Nosní mandle - Motol vs. laser

P.
2302
3.11.12 20:19

Nosní mandle - MOTOL vs. laser

Ahoj holky, mam jít se 4 letou dcerou na odstranění nosní mandle, máme časté záněty str. ucha apod. Už máme žádanku a máme se objednat. Vím, že to dělají např. v Motole a taky jsem slyšela o metodě laserem v Modřanech. prosím, máte některá zkušenosti? A jak to probíhá v Motole? Můžu být s prckem až do usnutí? A kdy pouští domů? A musí se tam předem na nějakou kontrolu? A jaký je pak režim a „následky“ - zvraceni, krvácení apod.? Moc děkuju! Nevím, kam s dcerou jít! Mám dilema :-) Co otorynolaringolog, to jiný názor, tak pátrám po praxi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47
3.11.12 23:51

Ahoj, malé trhali nosní mandle laserem taky ve 4 letech. Byli jsme v Modřanech a probíhalo to úplně v pohodě. :palec: Dopředu jsme tam na žádné vyšetření nemuseli jezdit, jen jsme si u nás došli na odběr krve, chtěli krevní obraz (to nám sestřička řekla při objednání). Přijeli jsme na určitou hodinu, hned nás vzali, s malou jsem byla na sále dokud neusnula a když se probouzela, tak už jsem zase byla u ní. Domů nás pustili asi po 2 hodinách. Žádné krvácení nic. Pokud bych se měla rozhodnout znovu, tak bych zase volila laser. A to nejsme z Prahy, takže cesta tam 100km a po zákroku zpátky domů zas 100km a malá vše zvládala na 1 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
4.11.12 07:39

Dekuju moc, taky se k laseru zacinam klonit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
4.11.12 07:46

@Rybka jeste se chci zeptat, je od te operace dcera zdravejsi? my to mame kvuli castym zanetum str. ucha…tak doufam, ze se to po zakroku zlepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.11.12 13:10

Také jsme byli na trhání kvůli častým zánětům stř. ucha, několikrát jí píchali i obě na jednou :,( Pak nám nový p. doktor doporučil odstranění nosních mandlí a oočkovat prevenarem, tak jsme poslechli a od té doby máme klid. Neměla ani jednou zánět a ani není nějak často nemocná. Nám to pomohlo :potlesk: A ten laser doporučuju, když jsem přijeli po zákroku domů, hned si šla hrát, byla v poho. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
4.11.12 16:03

@Rybka I diky moc! no, nam pichli zase zrovna dneska…v noci zacla brecet a skoncili jsme na pohotovosti v motole…a naposled ji pritom pichali pred necelymi 14 dny :-( uf. tak jen aby nam dali brzo termin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
31.1.13 15:45

Chtěla bych se zeptat zda leaser neupálí i okolní sliznici? U dr. mi to bylo naznačeno, že prý upaluje sliznici tak te´d tápu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
31.1.13 16:56

@Kubilka nevim, snad ne.my kazdopadne na laser. zakroku v modranech byli a max. spokojeni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
9.1.15 11:50

Ahojky, máte někdo teď aktuální zkušenost s odstranění mandlých nosních v Motole? Malý jsou 3 roky a snad to na popřetí vyjde ( odklady kvůli nemoci). Co vzít s sebou? Třeba nočník je k dispozici na pokoji či je nutné někde vyzvedávat, brát hračky nebo jestli bude mít potřebu tak je dostane. Co moje jídlo a návštěva WC? :oops:. Jídlo je mi jasné, že musím mít vlastní. Jen toaleta mi přišla po výkonu u syna nedosažitelná. Dítě si mám neustále hlídat nesmí z postýlky a wc daleko.
A potom kdy propouští ten den asi? Popřípadě jak je to, když musíme přespat. Dítě bude mít postýlku a maminka na židli?
Budu vděčná za každou zkušenost. Vím, že jsou zo možná blbosti, ale chci být klidnější. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
22.1.15 13:40

@helickav Ja ti moc neporadim, protoze mam uplne stejne otazky. Kdy jdete na zakrok, jestli se smim zeptat. my az v breznu, pokud jdete driv, napises sem zkusenosti, prosim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
22.1.15 18:08

Ahojky, máme po zákroku. Ambulance vpohodě. Sestry a doktoři přívětivý. Když přijdete na ambulanci mají tam zvláštní čekárnu pro děti před zákrokem, takže se vyhnete nejhorším bacilům.
Po příjmu nás poslali na odděení 8 patro C, tam udělali příjem a naštěstí jsme jeli domů a přijeli až druhý den v 7 hodin.
A pak už to nebylo nic moc. Malou brali jako předškoláka, ikdyž 3 jí bylo před 13 dny. Takže jsem s malou neměla nárok být popřipadě v noci na oddělení.
Ráno nás vyšetřili a dali nás na pokoj. Pokoj katastrofa maličký. Byl to asi jednolůžák, kde byla postýlka pro kojence, rozkládací křeslo pro matku kojence a vepředu téměř v dveřním prostoru postel dcery. Když jsem si tam dala židly už těžko procházela druhá maminka.
Jinak pokoj ( dva společně) májí u sebe wc, sprchový kout, umyvadlo - to bylo i na pokoji a nočník.
Dobu před výkonem jsme strávili v herně. Bohužel ale neodpovídala doba, kdy nás vzali na sál. Slibovali v 11 a malá šla až ve 13. A to neměli akutní operaci ale program si proházeli a nám nikdo nic neříkal. To byl docela stres pro mě, protože Míša je pěkně nenajedené děcko a hlásila se o oběd.
Před výkonem dostala premedikaci do pusinky ( sama jsem jí podala) a 30 minut měla ležet v postýlce a čekat až jí odvezou. Odjela v klidu, ale vázne tam komunikace sestra vlítla do pokoje a že se jede. Dítě neosloví a nevysvětlý prý až po cestě, ale to se mi nelíbylo.
Po výkonu přijede dítě a má spinkat. Míša ale vylézala z postýlky tak spala dvě hodiny u mě na ruce a kapaly jí dvě malé infuze. Po té si malá kanylu vyrvala, jinak prý zůstává dokonce pobytu v ruce. A pak už se smělo, pít, čůrat, chodit. Po vypití 2 hrnků dítě dostane misku piškotů a má si je namáče do čaje( mají tam ovocný). Jen tam za nás chyběly hrnky.
Domů pokuď děti nemají komplikace pouštějí po 6 hodinách po narkóze. Nás pustit nechtěli, že jsme přišli pozdě ze sálu, tak jsem ve 21 podepsala revers a jeli jsme domů. Musel bych spát na židli a Míša z toho byla dost na nervy, ikdyž jinak je společenská.
Kontrola je asi za 6 dní na ambulanci.

Celkový dojem z oddělení- málo místa, komunikace s dětmi špatná, naopak k rodičům se chovají jak k dětem. Jsou tam přísná pravidla, které tvrdě obhajují - nesmí se sednout na postel dítěte, je polední klid, kdy nikdo nesmí být v jídelním koutu ani v herně.
Asi příště bych pro lehčí operaci hledala menší nemocnici s přívětivějším jednáním.
Omlouvám se za romám, ale tak to čerstvě cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
22.1.15 21:31

Dekuji, za obsahle info, jsem rada, ze jsi to popsala.
A mala to zvladla v pohode, nema z toho trauma?
Takze si sedela na zidli a drzela ji na rukach, kdyz ty 2 hodiny spala?
Ja jdu s obema holkama najednou (3r a 1,5r) a uz mesic mam z toho nervy. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
23.1.15 09:58

@helickav Jeste mam jeden dotaz, v cem byly deti oblecene? Pyzamo nebo teplaky? Vlastni nebo nemocnicni? Dekuji za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
23.1.15 10:23

Je to jedno, před výkonem měla tričko a punčocháče. Po výkonu jsem jí natáhla kahoty od pyžámka a čekala až jí odpojí kanylu, abych jí mohla navléct vršek. Ale je jim jedno v čem bude a jak bude oblečená. Myslím, že i na sál může jet v čem je a tam si jí svléknou sami.
Maminky měli normálně tepláky a tričko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
23.1.15 10:29
@mika22 píše:
Dekuji, za obsahle info, jsem rada, ze jsi to popsala.
A mala to zvladla v pohode, nema z toho trauma?
Takze si sedela na zidli a drzela ji na rukach, kdyz ty 2 hodiny spala?
Ja jdu s obema holkama najednou (3r a 1,5r) a uz mesic mam z toho nervy. :think:

Snad Mǐša bude vpohodě, ona byla dost připravená, protože v říjnu byl brácha na operaci zubů ambulatně a ona ho celým procesem prováděla.

No dvě holčičky, já bych si raději vzala tatínka nebo babičku, pokuď by šli holčičky po sobě moc nevím jak bych to udělala. Mě stačila 3 letý mazlíček. A ta má jenom rozum, ale stejně jsem se bála jít na záchod, že se bude sápat s té postele ven. V tu dobu, koukala na pohádku, co jsem odběhla.

Držím palce ať to proběhne hladce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty