Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
mám prosbu, jestli by někdo nedovedl poradit ohledně druhu ptáka-pěvce.
Uhnízdili se u manžela v práci mezi zateplovací izolací, už se jim i vylíhly mláďata a protože jsem ženská zvědavá, tak jsem se hned pídila, co je to za druh, ale nepoznala jsem.
Ptáčci jsou o něco větší než sýkorky, ale menší než kosi, jsou šedaví, ocásek ze spodní strany takový do oranžova.
Přikládám fotku, ale asi to nejsou žádný modelky, nešlo je pořádně vyfotit, neustále poskakovali a přelítali z místa na místo.
Jestli to pomůže vyfotila jsem i hnízdo
Sandra

hnízdo

Myslím, že by to mohl být Lejsek šedý.
Měl by zpívat najednou 6 tónů. (ne moc hlasitě)
Při určitých situacích potom „cíz“, „tektek“, „sste“
Jak to má ten oranžový kostřec, je to jasný Rehek (buď domácí nebo zahradní). Na fotce je samička, samec je výrazněji barevnější
jé holky děkuju, jdu si o těch druzích něco najít a pak už snáz určím přesně
já to manželovi říkala, že tady se dozvím všechno
![]()
Určitě rehek zahradní. Ještě mají takový výrazný rys, že jakoby občas kmitají tím ocáskem. A vyhledávají hnízdiště právě na budovách, ve škvírách v omítce apod. Máme jich tu taky plno. ![]()
vulpes píše:
Jak to má ten oranžový kostřec, je to jasný Rehek (buď domácí nebo zahradní). Na fotce je samička, samec je výrazněji barevnější
co je kostřec pls?
jeej..uzasna diskusia..ocino ma na zahrade takehoto vtacika, milacika, krmi ho pandravami a on nebojacne pri nom cupita.tak konecne budem moct ocinovi povedat, ako sa jeho milacik vola ![]()
Děkuju holky za rady - nemohla jsem reagovat - dívala jsem se na hokej
![]()
Škoda, že až mladý vylítnou, musí jim hnízdo zlikvidovat a dodělat fasádu
Pudloslava píše:vulpes píše:co je kostřec pls?
Ten ocas zespodu