Psychické problémy manžela

199
26.2.11 14:24

Psychické problémy manžela

ahoj, ráda bych se zeptala jestli nemáte některá zkušenosti s podobnou situací, ve které sem nyní já. Máme s manželem 3letého chlapečka, kterého manžel hrozně miluje, věnuje se mu, prostě všechno jak má být. Teď máme týden starou holčičku a manžel absolutně nezvládá když pláče. V té chvíle mu v hlavě přeskočí a je neskutečně vzteklej a to je jinak absolutní kliďas. A když malá přestane je zničeněj z toho jak se chová když pláče, je vydeptaný, že zase za chvíli začne a bude se vše opakovat, chodí mi tu jak mátoha, jak kdyby to s ním mělo kažkou chvíli seknout :-? Na mojí prosbu se už objednal i k psychologovi, ale ten ho vezme až za měsíc. Do té doby netuším co s tím a hlavně manžel je i skeptický k tomu, že mu pomůže. Nevím si rady, toto jsem vůbec nečekala :cry: Děkuji za případné rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44228
26.2.11 14:45

To, že se objednal k psychologovi, bych brala jako dobré gesto, zvlášť u chlapa. Jsou takoví, co by je k odborníkům nedostal ani párem koní.
Jde o to, co ho na dětském pláči nejvíc deptá - vadí mu sám o sobě, neslyší např. televizní zprávy, nemá na nic čas, budí se nevyspalý do práce. Důvodů může být spoustu. Je to zvláštní, protože je poměrně časté, že muži dětský pláč i hádání a křik starších dětí zvládají někdy líp než maminky v zajetí hormonů, únavy, nevyspání.

Taky je to nová situace, nezvyk. Ono mít jedno dítě a najednou dvě je strašný rozdíl. Říká se, že už žádné případní další dítě nezamíchá rodinnou situací a stabilitou jako druhé v pořadí. Jedno je totiž „pohodička“. Jak se choval, když byl starší miminko?

Když je nervozní a protivný, kontroluje svoje jednání, nebo to odnášíte všichni a všechno?
Já si myslím, že psycholog mu pomůže, většinou v takových situacích jde pomoct.

Pokud není v nervozitě pro vás nebo miminko nebezpečný, za určitých podmínek bych ho třeba poslala pryč, ať se věnuje staršímu, dělá něco jiného zatímco Ty se budeš věnovat miminku.
Pokud mu vyloženě přeskočí, než se dostane k psychologovi, možná bych kontaktovala nějakou poradnu on-line nebo ho nasměrovala na nějakou linku důvěry. Ono i vypsání a popovídání si o problému může dost pomoci. A nějaké rady určitě dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
26.2.11 14:54

když byl syn miminko, tak mu jeho pláč nevadil, to začalo až mu byl tak 1,5 ale to jsem si myslela, že ho spíš štve, že se syn vzteká než že pláče. Říká, že mu vadí ten zvuk, chodí tu se sluchátky na uších, aby jí neslyšel. Fakt psycho, nepoznávám ho. V pondělí už jsem ho do práce vyhnala i když s námi měl být ještě týden doma. Protože tohle já fakt nedám. Snažím se mu nic nevyčítat, vidím jak je zničený. On se vážně snaží, pomáhá se starším, v kuchyni apod. Ale ty jeho záchvaty :cert: Není to tak, že by jí ublížil, ale vzklej je příšerně. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
26.2.11 15:39

Zkuste koupit v pracovních pomůckách špunty do uší - pokud mu dělá zle ten zvuk, není to o tom, že by mimčo nechtěl, ukecala jsi ho apod., může se dcerka trefovat zrovna do výšky zvuku, na kterou je citlivější - pláč uslyší, ale ne tak intenzivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
26.2.11 15:50

ahoj vidim ze chlapi jsou všichni stejni nervozni jak sanky v lete :-) když deti plačou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.2.11 15:58

Nediv se, dětský pláč je jedním z největších stresorů - takto jsme my lidé naprogramováni, neexistuje člověk, kterému by byl dětský pláč příjemný :mrgreen: nicméně každý se s tím umí vypořádat jinak - optimálně uklidnit dítě. Někdo holt stres zvládá líp a někdo hůře. V tom období, když bylo synovi rok a půl - nestalo se manželovi něco? (úmrtí v rodině, změna práce, prostě cokoli stresujícího) Je možné, že je hodně pod tlakem, aniž by si to sám uvědomoval a dětský pláč je už jen ta poslední kapka. Někteří lidé takto fungují - zejména introverti - pořád se zdají klidní, i pod značným stresem fungují na 100% a pak stačí překvapivě málo a vybuchnou. Je dobře, že je objednaný k tomu psychologovi, pomůže mu to zvládnout, to by byl hodně špatný psycholog, kdyby ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.2.11 19:17

A jak se projevuje ten jeho vztek??Křičí, bouchá do něčeho?? Nebojíš se??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
26.2.11 20:00

ne ne, nebojím. On tak cedí skrz zuby, buď zticha, neječ nebo se týdennímu miminku snaží vysvětlit, že ječením si nepomůže:) Případně když mu třeba nejde otevřít lahvička s mlíčkem pro malou, tak pak to víčko zahodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí