pokud nemusím, tak se s ním nestýkám a pokud musím, tak se chovám se zdvořilým odstupem. Ale možná by nemuselo být špatné zkusit s takovým člověkem zajít třeba na kafe a zkusit ho poznat, třeba odpoz vymizí, až zjistíš, že je fajn.
@chipsa Jasne
od prveho momentu mam kolkokrat chut niekomu „natiahnut“ uz len preto lebo je extremne sebavedomy alebo prehanne vtieravy ![]()
@chipsa Pokud beru čistě jen vzhled, hlas atd, tak ne, nestalo se mi to nikdy. Pár lidí mi bylo nesympatických od první věty, ale tam už je základem chování a vyjadřování. ![]()
@Reaskiller píše:
@chipsa Jasneod prveho momentu mam kolkokrat chut niekomu „natiahnut“ uz len preto lebo je extremne sebavedomy alebo prehanne vtieravy
Ano, ano, to ve mě taky startuje. Nesnáším přehnaně sebevědomé lidi, kteří si myslí, že sežrali všechnu moudrost světa.
@chipsa Nutí to pak protáčet panenky, viď? Já to teda nesnáším, tyhle grimasy, ale už jsem se párkrát neudržela ![]()
@majki.r píše:
@chipsa Nutí to pak protáčet panenky, viď? Já to teda nesnáším, tyhle grimasy, ale už jsem se párkrát neudržela
Ještě horší je mít někoho takového přímo v rodině ![]()
@chipsa jo, to je pak na prd
Já naštěstí v rodině nikoho takového nemám.
Ale u bývalého jo, tam byl exemplář, za který jsem se párkrát fakt styděla
Byl to ten typ, co nadává a zesměšňuje např. obsluhu v čísnké restauraci za to, že nejsou Češi ![]()
@majki.r píše:
@chipsa jo, to je pak na prdJá naštěstí v rodině nikoho takového nemám.
Ale u bývalého jo, tam byl exemplář, za který jsem se párkrát fakt styděla
Byl to ten typ, co nadává a zesměšňuje např. obsluhu v čísnké restauraci za to, že nejsou Češi
tak to bych se taky styděla ![]()
@chipsa píše:
Ano, ano, to ve mě taky startuje. Nesnáším přehnaně sebevědomé lidi, kteří si myslí, že sežrali všechnu moudrost světa.
tak na takové lidi jsem také alergická ![]()
A ještě, když mluví stále jen o sobě ![]()
@WERISKA píše:
tak na takové lidi jsem také alergická
A ještě, když mluví stále jen o sobě
Byla tady jedna uživatelka, naštěstí už sem nechodí. Doufám, tedy, že ji nepřivolám. Té bych nejradši natáhla přes monitor
![]()
@WERISKA
ráda tě vidím, po dlouhé době. Pardon za OT ![]()
Příspěvek upraven 29.02.16 v 08:16
Ahoj, stalo se mi to. Nastoupila jsem do nové práce a po několika dnech přišla kolegyně z jiného oddělení. Od prvního okamžiku jsem věděla, že s touhle osobou nechci přijít do styku. Bohužel jsem přišla a taky to tak vypadalo, vozila se po mě… Do očí mi nikdy neřekla, že má nějaký problém a pak přišla porada a já jsem jenom čuměla, co všechno je špatně (konkrétní věci)
vůbec jsem na to nebyla připravená a nemohla jí argumentovat. Takže za mě podpásovka. Myslím, že to byla intuice. Teď už to vypadá, že s ní do styku nepřijdu ![]()