Sestra mě pomlouvá

1735
5.7.21 22:43

Sestra mě pomlouvá

Zdravím holky… Na moje trápení asi žádná ráda není, ale nemám si s kým promluvit, tak snad mi pomůže se aspoň vypovídat tady. Během víkendu, kdy jsem byla na rodinné oslavě jsem se od jedné známé (nebyla první a myslím ani poslední…) dozvěděla, že má sestra mě neskutečně promlouvá. Jsou to věci, které rozhodně nejsou pravdivé a můžou uškodit jak mě, tak i manželovi. Ví, že z nejbližší rodiny ji to nikdo neuvěří a ještě by mi to řekli, tak to zkouší na naše společné známé, o kterých si myslí, že se se mnou díky tomu asi přestanou bavit. Před rodiči se pretvařuje, jak mě má strašně ráda a sama si hraje na mladší sestřičku, které pořád ubližuji. Přitom já jí vždy vše říkám i píšu ve vší slušnosti, i když ona mi sprostě nadává. Jenže… Aktuální pomluvy se týkají i mého manžela a on to chce řešit. Že už opravdu přestřelila, když si vymýšlí takové lži… Ale já teď opravdu nevím co s tím, jelikož samozřejmě nemůžu přiznat, že to vím od známé :( A když sestru obviní, tak to popře a zase bude hrát ublíženou, protože já jsem si to všechno vymyslela… A ano, jsme obě dospělé a doufala jsem, že nic takového nebudu muset nikdy řešit, ale bohužel jsem se m mílila. :( děkuji všem, kteří mě trápení dočetli až do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9117
5.7.21 23:12

Se sestrou omezte styky a ať se to dozví i okolí, že spolu nejste v kontaktu. Pak budou vědět, že jsou její informace vymyšlené. Všechno má své meze a já bych nenechala nikoho ubližovat mé rodině. Tohle už není sranda, nevíš kdo těm výmyslům může uvěřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
5.7.21 23:30

@Serpentini Ano, styky už jsem omezila a i rodičům řeknu, že si nepřeji, aby věděla cokoli z mého života… Bohužel jsem se dozvěděla, že to trvá už minimálně tři roky, jelikož mi zřejmě závidí, že žiju svůj život, tak jak chci a plním si své „sny“. Velice dobře se přetvařovala ale právě asi posledních 14 dní už jsem nějaké náznaky slyšela… A teď mi známá řekla, co vykládá.
Já blbá jsem se jí ještě svěřovala, to jak se ke mě chová jsem prehlizela, protože je to sestra… A ona vše obrátila proti mě a teď už i proti mému manželovi. Jenže kdo by takový podraz čekal od vlastní sestry! Akdo ví, komu všemu ty lži nakecala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
5.7.21 23:32

Sestru bych konfrontovala a omezila styky. Pokud Tě pomlouvala u víc lidí (což tak většinou bývá), tak nebude vědět, odkud vítr vane. Je mi to líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.21 23:36

@Elea9 a co by se stalo, kdyby věděla kdo ti to donesl? Normálně bych nechala manžela at si to s ní vyřídí :cert:

taky jsem se nedávno dozvěděla, že o mě lže bratrova manželka, no ještě více jsem omezila kontakt na uplné minimum a dávám si na ní teď velký pozor ;) pokud se dozvím další věci, tak to budu řešit…

• Citovat
  • Upravit
1735
5.7.21 23:37

Já se opravdu cítím jak největší kráva… Dělá ze mě tu největší chudinku, která nemá na nic peníze, bere si půjčky na rodiče a ještě tvrdí, že od rodičů žebram peníze, atd… Přitom jsem měla práci (teď jsem na MD), vše si platíme sami a ona v životě neměla stálou brigádu ani práci :roll: 8o. No a a toto jsou ještě ty „lepší“ lži. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
5.7.21 23:39
@Anonymní píše:
@Elea9 a co by se stalo, kdyby věděla kdo ti to donesl? Normálně bych nechala manžela at si to s ní vyřídí :cert:taky jsem se nedávno dozvěděla, že o mě lže bratrova manželka, no ještě více jsem omezila kontakt na uplné minimum a dávám si na ní teď velký pozor ;) pokud se dozvím další věci, tak to budu řešit…

Upřímně doufám, že už ji teď hodně dlouho neuvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.21 23:43

@Elea9
informace o rodině, proto anonym
Jestli chceš až se to děje dál, tak to můžeš přehlížet, dělat že nic a nebo ji to říct a snažit se to s ní řešit.
Jestli chceš aby to skončilo, tak spíš než omezit je lepší přerušit styk.
V rodině jsme měli to stejné. No skončilo to tak, že dotyčné to všichni věřili. Pomlouvala širokou rodinu. Nám se všichni vyhýbali, nekomunikovali s námi, šeptali si mezi sebou
A to nebyly věci co by se dali přehlídnout, jako např. co mě tak teď napadlo, že žena podvedla chlapa. Ale že díky té a té, umřela ta a ta. Že ukradla velké peníze a je vyšetřovaná policii apod.. lahůdky šly po okolí.
Takže jsme přerušili styky všichni.
Sousedi jsme zdravili, ale nebavili jsme se s nimi, protože oni se nám vyhýbali. Po nějaké době sousedé zjistili, že to asi nebude všechno pravda, když mi je pořád zdravíme a zjistili, že dotyčnou vyšetřuje policie (za něco co na nás provedla).
A po nějaké době, začali mluvit co vše jim dotyčná řekla, takže jsme jim po troškách servírovaly pravdu a oni se postupně začali omlouvat… Že ji věřili, ale trvalo to x let…

• Citovat
  • Upravit
9117
5.7.21 23:47

@Elea9 Nikdo nedokáže ublížit tolik jako vlastní „rodina“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.7.21 23:53

Já preferuju takzvaný PVC - přímý vyjádření citů. Takže bych za sestrou přišla a narovinu se jí zeptala, co jí na mě tak štve, že to nemůže řešit přímo se mnou a musí mě pomlouvat po okolí. Něco v tom smyslu, že si snad můžeme bez urážek a na rovinu říct pravdu do očí a nemusíme to ventilovat přes prostředníky, protože se to stejně nakonec k té druhé donese.

• Citovat
  • Upravit
12719
6.7.21 07:22
@Serpentini píše:
@Elea9 Nikdo nedokáže ublížit tolik jako vlastní „rodina“.

Tak to mas bohuzel pravdu..a byvaji tam ty nejhnusnejsi vztahy a podlosti a to nedej boze kdyz nekdo umre a resi se dedictvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
6.7.21 07:27
@Elea9 píše:
Já se opravdu cítím jak největší kráva… Dělá ze mě tu největší chudinku, která nemá na nic peníze, bere si půjčky na rodiče a ještě tvrdí, že od rodičů žebram peníze, atd… Přitom jsem měla práci (teď jsem na MD), vše si platíme sami a ona v životě neměla stálou brigádu ani práci :roll: 8o. No a a toto jsou ještě ty „lepší“ lži. :pocitac:

Přeruš úplně styky. Rodičům řekni, že si nepřeješ, aby jí o tobě podávali informace. Pokud to nepomůže, podej trestní oznámení pro šíření pomluv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová