Psycholog, řešení babičky

Anonymní
8.7.21 23:24

Psycholog, řešení babičky

Ahoj, je tady někdo, kdo by mi vedel poradit nebo má / měl stejnou situaci? Ráda by jsem svůj příběh upřesnila a víc přiblížila někomu, kdo mě pochopí a pomůže.
Konkrétně se jedná o moji mámu, která se ustavičně musí realizovat při výchově mojí dcery a skoro si ji bere za vlastní..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8302
8.7.21 23:30

Tak to popiš ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
9.7.21 00:42

Napiš, prosím, podrobněji. Takhle to nemůže nikdo rozlousknout. Popiš třeba jeden den, co maminka dělá s dcerou, a co říká Tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
9.7.21 01:10

Já té naši říkám, ze už svou šanci měla- se mnou - a ze se ji to moc nepovedlo, tak at to teď nechá na mě :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
9.7.21 07:15

Jako že bys psychologa zaopatřila babičce? Myslím, že každému je jasné, že to je bez šance, můžeš ho tak maximálně zařídit pro sebe, abys to lépe snášela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
9.7.21 07:18

K čemu psycholog, prostě to babicce neumožni.. Nebo ji nějak často potřebuješ na hlídání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
9.7.21 09:08

Za sebe mohu říct, že vím jaké to je.. bydlíme s mými rodiči už nějakou dobu, ještě než se malý narodil..
Jsou dny, kdy jsem z mé mámy úplně nervy, ale už jsem si asi zvykla.. např. Uvařím a ona mi přinese polévku, že pro malého je to lepší.. nebo tohle dělám špatně, měla bych to dělat tak a tak.. kolikrát mi i řekla, že jsem malého ještě neměla mít.. buď to ignoruji nebo to skončí brutální hádkou.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
10.7.21 12:27

Extrem je vzdy spatne

Ahoj,

v pripde toho, ze se Tva mama stavi do role matky Tveho ditete a Tebe odsouva na vedlejsi kolej, nerespektuje Te a naopak Te pred ditetem jeste shazuje, tak to je velmi spatne a je potreba hned zakrocit a jasne stanovit hranici. Jinak to dopadne velmi spatne.
Neumis to, protoze Tva mama byla vzdy takova a nikdy Te nerespektovala? Ihned si najit psychoterapeuta, ktery Ti sedne a zacit to resit s nim, at se das prvne psychicky do kupy a pak zacnes jednat.

Pozor na to, pokud by Ti tu nekdo psal, ze mas byt rada za zajem matky, protoze by se nemusela taky zajimat vubec. Coz ctu v podobnych diskuzich casto.
BLBOST! Kazdy extrem je spatny - jak prehnany zajem tak uplny nebo minimalni zajem.

Prvne je dulezity zacit si vazit sam sebe, mit se rad - to znamena mit vybudovanou pevnou sebehodnotu. Pak clovek, vi co chce a co nechce a umi si stanovit hranice a stat si za nema. Vysledkem je, ze se rapidne zmeni okoli.

Bohuzel na emiminu jsou casto videt prispevky, kdy si ty zeny sami sebe nevazi, nemaji zdravou sebehodnotu a pak si nechavaji libit spoustu veci jak od mamzela, partnera, tak rodinnych prislusniku a jeste to omlouvaji, ze je to rodina apod.

Takze za me je resenim to, ze zmenis sama sebe a pak uz nebudes hledat rady jak zmenit svou matku.

Drz se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová