Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, máte některá taky tento problém?
Myslela jsem si, že ty hospody nějak budu přehlížet a budu si prostě taky dělat své. Jenomže teď když jsem těhotná tak to nejde. Beru si to nějak víc, protože mi přijde, že si mnou je partner teď tak moc jistý, tak se vlastně ani nemusí snažit a obávat se že mu někam uteču
A tak já sedím u netu a užírám se, že z toho těhotenství mám vlastně radost jen já. Mám kolem sebe holky co si je chlapi hýčkají a tak já se cítím tak sama. ![]()
Jo jo, to jsem taky zažívala…já pořád doma, on pořád v luftě…hospoda, kamarádi, pak jsem se dozvěděla, že i něco jiného. Jen jsem se užírala a užírala. A tak to pokračovalo dál a dál, je sice pravda, že jsme měli ještě druhé dítě…nedopatřením ( neplánované, ale z mé strany chtěné )…a já si jednoho dne řekla „dost“, sebrala děti a odstěhovala se.
A to pak čuměl a prosil a tvrdil, že přece nemáme manželství zas až tak špatný ! Velký H ! On ho neměl špatný ! ![]()
Do dneška toho nelituju, protože mám mužskýho daleko lepšího! ![]()
Ahoj - tak já tak do cca 7.měsíce chodívala na chvíli s ním (páč máme společné zájmy) no a pak chodíval sem tam.. Ani ted mu nebráním co už máme malou..jednou jde on,jednou já..a pak jdem dohromady… Jestli se k tobe jinak chová hezky a zajímá se o tvé pocity,tak bud v pohodě. Téda - jestli není v hospodě denně ![]()
..Ahojky
…neboj, nejsi sama, máš tady přece ještě nás
! A to, že si všechno takhle moc bereš je v těhulkování úplně normální! Já zůstala v těhu sama od druhého měsíce a taky jsem to zvládla! Mě ex těhotnou ožralý zmlátil
tak jsem od něj nadosmrti odešla
! Pokud je tvůj partner v hospodě s kamarádama, je to nanic, ale pokud když se ti vrátí domů, je na tebe hodný, možná bych ho jen lehce upozornila na to, že se ti to nelíbí a že bys chtěla být víc s ním
. Nepíšeš jaký máte jinak vztah, ale možná by si do svědomí mohl sáhnout a popřemýšlet o tom, že ty i mimi v bříšku chcete být s ním. Ale pokud do té hospody chodí jen aby se o tebe a mimi nemusel starat
, kopni ho do pr… a důrazně mu naznač, že i těhulka si může najít hodného nového chlapa!!! Já jsem to štěstí měla a můj 7 měsíční syn má toho nejůžasnějšího tatínka pod sluncem
!!! Bříško se mému příteli líbilo natolik, že si nás oba vzal pod svá křídla!!! Každopádně to nenechávej jen tak! Promluv si s ním, protože jinak se sama budeš jen trápit a to tobě ani miminku v těhulkování moc neprospěje
! Držím palečky, aby vše dobře dopadlo!!! A nebuď smutná, možná ještě není tak pozdě na to, aby si přítel uvědomil, že rodinu má doma a né v hospodě!!! ![]()
já chodila 3 roky s chlapem a to bylo to samé.. hospoda..párty…tráva..kamarádi.. já až někde hodně vzadu na seznamu. naštěstí jsem sním neotěhotněla…
Došlo to tak daleko, že mi to přišlo normální že vůbec není doma.. že nepomáhá, neuklízí nic nedělá… prostě hrůza
Dneska mám dcerku s přítelem, který je ohleduplný, má nás rád a dává nám to na jevo… jsem nejšťěstnější člověk na světě
![]()
Ale zase na druou stranu někomu možná vyhovuje že je pořád doma s dítkem sám… třeba mé sestře (tatku doma nemají už málem ani v noci)
Někdo se třeba narozenímdítka změní.. ale většinou ne… podlě mě je to třeba začít řešit dříve než bude pozdě.. ty ho znáš nejlépe a jestli ti to vadí, měl by to vědět i on a něco stím dělat.. pokud nechce tak se nedá nic dělat, ale nezaslouží si vás
Chlapi občas potřebují zajít do hospody a pokecat s chlapama, ale nemělo by to být na úkor vztahu. takže klidně at jde, ale zase potom at se věnuje tobe, a miminku, které čekáte. Na tom bych teda trvala a nedala se odbývat. A zapojit ho do příprav aby se cítil potřebný jako budoucí táta. Třeba jděte vybírat kočárek spolu, ptej se ho co by si představoval, diskutujte spolu, ať poradí
a tak.
Anonymní píše:
Jo jo, to jsem taky zažívala…já pořád doma, on pořád v luftě…hospoda, kamarádi, pak jsem se dozvěděla, že i něco jiného. Jen jsem se užírala a užírala. A tak to pokračovalo dál a dál, je sice pravda, že jsme měli ještě druhé dítě…nedopatřením ( neplánované, ale z mé strany chtěné )…a já si jednoho dne řekla „dost“, sebrala děti a odstěhovala se.A to pak čuměl a prosil a tvrdil, že přece nemáme manželství zas až tak špatný ! Velký H ! On ho neměl špatný !
Do dneška toho nelituju, protože mám mužskýho daleko lepšího!
Ještě bych dodala, že takto trávil téměř veškerý svůj volný čas…s ničím mi nepomohl, ani s dětma, ani s domácností, na vše jsem byla sama. A já teda takhle žít odmítala. Jemu to zas náramně vyhovovalo…měl uklizeno, uvařeno, vypráno, vyžehleno…a večer po mně ještě cosi chtěl, což jsem teda odmítala…na chlapa páchnoucího chlastem jsem teda fakt chuť neměla.
Myslím si že je potřeba si malinko dupnout, nenechat to tak jak to je. To co se ti nelíbí s ním prodiskutovat
Pokud mu na tobě záleží, tak bude tvůj názor respektovat.
Já mám teda úplný opak.Partner je pořád doma a někdy mi to leze už na nervy.Někdy ho do té hospody posílám.Taky toho musí mít se mnou plné kecky.Myslím hormony a výkyvy nálad.Je ale úžasný
neměnila bych.
Lituju tě!!! Upřímně tě lituju!!! Asi tak nějak jsem to měla já...... Manžel pořád v luftu- práce, z práce rovnou ke kamarádům…domů večer..... O víkendech zavřenej v garáži a mazlil se s autem......... Znám to!!
Já tohle naštěstí neznám, chlap mi jde do hospody tak jednou do roka.
Je fakt, že hodně záleží jak často tam chodí, jestli chodí na „jedno“ nebo se připotácí domů vožralej… Každopádně ho chápej, že chce být vkontaktu s kamarády.. Ty máš určitě takysvoje známé a kamarádky, tak se neužírej a vyraž s nima třeba do kina nebo na obhlídku věciček pro malé
Ten můj se mě dokonce ptá, jestli může jít
Jen ať občas jde, „zakážu“ mu to až tehdy,kdy se připlazí domů po kolenou se třema promilema v krvi ![]()
![]()
![]()
Můj teď už bývalý partner byl to samé. Já jsem s tím neměla žádné zkušenosti a zpočátku jsem byla hodně dlouho tolerantní, protože jsem ho nechtěla omezovat nebo mu něco zakazovat. Ale vadilo mi to. Dnes už spolu nejsem a já už vím, že bych nikdy nechtěla hospodskýho typa. Nejde jen o to, že tráví čas raději v hospodě, jde také o to, s kým se tam stýká. Lidi se hodně ovlivňují tím víc, čím víc spolu tráví času. Pomalu se z něj začal stávat primitiv a hrubián. Už nikdy víc!
Hodně záleží na tom jak často tam chodí a v jakém stavu se vrací.Jestli tam tráví každý víkend,tak je to na prd,mě by to vadilo.Ten můj do hospody chodil taky často,ale to bylo dřív než jsme začali plánovat rodinu a chodili jsme tam spolu.Pak si utřídil priority a za poslední 2roky tam byl 2krát.Když slavil mé otěhotnění a když slavil narození malé.Prostě ho to vysedávání po hospodách časem přestalo bavit.Je pravda,že mu bude 40let,v 25letech by tam asi chodil pořád,možná je to i věkem.Teď prostě radši tráví čas s náma,mimi si užívá a v těhotenství si mě hýčkal.Teď občas zajdem spolu,pokecat se známýma,ale bez alkoholu.Můj táta byl v hospodě furt a je to strašný,tátu jsme jakoby neměli a máma neměla manžela.Přeju ti ať to omezí ![]()