Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pan krpoun je podle toho, co sem sama zažila, obrovsky trpělivý a empatický. nikdy to sice není jen na jedno setkání, i když sem si to myslela…asi kvůli pečlivosti, opatrnosti..nevím. mně pomohl jako nikdo. byla jsem v období z bláta do louže a nebýt jeho, ani si to nechci představit. myslím že s ním mají školy v třebíči uzavřenou nějakou smlouvu a pomáhá jim s dětmi. jinak pracuje se všemi, chodily k němu děti i dospělí. jestli vážně hledáte dobrého psychologa, zkuste ho. nic nezkazíte, u něho opravdu ne.
Pan doktor byl opravdu nějaký čas ve vídni, na webu univerzity jsem to našla. má vážně hodně zkušeností. nemyslím ale, že to stačí vždycky.. podle mě je to hodně o osobnosti. u nás pan krpoun jednou dělal koučink a měli jsme z toho skvělý pocit. kolega ho pak nějaký čas navštěvoval (neměl problémy, jen se potřeboval poradit a chtěl se v životě posunout). dneska asi po roce je to úplně jiný člověk. pana krpouna si taky nemohl vynachválit ![]()
Jo a ty zkusenosti opravdu nejsou to jediny, podle me to musi mit clovek v sobe. pan krpoun ma naprosto jinej pristup nez vsici ostatni… a musim se priznat, ze sem pred nim byl u nejednoho psychologa a psychiatra.
Už už jsem chtěla volat k panu Krpounovi a domluvit si termín, ale jak si tak čtu znova a znova tuhle diskusi, mám z toho neodbytný pocit, že ty doporučení plné superlativů si psal snad pan Krpoun sám. Jeden anonym vedle druhýho, stejný styl psaní. Superman? Vážně?! Lidi nejsou zas tak *****, pane magistře.
edit admin: nevhodné označení
Docela se divím, co tu čtu: anonymu je podezřelé, že tu jsou příspěvky od anonymů? A ještě k tomu pozitivní příspěvky? Kdyby byly negativní, tak je to OK? ![]()
To dává smysl ![]()
Vždyť jsme v diskuzi o psycholozích.. anonymita je pro mnohý z nás jediná jistota, že sem napíšeme názory.
Nemluvě o tom, že celá diskuze je sledována administrátorem.
U pana krpouna jsem byla. Pomohl mi. Podle mě není fér, co píšete, ale budiž, taky názor.
Jsem téměř stoprocentně přesvědčena, že několik příspěvků výše psala jedna a tatáž osoba. Nemusím být psycholog, ani detektiv, aby si toho člověk nevšimnul. Dle samého skvělého hodnocení tu v diskusi jsem si prve myslela, že se jedná už o ostříleného psychologa, matadora, a ejhle! Ono panu Krpounovi je teprve 29, tj. pár let po škole, a vzhledem k jeho studijnímu a pracovnímu (přednášky na univerzitě) vytížení si evdidentně teprve hledá vlastní klientelu. Nicméně pan krpoun si asi hodně věří, když si za jedno sezení žádá 500 Kč, což je víc jak u jiných soukromých psychologů s 30letou praxí.
A k té mé anonymitě, ono je jedno, jestli zde vystupuju jako „neptun“ nebo anonym. Hledala jsem na netu pouze psychologa, a nabídlo mi to mj. i tuhle diskusi. Nikdy jsem zde nepřispívala, a zaregistrovala jsem jen a pouze proto, abych vyslovila své podezření o spammingu. A nemyslím si, že se jedná o kdovíjak citlivé téma, neprobírají se žádné detaily, a na počátku diskuse figuruje několik skutečných přispěvovatelů. Čímž se jenom potvrzuje moje podezření…
Tak to já klidně neanonym
mám vlastní zkušenosti s panem doktorem a nemůžu říct špatné slovo! Přijde mi profesionální, hlavně sympatický, hodný, vyjde vždy vstříc a jde vidět, že ho práce baví. To že je mladý a má po škole mě ani nenapadlo. Rozhodně jsem z pana doktora neměla pocit, že neví o čem mluví.
@mia.Prcek To je dobře, že je milý, sympatický, to jsou totiž hlavní atributy každého šikovného psychologa
A kolikrát jste u něj byla, jestli se můžu zeptat? Mně tedy sympatický moc nepřijde, spíš neuvěřitelně ambiciózní mladý muž, co to chce hlavně daleko dotáhnout a být všude slyšet a vidět. I ta jeho cena za sezení mi přijde přemrštěná, třeba v Brně ordinuje spousta psychologů zdarma, a nejsou určitě o nic horší než ti placení. Za mě budu hledat určitě dál.
Tak z vašeho popisu mi to moc nesedí na pana doktora. Taky ho neznám nějak dobře, ale na mě působí Teda právě mým popisem. Chce to daleko dotáhnout a být slyšet a vidět?? Co je špatného na tom, že chce být ještě lepší než je? Kdo z nás to nechce? Jak jste psal/a to, že je milý, sympatický, že to jsou hlavní atributy ŠIKOVNÉHO psychologa - tak asi je tedy dost šikovný když na většinu tak působí
jinak co se týče ceny za sezení, tak není to malá částka, ale má soukromou ordinaci, nespolupracuje s pojišťovnami, takže si každý hradí sám. Že své zkušenosti nemůžu ani trochu porovnávat práci doktora psychologa v nemocnici a právě pana Krpouna, je to v podstatě nesrovnatelné.
Já to beru z hlediska, že jsem potřebovala pomoct, už po prvním sezení mi bylo o hodně líp. Tak ať už to pan doktor udělal jakkoliv, dokázal to.
Ja u krpouna byla a hodne mi pomoh. s tema co ordinuji zdarma preju hodne stesti, samozrejme ironicky, protoze vetsinou nestoji za nic.
kdyz ctu ten urazlivy anonym akorat premyslim ze byste mluvila trochu jinak, kdybyste mela vazny problemy a potrebovala opravdu pomoc. a to vam vubec nepreju.
ale jak psal nekdo prede mnou, tak budiz, taky nazor! vzdycky se najde nekdo, kdo nepreje druhym.
Tak důležité je u psychologa aby byl člověku příjemný a sympatický
každý si nesedne s každým. Tak nemůže být za zlé, že paní nebo pánovi (anonymní) není sympatický právě pan Krpoun. Avšak také mi přijde celkem unahleny názor na pana doktora, když terapii s doktorem ani nemel/a. Trocha závisti nebo čehosi jsem z příspěvků cítila ![]()
Osobně bych měl problém s tím, že můj psychoterapeut nemá psychoterapeutický výcvik - podle stránek pana dr. Krpouna to vypadá, že snad absolvoval nějaké semináře a kurzy, výcvik žádný.
Přirovnal bych to k tomu, jako kdybyste s bolavými zuby šli k absolventovi všeobecného lékařství, který si možná přečetl nějakou knížku o zubařině a možná se pokusem omylem tak nějak naučil, jak lidem vrtat a opravovat zuby. Sám jsem absolventem univerzitního oboru psychologie, takže vím, nakolik (ne)připravený je člověk pro klinickou praxi jen tím, že vystuduje vysokou školu.
Nepopírám, že rozhovor s příjemným a inteligentním mladým člověkem může zvednout náladu, může dokonce pomoct překonat momentální krizi. Některé intervence takovéhoto v terapii neškoleného psychologa mohou mít i dlouhodobý efekt, pokud jej vede nějaká šťastná intuice. Přijde mi to ale jako zbytečně riskantní spoléhat na intuici dotyčného, to už raději z Třebíče za někým dojížděl.
Panu Krpounovi nechci kazit kariéru, ale radil bych mu dodělat si psychoterapeutický výcvik a do té doby nabízet „poradenství“, jako to dělá většina absolventů psychologie. I kdyby byl pan Krpoun už v „surovém stavu“ lepší terapeut, než mnozí jiní s výcvikem, není to důvod se nedovzdělat. Určitě tak rozvine svůj potenciál a rozptýlí pochybnosti lidí, jako jsem já.
Jo, je prostě super. taky jsem u něho měla blízkého. když ho popisoval, nevědela jsem jestli mluví o supermanovi nebo o batmanovi